Változás a bérletes rendszerben

A megszokottól eltérően a 2020/2021-es évadban nem lesz külön őszi és tavaszi bérlet: hat bemutatóval várjuk Önöket, mivel több, elmaradt bérletes előadást kell pótolnunk.

VÁLTOZÁS A BÉRLETES RENDSZERBEN

A megszokottól eltérően a 2020/2021-es évadban nem lesz külön őszi és tavaszi bérlet. Mivel több, elmaradt bérletes előadást kell pótolnunk, az eddigi nyolc helyett hat bemutató előadással várjuk Önöket.

 

A 2020/2021 ÉVAD (hat, egész évadra szóló előadás)

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk
- zenés játék -

Molnár Ferenc regénye alapján
Rendező: Réthly Attila
Bemutató: 2020. október, Nagyszínpad

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb irodalmi mű. A zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című műsor után született: Geszti Péter, Dés László és Grecsó Krisztián munkája, a szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is. Az ősbemutató Radnóti Zsuzsa és Horváth Csaba közreműködésével a Vígszínházban volt 2016-ban Marton László rendezésében, ahol egyébként annak idején Molnár Ferenc háziszerzőként működött. A zenei felvételből nagy sikerű CD-t készült. Az előadást azóta is telt házzal játsszák, több vidéki színház is műsorára tűzte. Ezúttal a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán bukkanak fel Nemecsekék.

„Ez a kis darab terméketlen, hepehupás pesti föld, ez a két ház közé szorított kis rónaság, ami az ő gyereklelkükben a végtelenséget, a szabadságot jelentette, ami délelőtt amerikai préri volt, délután Magyar Alföld, esőben tenger, télen az Északi-sark, szóval a barátjuk volt, s azzá változott, amivé ők akarták, csak hogy mulattassa őket."
(Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk)

 

Ion Luca Caragiale: Farsangi játék
- komédia három felvonásban -

Rendező: Mohácsi János
Bemutató: 2020. december, Nagyszínpad

Esendő, hétköznapi figurák, dupla szerelmi háromszög: egy borbélyüzlet főnökébe két nő szerelmes; a nők férjei a féltékenységtől egetverő bosszúra szomjaznak. És ha az nem lenne elég, hogy saját boldogságát vagy boldogulását féltve eleve mindenki összekever mindenkit mindenkivel, megkezdődik a farsang, ahol a hűséges és hűtlen szeretők jelmezt öltenek, sőt jelmezt cserélnek. De persze minden jó, ha jó a vége...

Dupla csavaros, vérbő komédia a Mohácsi testvérek tolmácsolásában, a rájuk jellemző pezsgő humorral fűszerezve.Samuel Beckett: A játszma vége
- színmű -

Rendező: Zsótér Sándor
Bemutató: 2021. január, Márkus Emília terem

A játszma vége először francia nyelven született, később maga Beckett lefordította angolra. 1957. április 1-jén mutatták be Londonban, és még ugyanebben a hónapban Párizsban, ugyanabban a szereposztásban. Az ősbemutató egyik szereplője, Roger Blin írja: „Két lényt látunk, akik gyötrik egymást, akik játszanak egy játszmát, mint mondjuk egy sakkjátszmát, és jegyzik a lépéseket, egyiket a másik után, mégis annak, aki tud mozogni, talán nagyobb esélye van, kiszállni a játszmából, csakhogy össze vannak kötve, összeköti őket valamiféle gyengédség, ami sok gyűlöletben és szarkazmusban mutatkozik meg, és mindenekelőtt játékban. (…) Olyan játékot játszanak egymással, ami végig csúfondáros bizonytalanságban tart, hogy a Clov nevű szereplő elmegy-e, vagy sem? (…)

A főszereplő Hamm kerekesszékes és vak. Csak akkor tud mozogni, ha Clov, a cselédje vagy fogadott fia tologatja. Hammnek még élnek a szülei, akik két kukában vannak, és időnként látjuk őket megjelenni, és egy szeretni való beszélgetést folyatnak a szerelemről.”

 

Mike Leigh: Abigail bulija
- színmű -

Rendező: Czukor Balázs
Bemutató: 2021. január, Nagyszínpad

Az Abigail bulija, Mike Leigh, ismert angol filmrendező korai színdarabja. Rendezésében a darabot Londonban mutatták be 1977-ben nagy sikerrel, és azóta is gyakran játsszák különböző színházak.

