ugrás a tartalomra

A Thea-téren innen és túl

2013. szeptember 9.
De hát a színház tényleg több, mint előadások sorozata: agóra, fórum, találkozóhely. Program sem kell ahhoz, hogy valaki beüljön egy jó beszélgetésre az Akacs 7-ben a Krúdy Klubba – az ajtó nyitva áll!

És hátha ott lesz Szabó Tibke vagy Kálmánchelyi Zoli (vagy valaki más), hogy gyorsan megvitassuk vele a világ dolgait.

Persze a Thea-tér az új évadban is sok színes délutánt, estét ígér. Lesz megint Kötelező olvasmány: a stúdióban a kortárs magyar irodalom színe-virága várja az érdeklődőket. Lesz Császárok napja – étellel, itallal, történelmi háttérrel, humorban megáztatva. Az új évadban is tartalmas összművészeti élményt kínál a Miért szép?, az Exponálás alkalmával fotósok játszanak egymással és a közönséggel. A Lamantin Klub dzessz-ínyencségekkel készül, a Kultúrpiknik megint nekilendül és számít a közönség aktivitására. Lesznek természetesen időszaki kiállítások, és Játéknapok – amikor mindenki újra önfeledt gyerekké válhat. Ismét várhatók Szóról szóra-estek, izgalmas újdonságnak ígérkezik a nagy Scrabble-bajnokság, sőt: lehet kívánni Színházi esküvőt is.

Jól bevált „kihelyezett” Thea-tér-program a Színházszerda, amely az új évadban megújulva folytatódik a Café Frei asztalainál. A sorozat szeptember 25-én indul: Jordán Tamás köszönti a közönséget. Ezentúl havonta szerveződik beszélgetés az éppen készülő előadás műhelytitkairól (színészekkel, rendezővel), valamint havonta egyszer Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd veszi birtokba a pódiumot: szombathelyi aktuális szösszenetekkel – és sok nevetéssel. Vagyis mindent összevetve: Színházszerda kéthetente az Uránia-udvarban.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

A 2013/2014-es évadról

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)