Jordán Tamás különdíjas

A 2012-es VIDOR Fesztiválon a zsűri egybehangzó döntése alapján a példaértékű műfaji újításért Jordán Tamás Széllel szembe című önálló estje kapta a különdíjat.

Fekete Linda berobog

Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház színésznője ment, énekelt és győzött: megnyert egy énekversenyt Franciaországban. Sőt, szerepajánlatot is kapott: énekelne-e musicalben.

Elkezdődött az évad

Az ünnepélyes évadnyitó társulati ülésen részt vett dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor és Molnár Miklós alpolgármesterek, szenátorok, városi képviselők, a kulturális bizottság tagjai, a sajtó képviselői és a Weöres Sándor Színház valamennyi dolgozója.

Megérkezett Szabó Dorka Panna

2012. augusztus 14-én született meg Szabó Dorka Panna, Szabó Tibke és Bálint Éva második babája. Az új családtag 3620 grammal, 51 centiméteresen érkezett.

Oda nekik az oroszlánt is

A Karneválszínház ma már a WSSz nyári színháza, amely úgy él önálló életet, hogy szorosan kapcsolódik a karneválhoz: az idén megint tematikusan is beszáll az esedékes történelmi időutazásba. De az is lehet, hogy nem.

Játékkal eltűnik a félelem

Állásinterjúval kezdődött, és azzal is ért véget Jordán Tamás és Andrew Hefler beszélgetése a Színházszerda eseményén csütörtökön a Cafe Frei-ben.

Színházigazgatók találkoztak

Néhány hetes kihagyás után ismét Színházszerdára invitálta közönségét a Cafe Frei. Színházigazgatók találkoztak: Jordán Tamás kérdezte Eszenyi Enikőt két felvonásban.

Újabb elismerés az alkotóknak

Remete Krisztát a legjobb jelmez, Kovács Mártont pedig a legjobb színházi zene kategóriájában az idei Színikritikusok Díjára jelölték.

Mertz Tibor átúszta

A 30. Balaton-átúszáson július 7-én 10 187-en teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. Köztük a Weöres Sándor Színház színésze, Mertz Tibor is.

Weöres Sándor drámapályázat

A Weöres Sándor Színház – névadója születésének századik évfordulójára – nyílt drámapályázatot hirdet. A pályaműveket két – írógéppel írt vagy számítógéppel nyomtatott – példányban kell beküldeni.

Az én álmom Hermia álma is

Csonka Szilvia a Szentivánéji álomban Hermián keresztül előadásról előadásra elmondja nekünk saját történetét.

Szombathelyi díjeső

A XII. Pécsi Országos Színházi Találkozón nagy sikerrel szerepelt a Weöres Sándor Színház: négy díjjal tért haza a társulat.

Vigyázat pécsiek, eső várható!

A szombathelyi Weöres Sándor színházban idén februártól rendszeresen esőnapokat tartottak. A szűnni nem akaró eső(s)napok mögött nem a kedvezőtlen időjárás, hanem Mohácsi János Szentivánéji álom című rendezése áll.

Véget ért az évad

A Chicago és a Tizenkét dühös ember című előadásokkal zártuk a Weöres Sándor Színház 2011/2012-es, első teljes, kőszínházban töltött évadát.

A 83. Ünnepi Könyvhét

Az ezévi, 83. Ünnepi Könyvhét alkalmából a város több helyszínén is megmutatkoztak színészeink: felolvastak, énekeltek, zenéltek, a Stúdiószínpadon Marosits József verseit szavalták.

Az Egyetemi Színpad tehet mindenről

A színház az előadásokról és a kultúráról beszélgetés színtere, olyan találkozási pont, ahova nem csak a szűken vett kultúrafogyasztó réteg látogat el.

Évadzáró sajtótájékoztató

Jordán Tamás régi vágya, hogy olyan színházat hozzon létre városunkban, ahová nemcsak azért térnek be az emberek, hogy egy-egy darabot megnézzenek, hanem azért, mert a színház az a HELY, ahol otthon érzik magukat.

Kamper Lajos és a vörös hajú nők

Utoljára találkozott a képzőművészet, a komolyzene és az irodalom ebben az évadban: a Miért szép? rendezvényén ezúttal is teltház fogadta hétfőn este az aktuális vendéget, Kamper Lajos grafikusművészt.

Cica-oklevél a bemutatóért

Ahogy a Szivárvány Óvoda vezetője a bemutató után fogalmazott: köszönet Vass anyukának és Vass apukának a munkáért és az élményért. A kis Macskák kedvéért még a nap is kisütött.

Tökéletes fészket akar

Csütörtökön este Szombathely város közgyűlése zárt ülésen hozta meg a döntést: további öt évre Jordán Tamás alapító-igazgatóra bízza a WSSz vezetését. A hír hallatán a bérletvásárlók megrohamozták a jegyirodát.