Falakon túl - Terepbejáráson a Hemoban

A szerkezet ugyan a régi, de amióta az építők a Hemot elfoglalták, már az összes közfalat kidöntötték. Sisakot kapunk, hogy körbenézhessünk. Az építés részleteiről a projektvezetőt, Strobl Ákost kérdezzük.

Kelemen Zoltánnal szavalt az ünneplő tömeg

A Március 15-i városi megemlékezések keretében az Ady téri Petőfi szobornál több százan szavalták együtt Kelemen Zoltán vezényletével második himnuszunkat, a Nemzeti dalt. Nézze meg galériánkat!

Jordán Tamást is kitüntették

A magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás.

Jó hazajönni, de nehéz itthon jót tenni

Nőnapi Szóról szóra

Dr. Horváth Boldizsár akkor volt igazán elemében a Szóról szóra hétfői programjában, amikor felidézhette az általa vezetett első szüléseket, különösen a csepregi négyes ikrek (1974) világrajöttét. Dr. Ács Zoltán pedig láthatóan akkor élénkült meg, amikor első könyve és riportfilmje megszületésének körülményeiről mesélhetett.

Megy ez nekünk: újabb győzelem az uszodában

A színészek vitték el a pálmát a városi uszodában megrendezett barátságos vízilabda mérkőzés visszavágóján is. A WSSZ csapata ismét három góllal nyert a Vasi Aligátorok öregfiúi ellen. A végeredmény ezúttal: 14:11. Nézze meg galériánkat!

A jó pálinka itassa magát a DESZKA-n is

Idén immár negyedik alkalommal várja a kortárs magyar dráma szerelmeseit a DESZKA (Drámaírók és Színházak Kerekasztala) Fesztivál a debreceni Csokonai Színházban, ahová Koleszár Bazil Péter és Sultz Sándor mulatságos életképeivel A jó pálinka itassa magát című előadást is meghívták.

Színésztársalgó: az MMIK-ból kéthetente

A Weöres Sándor Színház átmeneti játszóhelyéről, az MMIK-ból kéthetente jelentkezik a Színésztársalgó című magazin. A műsor azonban mostantól könnyebben elérhető online is!

Öt az egyben – szobaszínház fiataloknak

premier: március 20., 19 óra

Czukor Balázs új szerepre készül: rendezőként dolgozik együtt a növendékekkel egy szobaszínházi darabon, itt, a szombathelyi Bloom-házban. Beavat a részletekbe…

Két legendás család: Széll, Smidt

Szóról szóra igaz: A név kötelez

Dr. Széll Kálmán nyugalmazott osztályvezető főorvos felmenői között – igaz, nem egyenes ágon, de – van már Szombathelyen utcanévadó, s ugyanezt talán elmondhatja majd dr. Smidt Erzsébet nyugalmazott múzeumigazgató is, hiszen sokak szerint méltó volna, ha ilymódon teljes nevén (dr. Smidt Lajos) emlegetné az utókor a múzeumalapító apát.

Függöny fel!

premier: március 19., 19 óra

Márciusban az elmúlt negyedszázad talán legbravúrosabb és egyben legsikeresebb bohózatát láthatják a nézők Jordán Tamás rendezésében, Hamvai Kornél fergeteges újrafordításában - már a társulat átmeneti játszóhelyén,- az MMIK-ban.

Menetrend

a HEMO-tól a Weöres Sándor Színházig

Menetrend címmel útjára indítottunk egy új rovatot, ha úgy tetszik egy naplót. A mi naplónkat, amit ugyan nem írunk minden este, de mindenképp belejegyezzük a színház (át)építésének állomásait, el- és visszaköltözésünk legfontosabb eseményeit.

A Nevető Ember budapesti bemutatója

A Merlin Színházban vendégeskednek a növendékek: február 18-án, este hétkor mutatják be A Nevető Embert, a gyermek Gwynplaine szerepében immár Grünwald Dáviddal.

Velünk jött egy ajtó

A HEMO a mi otthonunk..., és hogy ne hiányozzon annyira, magunkkal hoztunk egy aprócska darabot régi épületéből: egy ajtót, amit valamennyien aláírtunk. Itt van velünk átmeneti helyünkön, az MMIK-ban, és vissza is visszük majd magunkkal a csodapalotába.

Mire megvénülünk…

Egressy Zoltánnal búcsúzott a régi Hemo

Az író Egressyről kiderült Lévai Balázzsal együtt mindketten olyan irodalmárok, akikből, hiába vágytak rá, nem lett buszsofőr. Jordán Tamás viszont gyerekkorában inkább a villamosok ütközőjén szeretett utazni.

"Inkább érzem magam szereplőnek, mint kívülálló fotósnak."

már csak pár napig látható Mészáros Zsolt kiállítása

Fényképek a Weöres Sándor Színházból - nemrég ezzel az egyszerű címmel, ám annál nagyszerűbb tartalommal nyílt meg Mészáros Zsolt kiállítása. Aki nem csak itt kíváncsi a képekre, még pár napig megtekintheti azokat a színház aulájában.

Kibeszéletlen rocktörténelem

Szóról szóra két legendás zenésszel

Világos üzenettel nyitott Vida Ferenc: „Annak a népnek, amelynek nincs kultúrája, nem lesz történelme”. Zárásként pedig Benkő László Petróleumlámpájának fényénél azon gondolkodhatott el a közönség, mennyi minden kibeszéletlen a magyar rocktörténelem elmúlt negyven évéből.

Új kisfiú A Nevető Emberben

Grünwald Dávid veszi át a szerepet

A szereplőválogatáson megjelent 15 jelentkező közül Jeles András rendező végül a 9 éves Grünwald Dávidot találta a legalkalmasabbnak arra, hogy átvegye Baráth Feritől a gyermek Gwynplaine szerepét A Nevető Emberben.

Nicsak, ki beszélt!

Jelenetek a szinkronszínészek titkos életéből

Tudják, milyen egy szinkronstúdióban spanyol kurtizánként tettetni, hogy épp a féllábú Tom Cruise-zal van viharos szerelmi légyottunk? ... és – ezen az estén Németh Juci szinkron-sztorija csak hab volt a tortán.

Ma vetítik a Czukor Show-t a filmszemlén

A 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában ma 17.30-kor kezdődik a Czukor Show című nagyjátékfilm premierje a Palace MOM Park 1-es termében.

Tőlünk visszakapja, amit nekünk ad!

Ajánlja fel adója egy százalékát, és viszontlátja pénzét: a díszletben, a kellékben, a műszaki felszerelésben, a színész mosolyában!