ugrás a tartalomra

"Nem csupán szép, de jó is valamire"

2013. december 1.
A Kassák Múzeum új arculata elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését. Az arculati elemeket bemutató kiállítást Bakucz András építész nyitotta meg a Máli néni premierje előtt a színház aulájában.

A díjazott arculati elemeket a Kassák Múzeum saját kiállításán mutatta be, most pedig a Weöres Sándor Színház aulájában láthatók, a színház Füst Milán: Máli néni című bemutatója alkalmából. Arculatában a kassáki szellemet megidéző – de formailag nem másoló – korszerű és kortárs szemléletű dizájnt hozott létre. A megújult arculat elemei együttesen hordozzák mindazt, amit a múzeum programjával, a kassáki életmű mai üzenetének közvetítésével itthon és külföldön képviselni akar.


"A művészetek autonóm és alkalmazott műfajokra való felosztása száz vagy százötven éve még teljesen ismeretlen fogalom volt. Ha egyszerű szavakkal meg akarjuk ragadni a lényeges különbséget a két fogalom között, akkor azt mondhatjuk, hogy az alkalmazott művészet olyasmit produkál, ami nem csupán szép, de jó is valamire." - hangzott el a megnyitón.

A kiállítás december 31-ig látható.

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Design! red dot díj 2012 - a Kassák Múzeum új arculata