ugrás a tartalomra

Ötödik és hatodik nap - Horváth Ákos bejegyzése

2010. december 1.
Ma jutott idő arra, hogy az ember kellően elmélyedjen a sajtó sokszínűségében, és olyan újságokat is tüzetesen végig olvasson, amelyek a mindennapokban elkerülik a figyelmét. Így rengeteg hasznos barkácsolási, befőzési tippel gazdagodtunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy senki nem dolgozott volna, vagy felkészületlen lett volna bárki is, hanem az athéni élet valósággá vált.

Ötödik forgatási nap - Athén

Ma jutott idő arra, hogy az ember kellően elmélyedjen a sajtó sokszínűségében, és olyan újságokat is tüzetesen végig olvasson, amelyek a mindennapokban elkerülik a figyelmét. Így rengeteg hasznos barkácsolási, befőzési tippel gazdagodtunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy senki nem dolgozott volna, vagy felkészületlen lett volna bárki is, hanem az athéni élet valósággá vált. Természetesen a stábnak nem jutott szabadidő, mert a Mester meglehetős energia többlettel rendelkezik…

A B. Marton Frici vezette operatőr csapat és a sztoikus nyugalmú Szekeres Károly mindenesetre jól bírják a feszített munkatempót. Horgas Ádám ma rendezőnek öltözött, fekete sapka és napszemüveg, akár Hollywood-ban is érezhette volna magát az ember. És tényleg, a stáb remekül dolgozik, beleértve az asszisztenseket, öltöztetőket, díszítőket, van összehasonlítási alapom. :)

Holnap majd felbolydul az athéni nép, mikor Míltiádész serege élén megjelenik. De csak holnap. Ma ennyi történt.

Hatodik forgatási nap - Még mindig Athén

A fiatal kollégák ma sokat tanulhattak, ha figyeltek, Trokán Pétertől a szakmai alázat és a szakmai tudás furcsa elegyének elképesztően izgalmas megjelenítésének a mibenlétéről. Szép mondat, de egyben igaz is. :)

Tényleg, Trokán Péter ma is, ahogy általában - nincs rá jobb kifejezés-, odarakta magát. Minden tiszteletünk az övé, írhatom ezt szerintem, minden kollégám nevében. Fárasztó volt az állandó bolydulás és kiabálás, nyilván a vásznon ez majd a rendezői akaratnak megfelelően hatásosan jelenik meg, és bele is fáradtunk mindannyian, nem vitatható. Néhány baki, melyek közül egynéhány az enyém volt, jókedvre derítette a társulat jelen lévő tagjait, és könnyebbé tette az athéni kirándulás elviselhetőségét. Ne hallgassuk el, ez ma nem volt sétagalopp. Kemény és fárasztó nap volt. Feltehetően senki nem akar nyaralni a görög tengerparton ezen a nyáron.

Az ember tragédiája - forgatás (Egyiptom) / Mészáros Zsolt
szerző: Horváth Ákos