Batang felé

A kormány március 11-i döntése értelmében és fenntartói utasításra március 11-től előadásaink és egyéb meghirdetett programjaink elmaradnak. A döntés visszavonásig érvényes.

Christian Gundlach: Batang felé

- tragikomédia egy részben -

Fordította: Pataky Miklós

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól.

A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Kapcsolatuk egy izgalmas lélektani játék. Hubert egy, a demenciában lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást, és elsüllyed egy képzelt világban. A fiatal Alex kényszerű kötelességből ápolja őt. A valóság számára is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

A két ember végigéli az idegenségből a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak el Batang felé… De hol van Batang?

És mi elhisszük, hogy tényleg létezik Batang, valahol távol, túl Indián, Indonézián… Legfőképpen a képzeletünkben, ahová mindnyájan elvágyódunk… mert erről szól a darab. Batang felé megyünk, csak az kérdés, hogy ki mikor ér oda és mit visz magával.

A darab izgalmas lélektani játék arról, hogyan lesz két vadidegen emberből sziámi páros. Mindegyik megy a maga abszurd útján a vég felé, és mégis mosolygunk, meg néha könnyezünk is. Sokat nevetünk, kicsit sírunk.

 

Játsszák:
Hubert/Koltai Róbert
Alex/Szirtes Balázs

Látvány: Mucsi Balázs
Rendező: Gaál Ildikó

 

Időpont: 2020. április 8. 19 óra

Helyszín: Márkus Emília terem

Jegyár: 3.500 Ft