ugrás a tartalomra

Alapító tag viszi tovább a szombathelyi színházat

2020. október 30.
Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését október 8-án egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése – adta hírül az MTI.

Az ügyvezető igazgatói posztra Szabó Tibor, a társulat művésze mellett Harsányi Sulyom László rendező adta be a pályázatát. Október 8-án a szakmai bíráló bizottság 8:1 arányban támogatta Szabó Tibor pályázatát, és a társulat többsége is rá szavazott.

Szabó Tibor a döntés után azt mondta: Megtisztelőnek tartja a bizalmat, ami a szavazásban kifejeződött.

Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház egyik alapítója, a társulat ismert és kedvelt tagja, aki szintén erdélyi származású feleségével, Bálint Évával 2012-ben tette le az állampolgári esküt a szombathelyi városházán. A színészházaspárnak itt születettek gyermekei, gyakran vesznek részt közéleti eseményeken is.

Az újonnan megválasztott igazgató a portálnak azt mondta, hogy szeretné a szombathelyi színház népszínházi küldetését erősíteni, ugyanis szerinte ez a vidéki kőszínházaknak egyik legfontosabb feladata.

Úgy véli, a WSSz-ben ugyanúgy helyet kell adni az alternatív, szűkebb réteghez szóló produkcióknak és a könnyedebb, látványosabb, szélesebb körben népszerű daraboknak is. Pályázata itt olvasható. Szabó Tibor színházigazgató alapbére havi 600 ezer forint lesz.

szerző: MTI