ugrás a tartalomra

„Jordán bevette Szombathelyt” – a társulat a Nap-keltében

2009. január 9.
A királyi televízió Nap-kelte című magazinjában vendégeskedett csütörtökön délelőtt a társulat. Lakat T. Károly műsorvezető közel 40 percig beszélgetett a színészekkel, akik többek között a színházalapításról, a 9700 előadás kulisszatitkairól, a készülődésről, a próbafolyamatról meséltek, és egy tréfás jelenetet is előadtak.

Az MTV főszerkesztője történelmi pillanatnak nevezte a Weöres Sándor Színház látogatását, hiszen a 9700 darabban szereplő összes színész (Tóth Ildikó kivételével mindenki), azaz az egész társulat eljött a televíziós felvételre.

- Ez a Jordán micsoda óriási pasi, bevette Szombathelyt, szervezkedik, tesz-vesz, színházat csinál. – indította a beszélgetést Lakat. T. Károly, aki elárulta, hogy az életben nem tanulta volna meg Szombathely irányítószámát, ha nem az lenne az előadás címe.

Kiss Mari a beilleszkedésről szólt, megemlítette most már Sorkifaludon élő Aladár és Leócska nevű lovait, részletezte, hogy új élőhelyén nincsenek távolságok, és ez tetszik neki. Trokán Péter felelevenítette, hogy Jordán Tamással már több, alakuló színházban részt vett: - Ebben semmi furcsa nincs, a Jordánnal csak akkor tudok együttdolgozni, ha elkezd valamit.

Németh Judit elmondta, hogy elképesztő szeretettel fogadják őket a helyiek, és annak ellenére, hogy több éven át játszott vidéken, ilyet még nem tapasztalt.

A felvételen szó esett a színház szerveződéséről, az alapítás előtti színjátszásról, néhányan a 9700 egyik jelenetét visszafele adták elő, ami nagy sikert aratott.

szerző: wssz