ugrás a tartalomra

Kötelező olvasmány - Darvasi László: Isten. Haza. Csal.

premier: 2021. december 29.
A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az apáinkat és az anyáinkat hagytuk.

KÖTELEZŐ OLVASMÁNY - DARVASI LÁSZLÓ: ISTEN. HAZA. CSAL.

Kötelező olvasmány - Darvasi László: Isten. Haza. Csal.

A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az apáinkat és az anyáinkat hagytuk. Ahol a fiaink hagytak minket. A falusi kiskocsmák, az éttermi termékbemutatók, a fehér galléros uzsorások és az elhagyott öregek országa ez: a mi országunk.
A szerző védjegye - a kifogyhatatlan fantázia, a látomásos képzelet és a láttató elbeszélés - ezekben a történetekben is megtalálható, valami azonban megváltozott: szikár és pontos látleleteket olvashatunk, nehezen feledhető félmondatok sejtetnek életnyi tragédiákat. Semmi kétség, ezek a novellák rólunk szólnak, az álmainkról és az értékeinkről, amelyekhez hűek akartunk maradni, mégis megcsaltak minket. Ezek a történetek kérdeznek: miért nem tudjuk elmondani a szüleinknek azt se, ha végre megértjük őket.

 

A beszélgetést vezeti: Lévai Balázs

Közreműködik: Jordán Tamás

Közreműködő partner: Belvárosi Líra Könyváruház, Szombathely


Időpont: 2017. április 26. 18 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 1.200 Ft