ugrás a tartalomra

Erősen megdolgozott képek az aulában

2015. február 9.
Bakucz András okleveles építész tervező, művész, 2007 óta a Vas Megyei Építész Kamara tagja, a Ferrum Színházi Társulás színésze és díszlettervezője, tizennégy éve állít ki - fest.

Legújabb tárlata a Weöres Sándor Színházban látható Képek az Útirajzok sorozatból címmel. A kiállítást a Hosszú út az éjszakába című előadás bemutatója előtt Jordán Tamás nyitotta meg.

„Képalkotó munkásságom folyamatában az Útirajzok-sorozat létrejöttét a látott világ elbeszélő ábrázolásától való elrugaszkodás szándéka, egy saját formanyelv megtalálásának igénye is vezette.” – mondja a gyűjteményről az alkotó.

A festmények csak számozással rendelkeznek, a lényeg a képfelületen lejátszódó folyamatok, „szándékos véletlenek” által hagyott nyomokban rejlik: a formázott képalap erős megdolgozása, a hajtogatás, gyűrés geometriája, a lazúros festékfoltok, az egymásba mosódó földszínek és az áztatott vagy dörzsölt faktúrák játéka, egymáshoz való viszonya hordozza a mondanivalót. A képforma töredékes, archaizáló, néhol térképszerű – az alkotói fejlődés egy-egy állomása, a pillanatnyi érzések és gondolatok kifejeződése.

Bakucz András kiállítása március 25-ig látható a Weöres Sándor Színház aulájában.