ugrás a tartalomra

Berlin a Kabaréhoz

2011. március 19.
Berlin címmel nyílt kiállítás a Kabaré nyilvános főpróbája előtt. Az időzítés nem véletlen: a Kit Kat Klub Berlinben van.

A WS Színház előterében (vagyis a Thea-térben) látható tárlaton Bonyhádi Károly, Grubánovits Attila, Mészáros Zsolt, Oroszi Csaba, Stekovics Gáspár és Szenteleki Dóra mondják el a képzőművészet a kép, a vizualitás nyelvén, hogy mit jelent számukra Berlin.

Stekovics Gáspár például komolyan vette, hogy a Kabaré-sztorihoz hasonlóan a 30-as évekhez nyúl vissza: a sejtelmes nőalak a színpadi Kit Kat Klub asztalánál is ülhetne; a nagyméretű fotót szöveg bolondítja meg, a Marlene Dietrich által híressé tett Kék angyalé. Mészáros Zsolt fotói pedig már a színház Kabaré-előadásából mutatnak meg vonzó részleteket.

A csütörtök esti megnyitón Jordán Tamás igazgató kivételesen már Schultz úr jelmezében köszöntötte a vendégeket, a tárlatot a Berlinben diplomataként több évet eltöltött dr. Ács Zoltán ajánlotta a közönség figyelmébe.

Pontosabban személyes élményeit adta közre erről a rendkívül élhető, pezsgő kulturális benne természetesen színházi élettel rendelkező városról; megjegyezve, hogy a német politikai kultúra szintén példaértékű. A tárlat április 10-éig látható a színházban. Aki megnézi a Kabarét (márpedig érdemes megnézni), a Berlin-képeket se hagyhatja ki

A fotógaléria itt tekinthető meg.

szerző: forrás: Vas Népe (szerző: Ölbei Lívia, fotó: Garai Antal)