Az ügynök halála a Nemzetiben

Arthur Miller Az ügynök halála című drámája – Valló Péter rendezésében - a 2010/11-es évad egyik legjelentősebb és legsikeresebb bemutatója volt a Weöres Sándor Színházban.

Farsang Farka a Fő téren

Február 21-én, húshagyó kedden szerte az országban farsangoltak. Nem történt ez másként Szombathelyen sem. Természetesen a Weöres Sándor Színház társulata is részt vett a télbúcsúztató programon.

A meglepő Móricz

A Weöres Sándor Színházban ezekben a hetekben zajlik a Rokonok-előadás próbafolyamata. Még a bemutató előtt ellátogat a színházba Koltai Róbert, aki Móricz nemrég megjelent - sok meglepetést, izgalmat tartogató - Naplójából készített önálló estet.

Ünnepelt a Zrínyi iskola

Jubileumi programsorozattal ünneplik fennállásuk 125. évfordulóját a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai, tanárai, munkatársai. Nagyszabású gálaműsoruknak a színházterem adott otthont.

A Jeles-kód megfejtése

Kár, hogy minden előadás után lehetetlen találkozóra hívni a közönséget. Bár a Zarándokének az az előadás, amelyről muszáj sokat gondolkodni és beszélgetni - vagy megnézni még egyszer. Ez is kiderült a késő esti közönségtalálkozón a WS Színházban.

Kattogtak a gépek, villogtak a vakuk

Egymás mellett fekvő nők szépen megvilágított, gömbölyded hátsója szerepelt azon a képen, amely abszolút győztesként zárta az Árnyék feladatot: szombathelyi fotósok vetélkedtek a Weöres Sándor Színház Exponálás című játékos estjén a minap a Krúdy Klubban.

Óránként öt-hat üzenet kell

A fiatalok információdömpingben élnek, folyamatosan kell nekik a friss inger. – többek között erről is szó esett a Színházszerda szokásos eseményén, amelynek vendéglátójaként Horváth Ákos Murai Andrással és Németh Károllyal beszélgetett.

A színház szubjektív

Véget ért a Zarándokének, a színészek (ismét) a színpadon kaptak helyet, a rendezővel, Jeles Andrással együtt, hiszen ezúttal a néző kérdezett: kedd este közönségtalálkozón vehettek részt az érdeklődők a Márkus Emília teremben. A téma Jeles Andás színpadi balladája volt.

Ha Rák Jóska dán királyfit játszik

Már a cím sejtetni engedi, hogy jóval több ez fordításnál: a Rák Jóska, dán királyfi vérbeli Háy János-tragikomédia; akkor is, ha az alapötletet Ivo Bresan Paraszthamletje adta.

Arcfestés, oroszlánüvöltés, mesejáték

A Weöres Sándor Színház Hetvenhét című mesejátékának egyik előadására meghívta a kőszegi SOS Gyermekfalu kis lakóit.

Fönn a hó, lenn az eső

Miközben a Weöres Sándor Színház emeleti kamaratermében zajlik a színház elfoglalása, lenn, a nagyteremben tombolnak az elemek: a Zarándokének premier után műsoron a Szentivánéji álom. Ott Jeles András, itt Mohácsi János. Nézőként is fel kell kötnünk a felkötendőket.

Felelős lettél azért, amit megszelidítettél

Alberti Zsófi indította el szerdán a Weöres Sándor Színház új programsorozatát a Cafe Freiben. Az én évadom című esemény első vendégeként Horváth László, a Szombathelyi Kutyapark Kutyatanoda vezetője mesélt tanulságos ebes történeteket, szó esett a tükörmódszerről is.

Néhány tájékoztató szó a „Zarándokének, avagy a színház elfoglalása” című előadáshoz

Mint látható, ez a színházi esemény már címében is kimondja, hogy itt két, egymástól igen távoli világ véletlenszerű találkozására számíthatunk.

Pszichohorrorgia folklórmérgezéssel – Zarándokének a WSSZ-ban

Ezek valamit elkaptak. Valami szörnyű betegséget. Vagy egy beszédes hangulatot, de valamelyiket elkapták. Fukazava Hicsiró ál-Brecht-i metszésekkel nyiszatolt Zarándokéneke bizonyára azért került a palettára, hogy a Weöres Sándor Színház színészei megmutassák, ahonnan a tündérpor jön, ott vér is tud folyni.

A színházba látogatott Lévai Anikó

Lévai Anikó pénteken Jordán Tamás meghívására a Női Vállalkozó Klub vendégeként látogatott el a Weöres Sándor Színházba.

A tavaszi évad új előadásai, programjai

Jordán Tamás értékelte az előző évet, beszélt a tavaly januári, ünnepélyes épületátadásról, majd a 2011/2012-es évad tavaszi előadásairól, a Thea-tér új rendezvényeiről számolt be nemrég a Krúdy Klubban a sajtó képviselőinek.

Reanimáció: forgatás a legfontosabb elsősegélyről

Szombathelyi mentők, tévések és színészek összefogásával figyelemfelhívó spotok készülnek az újraélesztés (reanimáció) ismeretének fontosságáról.

A Színház fölött az ég

Tamburin is lesz, mondja valaki, és Vass Szilárd a kérdő tekintetek láttán megadja a magyarázatot: Az pici csörgődob, bőrrel bevonva. A Zarándokének próbáján vagyunk.

Chicago: Fekete Linda helyett Tánczos Adrienn lesz Velma

Kényszerű szereplőcsere a WS Színház Chicago-előadásában: a beteg Fekete Linda szerepében Tánczos Andrienn.

Az Állati jó buli díjazottjai

A Weöres Sándor Színház és a Fekete István Állatvédő Egyesület közös Állati jó buliján rajz- és versíró pályázatot is hirdettünk. Íme a díjazottak.