A 2017/2018-as, jubileumi évad

A foglalt bérletek átvételi határideje: augusztus 31.

A 2017/2018-as, jubileumi évadban is nyolc bérletes - négy őszi és négy tavaszi - bemutató várja a közönséget. Rendez Mohácsi János, Valló Péter, Réthly Attila, Lukáts Andor, Nagy Cili, Zsótér Sándor, Alföldi Róbert, Horgas Ádám.

Bérletes előadások - 2017/2018

ŐSZI BÉRLET

Szép Ernő: Vőlegény

színmű

Szép Ernő komédiája az 1910-es évek Budapestjét tárja elénk. Ebben a világban mindenki jobb életre, azaz több pénzre vágyik. Így aztán a szereplők minden napja azzal telik, hogy a tisztesség és a szélhámosság határán egyensúlyoznak. Fox Rudi csak a hozomány miatt akarja feleségül venni Kornéliát. A lány apja a pénzért hazudik, húga pedig pénzért gépel. Kornélia az egyetlen, akit nem érdekel a pénz: ő igazi, őszinte szerelemre és boldog házasságra vágyik. De mivel ezt nem kapja meg Ruditól, mégis egy gazdag férfi karjába menekül...Újabb szombathelyi színmű a Mohácsi-testvérektől.

Rendező: Mohácsi János

Bemutató: 2017. szeptember 29. 19 óra, Nagyszínpad

jegyár: 3.000 Ft

 

Mihail Ugarov: OBLOM-OFF

színmű két részben - I. A. Goncsarov Oblomov című regényének motívumai alapján

„Alulírott pecsétemmel igazolom, hogy Ilja Oblomov minisztériumi titkár szívelzsírosodásban szenved, a szív bal kamrájának egyidejű megnagyobbodásával (hypertrophia cordis cum dilatatione ejus ventriculi sinistri), amely a beteg egészségét és életét veszélyes fejleményekkel fenyegeti, s e bajok feltehetőleg a mindennapi hivatalba járásból erednek. Épp ezért e beteges rohamok megismétlődésének és fokozásának megelőzésére fontosnak tartom, hogy Oblomov úr a hivatal látogatását átmenetileg beszüntesse, általában a szellemi foglalkozástól és mindennemű más tevékenységtől való tartózkodást írom elő neki.”

Az 1956-ban született Mihail Ugarov a XIX. századi orosz klasszikus, Ivan Alekszandrovics Goncsarov 1859-ben megjelent remekműve főhősének, a „felesleges ember” típusa legtökéletesebb ábrázolásának szuverén újraértelmezésével arra a reménytelen küzdelemre kívánja figyelmünket irányítani, amely kíméletlen, haszonelvű korunkban az eszményeihez és morális meggyőződéséhez ragaszkodó embert folytonos vereségre kárhoztatja.

A több fesztiválon rangos díjakat előadás darab Bajomi Nagy György címszereplésével, Valló Péter rendezésében kerül a szombathelyi közönség elé.

Rendező: Valló Péter

Bemutató: 2017. október 6. 19 óra, Márkus Emília terem

jegyár: 3.000 Ft

 

Georges Feydeau: Kis hölgy a Maximból

bohózat

Petypon doktor szolid úriember, a Maxim mulatóba is csak egyszer vetődött el, véletlenül.

A következő napról szól Feydeau talán leghíresebb komédiája.

Nem nagyon jól kezdődik. Petypon fejfájósan ébred a felfordított kanapé alatt. Az ágyában Mignonne, a bártáncosnő…, akit az érkező nagybácsi, az ellentmondást nem tűrő ezredes Petypon feleségének vél. És ekkor jön haza a valódi feleség.

Hogy legyünk úgy ártatlanok, hogy ne pusztuljunk bele? Az észvesztő forgatagban csak egy csodálatos új találmány segíthet, az orvosi szék: aki beleül, gombnyomásra elalszik.

Rendező: Réthly Attila

Bemutató: 2017. november 24. 19 óra, Nagyszínpad

jegyár: 3.000 Ft

 

Yasmina Reza: Művészet

komédia

Egy láthatatlan fehér kép a fehér falon.

Erről szól a Művészet. Csak annak látható, aki nagyon sokat költött rá. Sokat költött, mert a kortárs képzőművészet minden „remekműve” (ez is) izgalomba hozza. Ezek a leg-leg képek annak a falára kerülnek, aki a „semmi” titkát is érti, s szívesen mutatja meg két barátjának. Vesztére teszi. Nagyon kevésen múlik, hogy a barátságuk vége lesz a „műélvezet”.

Rendező: Lukáts Andor

Bemutató: 2017. december 1. 19 óra, Márkus Emília terem

jegyár: 3.000 Ft

 

TAVASZI BÉRLET

Várkonyi Mátyás-Miklós Tibor: Sztárcsinálók

rockopera

Rendező: Nagy Cili

A Sztárcsinálók az első magyar rockopera, Várkonyi Mátyás zenéjével és Miklós Tibor szövegeivel. Ősbemutatója a Győri Sportcsarnokban, 1981-ben volt.

Az ókori Rómában játszódik, mégis tele van játékos anakronizmusokkal és mai áthallásokkal.

Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárnak. Ők ketten, Agrippina és Seneca a tulajdonképpeni sztárcsinálók, az útban lévő uralkodó eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói.

Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat.

A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit.

