Véget ért az évad

A Chicago és a Tizenkét dühös ember című előadásokkal zártuk a Weöres Sándor Színház 2011/2012-es, első teljes, kőszínházban töltött évadát.

A 83. Ünnepi Könyvhét

Az ezévi, 83. Ünnepi Könyvhét alkalmából a város több helyszínén is megmutatkoztak színészeink: felolvastak, énekeltek, zenéltek, a Stúdiószínpadon Marosits József verseit szavalták.

Az Egyetemi Színpad tehet mindenről

A színház az előadásokról és a kultúráról beszélgetés színtere, olyan találkozási pont, ahova nem csak a szűken vett kultúrafogyasztó réteg látogat el.

Évadzáró sajtótájékoztató

Jordán Tamás régi vágya, hogy olyan színházat hozzon létre városunkban, ahová nemcsak azért térnek be az emberek, hogy egy-egy darabot megnézzenek, hanem azért, mert a színház az a HELY, ahol otthon érzik magukat.

Kamper Lajos és a vörös hajú nők

Utoljára találkozott a képzőművészet, a komolyzene és az irodalom ebben az évadban: a Miért szép? rendezvényén ezúttal is teltház fogadta hétfőn este az aktuális vendéget, Kamper Lajos grafikusművészt.

Cica-oklevél a bemutatóért

Ahogy a Szivárvány Óvoda vezetője a bemutató után fogalmazott: köszönet Vass anyukának és Vass apukának a munkáért és az élményért. A kis Macskák kedvéért még a nap is kisütött.

Tökéletes fészket akar

Csütörtökön este Szombathely város közgyűlése zárt ülésen hozta meg a döntést: további öt évre Jordán Tamás alapító-igazgatóra bízza a WSSz vezetését. A hír hallatán a bérletvásárlók megrohamozták a jegyirodát.

9700: hatszor

- Mikor döntöttél úgy, hogy néző leszel? - kérdezte Vass Szilárd az egyik vendégtől az évad utolsó Színházszerda beszélgetésén szerdán a Cafe Frei-ben.

Évadzárás gálaműsorral

Évadzáró gálaműsorral köszönte meg a színház a támogatóknak az éves közreműködést. Ez alkalomból a legkedveltebb Thea-teres és egyéb programokból adott ízelítőt a társulat.

Zene, tánc, swing

A táncé és a zenéé volt a főszerep hétfőn a Krúdy Klubban: a swing esten bárki kipróbálhatta tánctudását, a zenét a Konzi Big Band adta.

A Vörös Rébék a színpadon

Balladát mutattak be pénteken a Reményik Suliszínház ifjú színjátszói a Stúdiószínpadon. Arany János Vörös Rébék című művét Németh Gyöngyi adaptálta színpadra.

Kritika vagy recenzió

Kritikus és kritizált csapott össze a Színházszerda legutóbbi programján a Cafe Frei-ben: Vlahovics Edit és vendége, Melhardt Gergő, a Westindex újságírója beszélgetett kellemes hangulatban a színházról.

Sótörő, labdatartás: bizalom

Improvizációs kurzuson vesznek részt a színészek: Andrew Hefler márciusban már tartott egy tréninget, ezúttal ismét két napon át treníroz a Stúdiószínpadon.

Modern királyfi az aulában

Megnyílt az Irokéz Selection No.6: a Halász Péter Tamás és Fülöp Gábor munkáiból álló válogatást Nagy Anna esztéta ajánlotta a közönség figyelmébe a Top Dogs című előadás premierje előtt pénteken a színházban.

A színház és én

Osztermann Eszter nyerte az egyetem és a színház februárban meghirdetett, közös filmpályázatát. A versenyre huszonöt, egyenként közel egyperces alkotást neveztek a középiskolások és egyetemisták.

Selection No.5. Németh Hajnallal

A Berlinben élő Németh Hajnal kortárs képzőművész munkáiból nyílt kiállítás pénteken a Weöres Sándor Színház aulájában. Az Irokéz Gyűjteményből immáron ötödik alkalommal látható válogatás.

Egy különleges pénteki irodalomóra

Az Aranyhíd Szakiskola 10. osztályos diákjai rendhagyó irodalomórán vehettek részt ma délelőtt a színházban. Bejárták az épületet, verset tanultak.

Bölcsész hallgatók órája a színházban

Esztétika és film szakirányú, szabad bölcsész alapszakos egyetemisták jártak a színház legújabb kiállításán: Nagy Anna esztéta vezetésével kihelyezett órán ismerhették meg a fiatalok a TAT Galéria kortárs válogatását.

A néző érez, nem a színész

Szinte várakozáson felül jól sikerült a szombathelyi WS Színház Miért szép? sorozatának első beszélgetése: zene, képzőművészet és költészet egyszer csak szépen összerímelt. Másodszor pedig: Föld, föld! Kolumbusz partot ért.

Trokán Péter és a norvég tenger

Alig fért el Trokán Péter verseny horgászbotja szerdán a Cafe Frei-ben. Nem kapásra számított, hanem bemutatót tartott, hiszen Pankotai Gellért sporthorgászt, a magyar pergető horgász válogatott kapitányát, a Trabbuco cég magyarországi képviseletének tulajdonosát látta vendégül.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.