ugrás a tartalomra

A Haragossziget az eSzínház Fesztiválon

2021. szeptember 14.
Szeptember 17-26. között rendezik a eSzínház Fesztivált, amelyben két kategóriában összesen 25 színházi előadás tekinthető meg, online.

Az eSzínház Fesztiválra 25 nevezés érkezett. A prózai előadás kategóriában 19, míg a gyermek- és ifjúsági előadás kategóriában 6 előadás tekinthető meg szeptember 17-e és szeptember 26-a között.

A Weöres Sándor Színház Haragossziget című előadása is szerepel a fesztivál programjában.

Az eSzínház Fesztivál célja: bemutatni, hogy az online vetítésre (streamre) adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így biztosítva egyedi élményt a nézők számára, esetenként a színház és a film határán; megmutatni a pandémia által sújtott évadok ellenére a színházak értékes alkotásait; támogatni a színházakat, társulatokat és alkotókat azzal, hogy jegyet, bérletet váltanak a Fesztiválra, amelynek bevételét az eSzínház megosztja a színházakkal és társulatokkal.

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli. A zsűri tagjai: Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károly filmrendező, Légrádi Gergely az eSzínház vezetője.

A kiosztásra kerülő szakmai díjak:

a legjobb digitális adaptáció (azaz a legjobb online vetítésre adaptált előadás),
a legjobb női főszereplő,
a legjobb férfi főszereplő,
a legjobb látványtervezés.

A nyertesek pénzdíjazásban részesülnek. A szétosztásra kerülő pénzdíjak teljes összege: 1 millió forint.

Közönségdíj: A próza előadások valamint a gyermek- és ifjúsági előadások kategóriákban a nézők is szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó előadások (e két kategóriában) elnyerik az eSzínház Fesztivál Közönségdíját!