Tanártér - Színházpedagógiai képzés

A Szombathelyen és a város vonzáskörzetében élő pedagógusok számára!

Tanártér

SZÍNHÁZPEDAGÓGIAI KÉPZÉS Novemberben

Színházunk az Osonó Színházműhely trénereinek vezetésével képzést hirdet a Szombathelyen és a város vonzáskörzetében működő óvodák, általános és középiskolák érdeklődő pedagógusai számára!

A képzés várható időpontja a járványügyi veszélyhelyzetre vonatkozó szabályok függvényében:

2021. novemberében (pontos időpont hamarosan)

Háromnapos (18 órás) képzést ajánljuk mindazoknak, akiket vonz a drámapedagógiai munka, a színházi előadás létrehozásának fortélya, akiket érdekel a rendezés, a színpadra tervezett műsorok elkészítése és azok eszközei. Továbbképzési lehetőséget kínálunk a színház és a játék eszközeit már alkalmazó pedagógusoknak is.

De várunk mindenkit, akik a játék varázsa által feltöltődni szeretnének!

A képzés költsége: 10.000 Ft/fő

A jelentkezés határideje: szeptember 17.

Jelentkezés és további információ: Németh Gyöngyi +36304006251 jatsszmamuhely@gmail.com

YouTube-link a műhely korábbi munkájáról:

 

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. Az Osonó eddig több mint, hetven drámatábort, és több száz képzést szervezett fiatalok és felnőttek számára.

Az Osonó Színházműhely több évtizedes tapasztalatának köszönhetően olyan foglalkozástípusokat dolgozhattunk ki, amelyek közben a résztvevők egyszerű gyakorlatok által juthatnak el embertársaikhoz és önmagukhoz. A foglalkozások olyan helyzeteket teremtenek, amelyek során a résztvevők egy belülről megszülető motiváció által elindulhatnak a személyes fejlődés útján, így alakítva ki a belső előrelépés igényét. Egy olyan munkamódszert és pedagógiai struktúrát építettünk fel, amelynek központjában a játék áll, így a résztvevő személyisége, tapasztalata és lexikális tudása úgy gyarapodik, hogy közben jól érzi magát, játszik. A pozitív élménynek és a külső nyomás hiányának köszönhetően a résztvevők emberi fejlődésen mennek keresztül, amelynek azonnali megtapasztalása által a belső motivációjuk megerősödik.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

 

 

 

FELDOLGOZÓ FOGLALKOZÁSOK, SZAKMAI ANYAGOK

A következő évadtól egyes előadásainkhoz előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat ajánlunk. A tanórai feldolgozást kiadványokkal, letölthető szakmai anyagokkal kívánjuk segíteni.