Bemutató: 2018. március 16. 19 óra, Nagyszínpad

jegyár: 3.300 Ft

 

Oscar Wilde: Bunbury

vígjáték

John Worthing, jómódú vidéki földbirtokos, békebíró, egy fiatal lány gyámja. Moncriff Algernon léha, londoni fiatalember a felsőbb körökből, mindig pénzzavarban. Mi köti össze ezt a két látszólag nagyon különböző úriembert? Amikor unják az életmódjuk nyújtotta lehetőségeket, kiszöknek kicsit belőle. A feddhetetlen békebíró kitalál magának egy Londonban élő züllött fiatalabb testvért, akit időről-időre ki kell húznia a slamasztikából. Algernon pedig egy vidéken élő Bunbury nevű betegeskedő barátot, aki sűrűn a segítségére szorul. A jól működő kettős élet egyszer csak akadállyá válik, képtelenebbnél képtelenebb, viccesebbnél viccesebb félreértések, komikus helyzetek forrásává lesz, amikor közbeszól a szerelem. Wilde abszurdba hajló, a burleszk elemeit megelőlegező vígjátéka szemtelen bájjal, csillogó szellemességgel ironizál egy agyonszabályozott, önmagát túlélt, már csak külsőségeiben létező, képmutató társadalmon.

Elfriede Jelinek közelíti Wilde világát a miénkhez. A szavak közt való bujkálás ördöngös játékát, ahogy Kosztolányi Dezső nevezte, a szavak ördöngös játékává formálja. Kimondja, amit Wilde csak szeretett volna kimondani, ha nem fenyegeti a betiltás vagy egyenesen a börtön veszélye. Jelinek tovább tekeri Wilde kifinomult nyelvművészetét, bűvészkedik a nyelvvel, ami meghökkentő humorával tovább gazdagítja ezt a nem létező címszereplő nevét viselő, komédiát, a Bunburyt.

Rendező: Zsótér Sándor

Bemutató: 2018. tavasz, Márkus Emília terem

jegyár: 3.000 Ft

 

Arthur Miller: A salemi boszorkányok

dráma

Egy boszorka van…

Vagy több…

Ha akarjuk…

Ha úgy akarjuk…

Ha jó gyávák és irigyek vagyunk…

Akkor van…

Több is…

Minél több…

Mindenki…

Kivéve persze önmagunkat…

Egyelőre…

Rendező: Alföldi Róbert

Bemutató: 2018. május 11. 19 óra, Nagyszínpad

jegyár: 3.000 Ft

 

David Auburn: Egy bizonyítás körvonalai

színmű

Egy új, zseniális matematikai képlet mindent megváltoztat. Amit hittünk, vagy tudni véltünk, most megkérdőjeleződik. Kiben bízhatunk? Ki őrült és ki zseni? Vajon a szerelem segít dönteni? David Auburn darabja egy pszicho thriller izgalmával vezet minket a meghökkentő végkifejletig.

Rendező: Horgas Ádám

Bemutató: 2018. május 4. 19 óra, Márkus Emília terem

jegyár: 3.000 Ft

 

Bérleten kívüli előadás

Home Bank

Író: Czukor Balázs, Surányi Nóra

Czukor Balázs egy bérleten kívüli előadást rendez a Weöres Sándor Színházban, a 2017/18-as évadban. Az új kortárs darab egy bank egyetlen napjának eseményeit mutatja be, ahol természetesen minden a pénz körül forog.

Rendező: Czukor Balázs

2018. január

 

Repertoáron maradó előadások

Volpone

Tartuffe

Mágnás Miska

A Dédi

A falu rossza

A mi osztályunk

A dzsungel könyve

A padlás

A jó pálinka itassa magát

A Grönholm-módszer

 

BÉRLETÁRAK

HÉTKÖZNAPI bérlet:

(kedd, szerda, csütörtök, szombat délután) ŐSZI/TAVASZI - 9.700 Ft

 

HÉTVÉGI bérlet:

(péntek, szombat este) ŐSZI/TAVASZI - 10.700 Ft

 

ÉVAD BÉRLET:

HÉTKÖZNAPI bérlet: 18.400 Ft

HÉTVÉGI bérlet: 20.400 Ft

PREMIER bérlet: 26.000 Ft

Szent Márton kártyával rendelkezők részére 10 százalék kedvezmény jár a bérlet árából.

 

BÉRLETFOGLALÁS:

Visszafoglalás a jelenlegi bérlettulajdonosoknak: 2017. május 8-tól június 2-ig

Bérletvásárlás a jelenlegi bérlettulajdonosoknak: 2017. május 17-től

A fenti időtartam alatt jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani.

Új bérletvásárlóknak: 2017. június 6-tól

A foglalt bérleteket 2017. augusztus 31-ig lehet megvásárolni.

 

A jegyiroda nyári nyitva tartása

Június 17-től augusztus 1-jéig zárva tart a Weöres Sándor Színház Király utcai jegyirodája. Augusztus 2-tól hétköznapokon 10 órától 16 óráig várják az érdeklődőket a jegyiroda munkatársai.

A zárva tartó időszak alatt e-mailes ügyfélfogadás sincs.

Online jegyvásárlás: július 1-jétől itt lehetséges!

A 2017/2018-as évadra foglalt bérletek átvételi határideje: augusztus 31.

Augusztusi nyitvatartás: 2-tól 31-ig hétköznapokon 10 órától 16 óráig
Nyitás: augusztus 2-án 10 órakor
A nyári nyitvatartási időben az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) 10 és 16 óra között áll módunkban válaszolni. Megértésüket köszönjük.

A karneválszínházzal kapcsolatos információk itt olvashatók!

A karneválszínházi esőszabályzat itt olvasható!

 


Weöres Sándor Színház Jegyiroda

Szombathely, Király u. 11.

Tel: 94/318-738

www.wssz.hu

megosztás
2017. április 21.