A cél: „Szombathely a Nyugat királynője” cím visszaszerzése

A krónika szerint majdnem hat éve működik a Weöres Sándor Színház, viszont a tartamilag igazi életünk a HEMO átépítésével kezdődött.

"Akkor fogsz hazajönni, ha itt színház lesz!"

Egy régi arc. Avass Attilával beszélgettünk, aki városunk szülöttje, s egész gyermek-és ifjú korát itt töltötte, s hosszas kalandok után nemrég hazatért: Színházszerda a Cafe Frei-ben.

Weöres választása

Jordán Tamás, a WSSz és Parais István, az Agora Kulturális Központ igazgatója kedden közös sajtótájékoztatón számolt be egyebek mellett a közös tervekről.

Nagy versmondás Csöngén

Az „Egyik nyár, akár a másik"? elnevezésű, a 12 legszebb magyar vers-sorozat záró konferenciájához kapcsolódóan a Weöres emlékév alkalmából mintegy hatszáz diákkal mondott verset Jordán Tamás a költő szülőfalujában, Csöngén.

Sötétben tapogatóznak - Black Comedy nyílt próba

Ez volt az első, de a tervek szerint nem az utolsó: a Mohácsi János vezetésével készülő Black Comedy nyílt próbájára hívta a közönséget a WS Színház. Nagy volt a siker.

Fekete Linda mániákus újságolvasó

Fekete Linda és Kálmánchelyi Zoltán, a WSSz társulatából: a Kabaré-előadás két főszerepében találtak egymásra.

Merészséggel a „nagyvilágban”

Állítólag merész, legalábbis a nevének jelentése alapján ezt mondhatjuk. A Színházszerda legújabb beszélgetésében Avass Attila faggatta Kristóf Rolandot.

Lapjával dől a Portugálban

Minden színházban, bárhol játszik, csendben somolyognak a díszítők, majd meghívják egy kávéra a büfében, és a fülébe súgják: láttuk ám a filmet.

Ünnep Tibkével

Szabó Tibke énekelt: búsat, vidámat, lassút, pörgőset - kalandra vitte a hétköznapok megszokottságából közönségét. Szerdán teltház előtt lépett fel erre az alkalomra összeállt zenekarával a Nagyszínpadon.

Tizenhárom vers a verssorolón

Énekeltek, táncoltak, és verset mondtak a diákok a Derkovits-iskola hagyományos Derko Verssoroló gáláján pénteken a Stúdiószínpadon.

Egy mély orgánumú bohém

Április 11-én a Weöres Sándor Színház két legdúsabb hajú színművésze beszélgetett a Cafe Frei-ben. Németh Judit kérdezte a múlt heti blogírót, Szabó Róbert Endrét.

Alakul a POSZT

Összeállt az idei, 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjának menetrendje. A nagyszínházi produkciók között látható majd A félkegyelmű is.

Black Comedy: olvasópróba

Március 27-én világszerte megünneplik a színházi világnapot. A WS Színház színészei szerdán délelőtt igazán ünnepi hangulatban fogadták az olvasópróbára érkező Mohácsi Jánost.

"Valamiben hinni kell"

"Azt érezte, hogy ez az a hely, ahol otthont akar teremteni." - Szabó Tibort kérdezte Szabó Róbert Endre a Színházszerda legutóbbi beszélgetésén a Cafe Frei-ben.

Színházi világnapi üzenet

Az 51. Színházi Világnap alkalmából Dario Fo, Nobel-díjas olasz drámaíró, rendező, díszlet- és jelmeztervező üzent a világnak. A Nagyszínpadon Szerémi Zoltán, a Márkus Emília teremben Jordán Tamás olvasta fel a rendező gondolatait.

Trokán Péter is jelölt

Nyilvánosságra hozták az idei Kaszás Attila-díj jelöltjeit, akik közül maguk a nomináltak döntik el, ki legyen a közönségszavazásra ajánlott három személy. A díjat a nyári POSZT nyitóestjén adják át.

Lüktet az aula

Akvarellek patakokról, üdezöld tájról, ásványvizes palackok a régmúltból - kettős kiállítás nyílt pénteken az aulában: Mészáros Szabolcs festőművész képei mellett az Aquaprofit Zrt. ásványvíz-gyűjteménye is látható.

Lángossütő Mexikóban

Március 20-án Szabó Tibor kérdezte a blog aktuális gazdáját, Vlahovics Editet, az előző heti bejegyzések íróját a Cafe Frei-ben, tabuk nélkül.

Mindenütt Márczius

A Weöres Sándor Színház Márczius című, forradalmi játékát a rendkívüli időjárás miatt a színházban, a Nagyszínpadon láthatta pénteken a közönség. Még a lépcsőn is ültek nézők.

Színész nagybetűvel

A kérdező személyében Vlahovics Editet köszönthettük, aki Czukor Balázst faggatta, mindketten a Weöres Sándor Színház társulatának tagjai.