ugrás a tartalomra

Prima díjas a Weöres Sándor Színház igazgatója

2010. november 12.
Kultúra és Művészetek kategóriában Jordán Tamás vehette át a Vas Megyei Prima Díjat. Az igazgató hangsúlyozta: ez a kitüntetés az egész színháznak szól.

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta osztatlan elismerést szerzett. A Prima Primissima 2005-ben egészült ki a területi Prima Díjak rendszerével. Az átadáshoz a kezdetektől csatlakoztak Vas megye vállalkozói is: nekik köszönhető, hogy évről évre a Vas Megyei Prima Díjat is megkaphatja a jelöltek egyike Kultúra és Művészetek, Tudomány, illetve Oktatás és Közművelődés kategóriákban.

A VOSZ Vas megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület döntése értelmében Kultúra és Művészetek kategóriában ma Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója vehette át a rangos elismerést a Kőszegen tartott díjátadó ünnepségen. „Ez a kitüntetés az egész színháznak szól, az eddigi munkánkat ismerték el vele. Én bízom benne, hogy erőt és lendületet ad ahhoz az új korszakhoz, ami a Csodapalotában veszi kezdetét.” – mondta Jordán Tamás a díjátadón.

Tudomány kategóriában prof. Dr. Széll Kálmán sebész, oktatás és közművelődés kategóriában pedig Horváth József atya, pápai prelátus kapta az elismerést.

 

A 2010. évi Vas Megyei Prima Díj jelöltjei:

Tudomány kategória
Prof. Dr. Széll Kálmán sebész
Prof. Dr. Cholnoky Péter gyermekgyógyász
Dr. Korcsmár József kézsebész

Kultúra és művészetek kategória
Jordán Tamás színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója
Savaria Szimfonikus Zenekar, Mérei Tamás igazgató
Kőszegi Város Fúvószenekara, Bakos György elnök

Oktatás és közművelődés kategória
Horváthné Kutasi Mária, a Jurisich Miklós Gimnázium igazgatója
Sabáli László zeneszerző, zenetanár
Horváth József atya, pápai prelátus