Árad a derű és az optimizmus

Az idei utolsó SzínházSzerda házigazdája Kelemen Zoltán volt. Keli mindent meg is tett annak érdekében, hogy igazi kávéházi showműsort állítson a Café Frei színpadára. Volt Frei dosszié, benne a Szerémi-ügy, volt – Endrődy-duó helyett – Kelemen-trió, és volt világsztárokhoz méltó konferálás.

Egy asztalnál Luciferrel

Az ember tragédiája-próba

Még nincs befejezve a nagy mű - de lelkesedni már lehet: a Weöres Sándor Színház Az ember tragédiája bemutatójára készül - a forgatások után immár a próbákkal.

Én egy fura, különutas pasi vagyok” - Kelemen Zoltán a SzínházSzerdán

A grundon focizva, kosarazva töltötte egész ifjúkorát. Nagy dumás létére ez idő tájt még egyáltalán nem foglalkoztatta a színház. Sőt, egyáltalán nem foglalkoztatta az önfeledt játékon kívül semmi. Egy városi vetélkedőn esett meg az első nyilvános szereplése, Endrődy Krisztiánnal és Dömötör Tamással.

A színház megköszöni

Az Akacs Mihály utcai csodapalota elegáns nagytermében már sok szék megtalálta a maga tulajdonosát – de még lehet választani. A Weöres Sándor Színház köszönetet mond eddigi székfoglalóinak.

A kórházi bohócdoktor - Színházszerda Albert Zsófiával és Vass Szilárddal

A múlt héten a válaszoló szerepét hordozó Albert Zsófia ezúttal a kérdező székébe ült: a színházszerda aktuális „számának” témája Vass Szilárd és élete volt. Sziszi könnyeden mesélt gyermeki születéséről, karrierje indulásáról, társadalmi felelősségvállalásról és a szombathelyi hétköznapokról.

Új korszakot nyit a Weöres Sándor Színház

Januárban a színház új épületében Madách örök érvényű művének bemutatójával kezdődik meg a bérletes (fél) évad, és azzal együtt új korszak kezdődik a színház életében. Köszönjük, hogy eddig is bizalmat szavaztak nekünk, reméljük, a jövőben is bérleteseink, nézőink között üdvözölhetjük Önöket.

Rendhagyó kávédélután Csonka Szilvivel és Alberti Zsófival

Csonka Szilvia hozta a formáját, telefonált, szervezkedett, grafológust hívott, játékra bírta a közönséget, csakhogy megismertesse a Weöres Sándor Színház fiatal tehetségét, Alberti Zsófiát.

Miért lesz főzőműsor-függő egy kortárs magyar író?

Szombathelyi gimnazistaként „szoba-metálos” volt, mostanában a román hip-hopon át a jazzig széles a skála, amire épp regényeit írja. Az e havi Kötelező olvasmány vendége Dragomán György és Fehér Királya.

Egyházi méltóságok másképp: nem igét hirdettek, hanem meséltek

Két református esperes: a nyugalmazott és a jelenleg hivatalban lévő volt legutóbb vendége a Weöres Sándor Színház Szóról szóra című beszélgetős műsorának. A dolog érdekességét az adja, hogy a két egyházi tisztségviselő apa és fia: Szakál Elemér és Szakál Péter.

Kedvence a szabadesés - Csonka Szilvi volt a Színházszerda vendége

Falmászó, van egy ikertestvére, motoros és filmekben is szerepelt – aki mindezt nem tudta eddig Csonka Szilviről, annak sok érdekességet tartogatott a legutóbbi Színházszerda a Café Frei-ben.

Színházszerda: az Udvaros és a Szépséges

A szemünk láttára érett színésszé: Endrődy Krisztián, a hajdani sportházas Tri-show-k sikert sikerre halmozó Orlay szakközépiskolás csapatának oszlopos tagja ma a (nemsokára oszlopos!) szombathelyi Weöres Sándor Színházban játszik.

"Elsősorban indiánnak készültem" - Színházszerda Horváth Ákossal

Először indiánnak készült, majd rendezőnek, végül mégis színész lett Horváth Ákos. Egy koncertturnén pár méterre állt Michael Jackson-tól, és a vörös szőnyegen is végigvonult a Cannes-i Filmfesztiválon, azonban a legfontosabb és legnagyszerűbb élmény az életében lánya születése.

Prima díjas a Weöres Sándor Színház igazgatója

Kultúra és Művészetek kategóriában Jordán Tamás vehette át a Vas Megyei Prima Díjat. Az igazgató hangsúlyozta: ez a kitüntetés az egész színháznak szól.

Az ember tragédiája olvasópróbáján

Jordán Tamás a WS Színház teljes társulatát meghívta Az ember tragédiája csütörtök délelőtti olvasópróbájára az MMIK 249-es termébe. Aztán csak szuggerált és szuggerált.

Aki megvédte Claudius császárt - egy kávé mellett Vlahovics Edittel

Pattog tovább a labda: a Weöres Sándor Színház kávéházi sorozatában legutóbb Bálint Éva kérdezte kolléganőjét, Vlahovics Editet. A SzínházSzerda ismét csordultig telt házat vonzott a Cafe Frei-ben.

A Tragédia jelmezei

Az egész társulat részt vesz majd Az ember tragédiája olvasópróbáján, amivel pár nap múlva elindul a nagyszabású, színházavató bemutató próbafolyamata. A jelmeztervezők ötleteivel azonban már tegnap megismerkedhettek a színészek.

Orvostestvérek: gyógyítás mélységes humanitással

Orvostestvérek, dr. Andits Miklós gyermekgyógyász, nephrológus és dr. Andits Tamás fizioterápiás és belgyógyász voltak a vendégei a Weöres Sándor Színház Thea-tér Burkon László vezette Szóról szóra programjának a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Aki fogadásból lett színésznő - Bálint Éva volt a Színházszerda vendége

Bálint Éva életében úgy tűnhet „csak úgy” történnek a dolgok: fogadásból felvételizett a Figura Stúdió Színházba, az itteni társulathoz is az égiek, és Jordán Tamás figyelő szeme hozta, ő egyáltalán nem így tervezte.

A kis lord története

Burnett regényének magyar feldolgozásai

A regényből 1918-ban magyar film készült, tíz évvel korábban a kolozsvári színház előadásában az akkor hat éves Neményi Lili játszotta a főszerepet, évtizedekkel ezelőtt a szombathelyiek is láthattak már a legendás Ifjúsági Színházban, most pedig Jeles András rendezi A kis lordot – de nem gyerekeknek.

Az egész látvány tündéres

interjú Jeles Andrással

Jeles András A nevető ember-előadás után újra történetet mond el: nem csak gyerekeknek. De hát a mese "eredetileg" kifejezetten a felnőtteknek szólt. A kis Lord bemutatója előtt beszélgettünk - a történetmondásról is.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.