ugrás a tartalomra

Egy asztalnál a két legenda

2013. november 12.
Akik ott voltak a Weöres Sándor Színházban, azok remekül szórakoztak, jól érezték magukat Kálmán László és Illés Béla társaságában, a Szóról szóra - Párbeszéd legutóbbi beszélgetésén.

A 22. „állomásához” érkezett Burkon László Szóról szóra – Párbeszéd elnevezésű rovata. A Vas Népe felelős szerkesztője ezúttal két ismert, elismert korábbi sportembert, jelenlegi sportvezetőt ültetett a Stúdiószínpad asztalához Illés Béla labdarúgó és Kálmán László kosárlabdázó személyében. Az érdeklődők végigkövethették a két vendég pályafutását egészen a gyermekkortól. Az kiderült, hogy mindenki nem futhat be ilyen remek pályát. A sikereket nem adják ingyen, a tehetség önmagában mit sem ér kitartás, szorgalom és kérlelhetetlen győzni akarás nélkül. És persze a sorsszerűség sem elhanyagolható tényező: hogy Illés Béla majdnem a zalaegerszegi futballiskola diákja lett, Kálmán László pedig közel állt ahhoz, hogy Sopronba igazoljon. Ám mindkettőjüket visszatartotta valami megmagyarázhatatlan megérzés, és választották a zöld-fehér, illetve a sárga-fekete mezt.

A közvetlen, remek hangulatú beszélgetésen Kálmán és Illés elárulta például azt is, hogy miért nem próbálta ki magát soha külföldön. Hol egy sérülés, hol egy új cél, új feladat szólt közbe, és persze nem mindenki hagyja ott könnyű szívvel az otthonát, a barátait, szeretett csapatát kizárólag a több pénz miatt. Az est meglepetésvendége, Bodor Ferenc, a Vas Népe újságírója, a sportrovat korábbi vezetője múltbéli meccsekkel, sztorikkal, egykori nyilatkozataikkal szembesítette a két meglepett vendéget. Akik egyébként játékos pályafutásuk lezárása után sem estek kétségbe, továbbra is szeretett csapatukért, sportágukért dolgoznak nap mint nap.

A nézőtéren ülve az embernek az volt az érzése, hogy sikeres, magabiztos, elégedett, tervekkel teli embereket lát maga előtt, akikre lehetetlen irigykedni, akiket öröm volt látni a pályán, és akiknek csak szurkolni lehet a pályán kívül is.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Nélkülük nem lenne karnevál

szerző: Vas Népe (Szerző: Tóth Gábor)