ugrás a tartalomra

Két Tragédia között egy kis Kabaré

2011. február 24.
Délután a társulat még egy középiskola diákjainak játszott, este hétkor pedig újra felgördült a függöny. Két Tragédia között azonban könnyed kikapcsolódással lepte meg a közönséget (és ajándékozta meg önmagát) Trokán Péter és vendége, Kálmánchelyi Zoltán.

A két színész közös élményeit elevenítette fel a közönség előtt, többek közt az első találkozás emlékét. Trokán Péter jól emlékszik az első pohár borra, melynek kortyolgatása közben döbbent rá, hogy a gőzerővel pörgő kölyökképű srác, aki iszogatni invitálta, valójában a legújabb kollégája. Aztán egyre több kellemes meglepetés érte: kiderült számára, hogy tehetséges színésszel, nagyszerű énekessel, sőt, egy valódi akrobatával bővült a társulat. Lassan kibontakozott Zoli sok-sok arca és hangja. Ez utóbbiból a Café Frei vendégei is ízelítőt kaphattak: megidézte nekünk többek között Máté Erzsit és Galla Miklóst is.

Persze a sok tréfa és játék között komoly dolgokról is esett szó, például arról, hogy Kálmánchelyi Zoli nem ismeretlen a filmes berkekben, hiszen több filmjével is zsebelt már be fesztiváldíjakat. Állítása szerint az uristen@menny.hu című filmje a legtöbbször letöltött magyar film a világhálón.

A negyvenes évei felé közelítő, kisfiús bájjal megáldott színész jelenleg a Kabaré próbáiban merül el teljesen, övé ugyanis a férfi főszerep. Béres Attila, az előadás rendezője kifejezetten őt álmodta erre a figurára. A sok munka mellett pedig „félidős" a NyME SEK szabadbölcsész szakán, s bízik benne, hogy előbb-utóbb annak is a végére jut. Persze csak ha beadja végre a fél éve esedékes dolgozatait... És hogy miért éppen a szabadbölcsészet? Mert Zoli szeret gondolkodni, mostanában éppen a színházról. A beszélgetés végén igyekezett is megfogalmazni, miért olyan fontos életének ebben a periódusában Thália temploma: „Ha valami csudajót csinálok, akkor Önöknek/Nektek az egész hetetek, vagy akár az egész hónapotok jó lesz. Ezért vagyok itt."

A fotógaléria itt tekinthető meg.

És végül íme egy kis ízelítő az est hangulatából, a Westindex jóvoltából: a felvételen Kálmánchelyi Zoli verset mond, József Attila Mamáját, úgy, ahogy akkor, titokban, anyák napjára megtanulta a recsegő szalagról.

 

szerző: forrás: vaskarika.hu, westindex.hu