ugrás a tartalomra

Átadták a 2011-es Prima Primissima Díjakat

2011. december 3.
Legjobb a legjobbak között: színház- és filmművészet kategóriában Tordy Géza Prima Primissima, Béres Ilona és Jordán Tamás pedig Prima Díjat vehetett át péntek este a Művészetek Palotájában.

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat. A kategóriák jelöltjeit - köztük Jordán Tamást - Prima Díjjal tüntették ki.

A díjazottak:

Irodalom kategóriában Csukás István író, költő; sport kategóriában Kiss László úszószakedző; népművészet és közművelődés kategóriában a Honvéd Együttes részesült az elismerésben.

A képzőművészet kategória nyertese Kaján Kalász Tibor grafikus, karikaturista; a zeneművészet kategóriáé Fischer Iván karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója lett. Fischer Iván a díjat felajánlotta a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák szövetségének. Az elismerést is a szövetség elnöke, Ember Csaba vette át a karmester helyett, aki jelenleg Berlinben tartózkodik.

A Prima Primissima Díjat építészet és építőművészet kategóriában Vadász György építész; tudomány kategóriában Kroó Norbert akadémikus, fizikus, kutatóprofesszor; oktatás és köznevelés kategóriában a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola; sajtó kategóriában Al Ghaoui Hesna szerkesztő, riporter; színház- és filmművészet kategóriában Tordy Géza színművész, rendező kapta. Közönségdíjat vehetett át Mága Zoltán hegedűművész. Az elismerés történetében először életműdíjat is adományoztak, amelyet Kiss Imre, a Művészetek Palotája tavasszal leköszönt első vezérigazgatója kapott.

A jelöltek teljes listája és életrajza ide kattintva olvasható el.

szerző: forrás: MTI