Kötelező olvasmány

Vámos Miklós Kedves kollégák című kötete adta a Thea-tér Kötelező olvasmány című estjének témáját hétfőn a Nagyszínpadon. A szerzővel dr. Iker János és Jordán Tamás beszélgetett.

Lasszóval (l)azúrt

Hogy pontosan miért szép, arra persze nehéz válaszolni; de hogy nagy sikert hozott a Miért szép? címmel útnak indított Thea-tér-program, az biztos.

Áhítozik a sikerre

Bár az ősbemutató még a múlt év végén megvolt Budapesten, egy kis alternatív színházban, Koltai Róbert a szombathelyi vendégjátéktól számítja Móricz-estjének premierjét.

Elkezdődött A nők iskolája

Az ügynök halálát rendező Valló Péter ismét Szombathelyen ténykedik: Molière A nők iskolája című darabját rendezi. A próbafolyamat február 23-án az olvasópróbával kezdődött.

"Durva" a Tűzvonalból

Tizenkét évig kajakozott. Magyar-történelem szakos bölcsészként végzett, majd a színház- és filmművészeti egyetemen is diplomázott. Ő rendezte a Tűzvonalban című sorozatot.

Móricz unokája is eljött

Koltai Róbert színművész tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a WS Színházban tartja Napló-szilánkok című Móricz-estjének országos bemutatóját.

Bálint Éva és Szabó Tibor esküje

Már hivatalosan is magyar állampolgár Bálint Éva és Szabó Tibor. A két magyar anyanyelvű, magyar nemzetiségű színész ma dr. Puskás Tivadar polgármester előtt tett esküt a Városháza házasságkötő termében.

Az ügynök halála a Nemzetiben

Arthur Miller Az ügynök halála című drámája – Valló Péter rendezésében - a 2010/11-es évad egyik legjelentősebb és legsikeresebb bemutatója volt a Weöres Sándor Színházban.

Farsang Farka a Fő téren

Február 21-én, húshagyó kedden szerte az országban farsangoltak. Nem történt ez másként Szombathelyen sem. Természetesen a Weöres Sándor Színház társulata is részt vett a télbúcsúztató programon.

A meglepő Móricz

A Weöres Sándor Színházban ezekben a hetekben zajlik a Rokonok-előadás próbafolyamata. Még a bemutató előtt ellátogat a színházba Koltai Róbert, aki Móricz nemrég megjelent - sok meglepetést, izgalmat tartogató - Naplójából készített önálló estet.

Ünnepelt a Zrínyi iskola

Jubileumi programsorozattal ünneplik fennállásuk 125. évfordulóját a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai, tanárai, munkatársai. Nagyszabású gálaműsoruknak a színházterem adott otthont.

A Jeles-kód megfejtése

Kár, hogy minden előadás után lehetetlen találkozóra hívni a közönséget. Bár a Zarándokének az az előadás, amelyről muszáj sokat gondolkodni és beszélgetni - vagy megnézni még egyszer. Ez is kiderült a késő esti közönségtalálkozón a WS Színházban.

Kattogtak a gépek, villogtak a vakuk

Egymás mellett fekvő nők szépen megvilágított, gömbölyded hátsója szerepelt azon a képen, amely abszolút győztesként zárta az Árnyék feladatot: szombathelyi fotósok vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Exponálás című játékos estjén a minap a Krúdy Klubban.

Óránként öt-hat üzenet kell

A fiatalok információdömpingben élnek, folyamatosan kell nekik a friss inger. – többek között erről is szó esett a Színházszerda szokásos eseményén, amelynek vendéglátójaként Horváth Ákos Murai Andrással és Németh Károllyal beszélgetett.

A színház szubjektív

Véget ért a Zarándokének, a színészek (ismét) a színpadon kaptak helyet, a rendezővel, Jeles Andrással együtt, hiszen ezúttal a néző kérdezett: kedd este közönségtalálkozón vehettek részt az érdeklődők a Márkus Emília teremben. A téma Jeles Andás színpadi balladája volt.

Ha Rák Jóska dán királyfit játszik

Már a cím sejtetni engedi, hogy jóval több ez fordításnál: a Rák Jóska, dán királyfi vérbeli Háy János-tragikomédia; akkor is, ha az alapötletet Ivo Bresan Paraszthamletje adta.

Arcfestés, oroszlánüvöltés, mesejáték

A Weöres Sándor Színház Hetvenhét című mesejátékának egyik előadására meghívta a kőszegi SOS Gyermekfalu kis lakóit.

Fönn a hó, lenn az eső

Miközben a Weöres Sándor Színház emeleti kamaratermében zajlik a színház elfoglalása, lenn, a nagyteremben tombolnak az elemek: a Zarándokének premier után műsoron a Szentivánéji álom. Ott Jeles András, itt Mohácsi János. Nézőként is fel kell kötnünk a felkötendőket.

Felelős lettél azért, amit megszelidítettél

Alberti Zsófi indította el szerdán a Weöres Sándor Színház új programsorozatát a Cafe Freiben. Az én évadom című esemény első vendégeként Horváth László, a Szombathelyi Kutyapark Kutyatanoda vezetője mesélt tanulságos ebes történeteket, szó esett a tükörmódszerről is.

Néhány tájékoztató szó a „Zarándokének, avagy a színház elfoglalása” című előadáshoz

Mint látható, ez a színházi esemény már címében is kimondja, hogy itt két, egymástól igen távoli világ véletlenszerű találkozására számíthatunk.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.