A színdarab egy London közeli kertváros nappalijában játszódik a hetvenes évek végén. Egy házaspárhoz esti italozásra érkezik a szomszédból egy másik házaspár és egy egyedülálló nő, akinek a lánya, Abigail, bulit tart a szomszéd lakásban. Az új szomszédok felületesen és kissé zavartan csevegnek, de ahogy az italok fogynak, a gátlások oldódnak, és lassan kiderül, hogy mit rejt magában a tehetős kertvárosi élet, miközben Abigail bulijának zaja egyre hangosabban átszűrődik...

 

Arnold Wesker: A konyha
- színmű -

Rendező: Máté Gábor
Bemutató: 2021. április, Nagyszínpad

A szerző, Arnold Wesker maga is dolgozott egy londoni étteremben, így személyesen tapasztalhatta meg, hogyan működik egy étterem konyhája, legyen az akár izzasztó ebédidő, akár a rövid délután, amikor a kukták, pincérnők, mosogatófiúk, szakácsok le tudnak ülni beszélgetni, vagy csak csendben álmodozni.

Gyűlölet, szerelem, unalom, pénz, különböző nemzetek és vallások, alkoholisták, kiégett bohócok, priusszal, keserűséggel, válással, abortusszal, szeretőkkel - és álmokkal.

Három tucat ember, aki ezerötszáz másikat szolgál ki egy nap, reggeltől-estig.

A világ keresztmetszete: a Konyha.

 

Edward Albee: Nem félünk a farkastól
- dráma -

Rendező: Réthly Attila
Bemutató: 2021. április, Márkus Emília terem

George és Martha. Martha és George.
Szeretjük egymást. Mindig is szerettük egymást. Legalábbis ezt játszottuk.
Ma este vendégek érkeznek. Fiatal pár, Nick és Honey. Velük is játszunk majd. Lesz kőpadlón-kucorgós, vendég-vesézős, háziasszony-hágatós. És közben iszunk. És nevetünk. És sírunk. És ha elfogy a jég, a könnyeinket berakjuk a jégkockatartóba, és lefagyasztjuk.

Az este végén jön a legizgalmasabb játék, a fiú-fölhozós. Mert van egy fiunk. Holnap lesz huszonegy éves, és a születésnapjára hazajön. Ha igaz. Hogy van egy fiunk.

Így vagy úgy, mindig is szeretni fogjuk egymást. Legalábbis mindig fogunk játszani.

Martha és George. George és Martha.

A huszadik század egyik legjelentősebb, legnagyobb hatású drámáját Réthly Attila rendezésében mutatja be a Weöres Sándor Színház.

 

BÉRLETÁRAK

keddi bérlet

16.900 Ft

szerdai bérlet

16.900 Ft

csütörtöki bérlet

16.900 Ft

szombat délutáni bérlet

16.900 Ft

 

pénteki bérlet

18.200 Ft

szombat esti bérlet

18.200 Ft

PREMIER bérlet - bemutató előadásokra szóló bérlet - 25.000 FtAz első 500 bérletvásárló 1000 Ft értékű ajándékkártyát kapott. Az ajándékkártya 2020. október 1. és 2020. december 31. között használható fel jegy -, vagy bérletvásárlásra a Weöres Sándor Színház jegyirodájában.

A veszélyhelyzet alatt lejárt ajándékutalványok érvényességi határidejét 2020. szeptember 15-ig automatikusan meghosszabbítottuk.

WSSz ajándékutalvány, SZÉP-kártya (szabadidő), Erzsébet utalvány (kultúra), Erzsébet utalvány (ajándék), Multipay Cafeteria, OTP Cafeteria elfogadóhely!

A Szent Márton kártyával rendelkezőknek 10 százalék kedvezményt adunk a bérlet árából.

 

A JEGYIRODA NYITVATARTÁSA

Hétköznapokon: 9 órától 17 óráig

Az e-mailekre csak munkanapokon (hétfőtől péntekig) áll módunkban válaszolni. Megértésüket köszönjük.

Jegyfoglalás telefonon és e-mailben: 94/318-738, jegy@wssz.hu


2020. július 31.