ugrás a tartalomra

Hangokból építettek katedrálist

2013. június 7.
Meséltek, diákokat verseltettek, felolvastak - a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok alkalmából színészeink is közreműködtek a programokon.

A könyvhét péntek délelőtti programján a gyerekek kaptak élményt: az Agora-moziban ismert szombathelyiek - Czenki Zsuzsanna, a kulturális iroda vezetője, Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ vezetője, Pallósiné dr. Toldi Márta, a megyei könyvtár igazgatója - olvastak fel meséket. A Weöres Sándor Színházat Bálint Éva képviselte, kisfiával, Bálinttal mesélt az ovisoknak.

Később a Fő téren Jordán Tamás vezényletével Weöres Sándor Valse Triste versét szavalták el középiskolások a Nagy Versmondás szombathelyi állomásán. A mozgalom 2007-ben Fűzfa Balázs irodalomtörténész ötlete alapján indult „A 12 legszebb magyar vers” konferencia - és könyvsorozat társrendezvényeként, célja pedig nem más, mint felhívni a szülők, a gyerekek figyelmét arra, hogy irodalom nélkül lehet élni, de nem érdemes. Fűzfa Balázs arra kérte a fiatalokat, hogy: "Hangokból építsünk katedrálist!"

Az ünnepi könyvhét alkalmából felolvasáson is részt vehettek az érdeklődők: a belvárosi mozi árkádja alatt kényelmes kávéházi közegben, kellemes hangulatban Bálint Éva, Kelemen Zoltán, Jordán Tamás és Avass Attila olvasott fel verseket.

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Hangok a könyvért

Nagy versmondás Weöressel és Jordánnal

Több száz lelkes diák szavalta el Weöres Sándor Valse Triste című versét

Nagy Versmondás 2013