A Színikritikusok Díjai

Az előző évad legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját vasárnap gálaesten adták át a Nemzeti Színházban. Kovács Márton és Remete Kriszta - mindketten a Szentivánéji álomban közreműködtek - is kapott kitüntetést.

A kulturális örökség napján

A színház csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz: szombaton az épület nem nyilvános helyiségeibe mehettek be az érdeklődők, akik a készülő előadások próbáira is benézhettek.

A boldogságot kell érezni

A Weöres Sándor Színházban dolgozik a héten David Strnad cseh koreográfus, aki Ivo Krobot rendezésében közreműködik. A pénteki próbán készültek friss fotóink.

Nyolc gól a Fő téren

Döntetlen - 4:4-es - végeredménnyel zárult a Weöres Sándor Színház és a Viktória-Trend Optika FC barátságos labdarúgó mérkőzése kedden a Fő téri "Miénk a hét" elnevezésű rendezvényen.

Presser Gábor és az öt helyi hang

Mintegy tízezren vettek részt a Magyar Dal Napján hétvégén a Fő téren. Presser Gábor, a programsorozat ötletgazdája a megnyitón öt szombathelyi hanggal énekelt együtt: köztük volt Fekete Linda és Szabó Tibor is.

Új rovat indult

Új rovatunkban színészeink írnak bejegyzéseket a próbákról, az előadásokról, a színházi munkáról, vagy éppen arról, mi történt velük a hétvégén, hol jártak legutóbb, hogy ébredtek ma reggel…

Ottó a nyeregben

2009 óta a Szombathelyi Bringások Klubjának lelkes tagjai különös túrán vesznek részt szeptemberben: nyeregbe pattannak a Fő téren, körbetekerik a Balatont, majd visszatérnek a belvárosba. Legutóbb a színház fővilágosítója és hangtár vezetője, Simon Ottó is velük tartott.

Jordán Tamás különdíjas

A 2012-es VIDOR Fesztiválon a zsűri egybehangzó döntése alapján a példaértékű műfaji újításért Jordán Tamás Széllel szembe című önálló estje kapta a különdíjat.

Fekete Linda berobog

Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház színésznője ment, énekelt és győzött: megnyert egy énekversenyt Franciaországban. Sőt, szerepajánlatot is kapott: énekelne-e musicalben.

Elkezdődött az évad

Az ünnepélyes évadnyitó társulati ülésen részt vett dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor és Molnár Miklós alpolgármesterek, szenátorok, városi képviselők, a kulturális bizottság tagjai, a sajtó képviselői és a Weöres Sándor Színház valamennyi dolgozója.

Megérkezett Szabó Dorka Panna

2012. augusztus 14-én született meg Szabó Dorka Panna, Szabó Tibke és Bálint Éva második babája. Az új családtag 3620 grammal, 51 centiméteresen érkezett.

Oda nekik az oroszlánt is

A Karneválszínház ma már a WSSz nyári színháza, amely úgy él önálló életet, hogy szorosan kapcsolódik a karneválhoz: az idén megint tematikusan is beszáll az esedékes történelmi időutazásba. De az is lehet, hogy nem.

Játékkal eltűnik a félelem

Állásinterjúval kezdődött, és azzal is ért véget Jordán Tamás és Andrew Hefler beszélgetése a Színházszerda eseményén csütörtökön a Cafe Frei-ben.

Színházigazgatók találkoztak

Néhány hetes kihagyás után ismét Színházszerdára invitálta közönségét a Cafe Frei. Színházigazgatók találkoztak: Jordán Tamás kérdezte Eszenyi Enikőt két felvonásban.

Újabb elismerés az alkotóknak

Remete Krisztát a legjobb jelmez, Kovács Mártont pedig a legjobb színházi zene kategóriájában az idei Színikritikusok Díjára jelölték.

Mertz Tibor átúszta

A 30. Balaton-átúszáson július 7-én 10 187-en teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. Köztük a Weöres Sándor Színház színésze, Mertz Tibor is.

Weöres Sándor drámapályázat

A Weöres Sándor Színház – névadója születésének századik évfordulójára – nyílt drámapályázatot hirdet. A pályaműveket két – írógéppel írt vagy számítógéppel nyomtatott – példányban kell beküldeni.

Az én álmom Hermia álma is

Csonka Szilvia a Szentivánéji álomban Hermián keresztül előadásról előadásra elmondja nekünk saját történetét.

Szombathelyi díjeső

A XII. Pécsi Országos Színházi Találkozón nagy sikerrel szerepelt a Weöres Sándor Színház: négy díjjal tért haza a társulat.

Vigyázat pécsiek, eső várható!

A szombathelyi Weöres Sándor színházban idén februártól rendszeresen esőnapokat tartottak. A szűnni nem akaró eső(s)napok mögött nem a kedvezőtlen időjárás, hanem Mohácsi János Szentivánéji álom című rendezése áll.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.