Miért lesz főzőműsor-függő egy kortárs magyar író?

Szombathelyi gimnazistaként „szoba-metálos” volt, mostanában a román hip-hopon át a jazzig széles a skála, amire épp regényeit írja. Az e havi Kötelező olvasmány vendége Dragomán György és Fehér Királya.

Egyházi méltóságok másképp: nem igét hirdettek, hanem meséltek

Két református esperes: a nyugalmazott és a jelenleg hivatalban lévő volt legutóbb vendége a Weöres Sándor Színház Szóról szóra című beszélgetős műsorának. A dolog érdekességét az adja, hogy a két egyházi tisztségviselő apa és fia: Szakál Elemér és Szakál Péter.

Kedvence a szabadesés - Csonka Szilvi volt a Színházszerda vendége

Falmászó, van egy ikertestvére, motoros és filmekben is szerepelt – aki mindezt nem tudta eddig Csonka Szilviről, annak sok érdekességet tartogatott a legutóbbi Színházszerda a Café Frei-ben.

Színházszerda: az Udvaros és a Szépséges

A szemünk láttára érett színésszé: Endrődy Krisztián, a hajdani sportházas Tri-show-k sikert sikerre halmozó Orlay szakközépiskolás csapatának oszlopos tagja ma a (nemsokára oszlopos!) szombathelyi Weöres Sándor Színházban játszik.

"Elsősorban indiánnak készültem" - Színházszerda Horváth Ákossal

Először indiánnak készült, majd rendezőnek, végül mégis színész lett Horváth Ákos. Egy koncertturnén pár méterre állt Michael Jackson-tól, és a vörös szőnyegen is végigvonult a Cannes-i Filmfesztiválon, azonban a legfontosabb és legnagyszerűbb élmény az életében lánya születése.

Prima díjas a Weöres Sándor Színház igazgatója

Kultúra és Művészetek kategóriában Jordán Tamás vehette át a Vas Megyei Prima Díjat. Az igazgató hangsúlyozta: ez a kitüntetés az egész színháznak szól.

Az ember tragédiája olvasópróbáján

Jordán Tamás a WS Színház teljes társulatát meghívta Az ember tragédiája csütörtök délelőtti olvasópróbájára az MMIK 249-es termébe. Aztán csak szuggerált és szuggerált.

Aki megvédte Claudius császárt - egy kávé mellett Vlahovics Edittel

Pattog tovább a labda: a Weöres Sándor Színház kávéházi sorozatában legutóbb Bálint Éva kérdezte kolléganőjét, Vlahovics Editet. A SzínházSzerda ismét csordultig telt házat vonzott a Cafe Frei-ben.

A Tragédia jelmezei

Az egész társulat részt vesz majd Az ember tragédiája olvasópróbáján, amivel pár nap múlva elindul a nagyszabású, színházavató bemutató próbafolyamata. A jelmeztervezők ötleteivel azonban már tegnap megismerkedhettek a színészek.

Orvostestvérek: gyógyítás mélységes humanitással

Orvostestvérek, dr. Andits Miklós gyermekgyógyász, nephrológus és dr. Andits Tamás fizioterápiás és belgyógyász voltak a vendégei a Weöres Sándor Színház Thea-tér Burkon László vezette Szóról szóra programjának a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Aki fogadásból lett színésznő - Bálint Éva volt a Színházszerda vendége

Bálint Éva életében úgy tűnhet „csak úgy” történnek a dolgok: fogadásból felvételizett a Figura Stúdió Színházba, az itteni társulathoz is az égiek, és Jordán Tamás figyelő szeme hozta, ő egyáltalán nem így tervezte.

A kis lord története

Burnett regényének magyar feldolgozásai

A regényből 1918-ban magyar film készült, tíz évvel korábban a kolozsvári színház előadásában az akkor hat éves Neményi Lili játszotta a főszerepet, évtizedekkel ezelőtt a szombathelyiek is láthattak már a legendás Ifjúsági Színházban, most pedig Jeles András rendezi A kis lordot – de nem gyerekeknek.

Az egész látvány tündéres

interjú Jeles Andrással

Jeles András A nevető ember-előadás után újra történetet mond el: nem csak gyerekeknek. De hát a mese "eredetileg" kifejezetten a felnőtteknek szólt. A kis Lord bemutatója előtt beszélgettünk - a történetmondásról is.

A kis lord - képgaléria

Közeleg a Weöres Sándor Színház idei évadának első premiere: nézzék meg az előadásról készült fotógalériánkat!

Színházszerda: Németh Judit és Bajomi Nagy György

A staféta elindult: a Színházszerda második beszélgetésén Németh Judit bújt a riporter szerepébe, és faggatta Bajomi Nagy Györgyöt színházról, hivatásról, hétköznapokról. Október 27-én Bajomi Nagy Györggyel és Bálint Évával találkozhat a közönség a Cafe Frei-ben.

A kis lord - filmforgatás

Jeles András rendező A kis lord című produkcióhoz színházi és filmes eszközöket egyaránt alkalmaz: a forgatáson jártunk, a rumi és a vasszécsenyi kastélyban.

Köszönet

A Weöres Sándor Színház tisztelettel mond köszönetet mindazoknak, akik a 2009. évi SZJA 1%-ának felajánlásával támogatták a színház működését. Az így befolyt 509.252 forintot a színház közhasznú tevékenységének ellátására, előadások létrehozására fordítjuk.

Garaczi katonakönyve

Nyer az olvasó: hazajáró lelkek a WS Színház sorozatában

Mert ez működik: a WS Színház Kötelező olvasmány-sorozata (Thea-tér-program) telt házzal kezdte meg az új szezont is; egyelőre még a Berzsenyi könyvtárban.

Színházszerda: emlék és varázslat

Zene, kávéillat, emlék és varázslat: egyértelmű sikert aratott a Színházszerda-premier. Az első alkalommal Jordán Tamás tett fel kérdéseket - Németh Juditnak. Régi kollégák: Kaposvárról ismerik egymást. "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek": Judit most olyasmiről is beszélt, amiről még sosem.

Alig várom, hogy legyen megint

interjú Alberti Zsófival

Alberti Zsófi friss-ropogós diplomával a zsebében szerződött Szombathelyre. Azt mondja, jobban nem is dönthetett volna: úgy megy minden, ahogy "a nagy könyvben meg van írva". De hogy van megírva a nagy könyvben?