ugrás a tartalomra

Mint a vert had

2009. február 20.
A héten megbetegedések sora tizedelte a társulatot és a műszaki személyzetet. Emiatt a Szerelmes Balázs keddi, szerdai és csütörtöki előadása elmaradt. A főszereplő, Balázs Balázs élőfilmje helyett azonban a bérletesek Platón: Szókratész védőbeszédét kapták Horváth Ákostól és Jordán Tamástól. Attól a Jordán Tamástól, aki szintén sérült, hiszen a közelmúltban egy otthoni balesete miatt bordáit törte.

Mint a vert had, úgy élte túl ezidáig ezt a hetet a Weöres Sándor Színház csapata. A legkülönfélébb kórságok - bokaficam, láz, gyomorfájás, influenza, vírusos megbetegedés – hátráltatta a munkálatokat, hiszen a két fő darabon - a Szerelmes Balázson és a Mackó kalandjain - kívül, készül a Lüzisztraté, a Cseresznyéskert, a Fogjuk a hasunkat kabaré, sőt idén a március 15-i, városi ünnepség művészeti előadását is a színház készíti. Feladat tehát bőven akad, amit el kell végezni, akár betegen, akár egészségesen.

Ma este 19 órakor azonban minden bajt félretéve premier: a Kamarateremben a Szerelmes Balázst játsszák a színészek. A darabot Philippe Blasband: Szerelmes Thomas című forgatókönyve alapján írta Dömötör Tamás, aki egyben a rendező is.

A főszereplő agorafóbiás: nyolc éve nem tud kimozdulni a lakásából, ha kilép, pánikrohamot, ami akár az életébe is kerülhet. Így óriási monitoron számítógéppel kommunikál. Élőfilm vagy Skype-színház: döntsék el Önök!

A Weöres Sándor Színházban ez a hét nem érhet véget még egy premier nélkül: vasárnap 15 órakor a Mackó kalandjai kezdődik a színházteremben.

A mesét a 9700 helyi értékek megmentéséért küzdő Vépmegyeri Gézája, a Sose halunk meg című Koltai-film vállfát áruló főszereplője, Szabados Mihály rendezte, a szöveg is tőle származik. A zenét szintén a 9700-ból jól ismert „kommandós”, Szerémi Zoltán szerezte. Ő egyébként Füles is, aki elveszti a farkát. S, hogy megtalálja-e? Kiderül a Weöres Sándor Színház új előadásából!

Délután 14 órakor azokból a rajzokból nyílik kiállítás az aulában, amelyeket a színház gyermekrajz-pályázatára küldtek be a fiatal pályázók.

szerző: wssz