ugrás a tartalomra

Meglepő lesz az Farm Bt.

2009. szeptember 2.
Kedden elkezdődött az Farm Bt. próbafolyamata. A színészek Dömötör Tamás rendezővel először azt beszélték meg, hogy a három lehetséges változat közül melyiket állítják színpadra. A társulat szinte egységesen döntött: rendhagyó darabot láthat a közönség az október 30-i premieren, és az azt követő előadásokon.

Az előadás hasonlóan készül, mint annak idején a Cukor show: az alapmű lényeges dramaturgiai pontjai, a karakterek tulajdonságai megmaradnak, viszont a mű sokat változik, a mai ember által viszonylag jól ismert kontextusba kerül. A próbafolyamat alatt a színész és a rendező közösen írja a szövegkönyvet: egymást kiegészítve jutnak el egy-egy drámai ponthoz, improvizálnak, együtt alkotják meg a jelenetet.

Döme elmondta: „Az Farm Bt. nem politika, illetve csak annyira az, mint minden körülöttünk. Egy egymásra utalt társaság küzdelme a fennmaradásért, egymásért, a hatalomért, aztán egymás ellen. A végén persze minden rosszabb, mint volt…”

Játsszák: Horváth Ákos, Czapkó Antal, Endrődy Krisztián, Borbíró András, Balogh János, Szabados Mihály, Bajomi Nagy György, Trokán Péter, Vlahovics Edit, Jordán Tamás, Dobos László, Sztankay Orsolya, Vass Szilárd.

szerző: Gomba