ugrás a tartalomra

Ma este: Bonnie és Clyde

2009. január 19.
Ma este 19 órától a Bonnie és Clyde című genszterrománcot láthatják az érdeklődők a Weöres Sándor Színházban. Nyílt színi fosztogatás tangóban, bankrablás cha-cha-chában, múzeumi lopás bluesban, közben szerelmes és gyűlölködő zenei és prózai összecsapások. – Ez a Thea-tér ma esti programja.

Két hétpróbás bűnöző a nagyvilágban. Egy férfi, aki sármmal, eleganciával és gátlástalansággal tör magának utat a törvény és a jog hálójában – vagy inkább szakítja át azt – és egy nő, akiről nem is tudjuk pontosan, kicsoda. Lokálénekesnő? Nyomozó? Vagy bűnöző lenne ő is?

Bonnie és Clyde / Mészáros Zsolt

Kettejüket a bűn sodorja össze, s a macska-egér harcból életre-halálra szóló szövetség születik, sőt, mintha szerelem is… Együtt rabolnak-fosztogatnak, és közben mint egy társasutazáson, körbejárják a földet. Eljutnak nem csupán különböző földrészek egzotikus helyszíneire, de korokon is átsuhannak, és mindenütt új alakban – persze mindig klasszikus, vagy modern gengszterek, útonállók alakjában – folytatják áldásos tevékenységüket.

Az előadás célja – azon kívül, hogy izgalmas játéklehetőséget biztosítson a játszóknak – egyfajta gengszterromantika megjelenítése. Végletes helyzetekben, bűntények tervezése és végrehajtása között folytatódnak a jól ismert emberi csaták, játszmák, összeveszések és kibékülések, csalások, hódítások és átverések. A jelenetekben felbukkannak a legendákból, regényekből és filmekről jól ismert gengszterpárosok, persze mögöttük mindvégig ott húzódnak az eredeti szereplők. Így két síkon mozog a cselekmény, melyet rengeteg zene és song tesz még mozgalmasabbá. Nyílt színi fosztogatás tangóban, bankrablás cha-cha-chában, múzeumi lopás bluesban – és közben szerelmes és gyűlölködő zenei és prózai összecsapások.

Bonnie és Clyde / Mészáros Zsolt

Kapócs Zsóka és Kamarás Iván nyílt színi gengszterrománca ez az este.

Bonnie: Kapócs Zsóka
Clyde: Kamarás Iván
Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely
Zenei rendező: Lepés Gábor
Jelmez: Kemenesi Tünde
Látvány: Szöllősi Géza
Koreográfia: Vági Bence

Rendező: Böhm György

Producer: Orlai Tibor

Belépő: 2.000 Ft

szerző: wssz