Pasqualetti Ilona: Balogvilág - könyvbemutató

A szerző nyolc éven át követte végig egy tíztagú család sorsát: interjúk, naplójegyzetek, beszélgetések nyomán ismerjük meg őket, illetve azt a világot, amit maguk köré építettek, és amiben élnek.

Pasqualetti Ilona: Balogvilág - könyvbemutató

- riportregény -

A könyv hosszú kutatómunka eredménye. A szerző nyolc éven át követte végig egy tíztagú család sorsát: interjúk, naplójegyzetek, beszélgetések nyomán ismerjük meg őket, illetve azt a világot, amit maguk köré építettek, és amiben élnek. Betekintést enged a család mindennapjaiba, megélhetési stratégiáiba, kulturális, szociális, gazdasági hátterébe, valamint a kiszolgáltatottságból adódó börtönlétbe, sőt a prostitúcióba is. A kiszolgáltatottságot őszintén, tabuk nélkül mutatja be.

„..a Balog családot s a hozzájuk hasonlóan élő milliókat nem azért nem látjuk, mert fizikailag távol vagyunk tőlük, nem azt a levegőt szívjuk, amit ők, ha megszúrják őket, nem ugyanúgy vérzik a testük, mint a mienk, hanem azért nem látjuk őket, mert riasztóan ugyanolyanok, mint mi. … A szociológia nyelvén fogalmazva ez a könyv az anómia könyve. Hőseit ugyanazok a célok éltetik, mint a társadalom minden más tagját, de nincsenek eszközeik, melyekkel e célokat elérhetnék, csak olyanok, amelyeket a jog és szokás a tudat mélyére száműzött az emberi világból. A Balogvilág e bennünk lévő világ üzenetét hozza.” /Csepeli György/

 

A kötetet bemutatja: Szuhay Péter néprajztudós

Személyes történetét osztja meg: Balog Dalma

Részleteket olvas fel: Balog Judit színművész és Kálmánchelyi Zoltán színművész

Házigazda: Jordán Tamás

 

Időpont: 2019. május 14. 18 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 1.500 Ft


2019. április 11.

Támogatók