Ismer(h)ős hangok

Beavató szinkronszínház Stohl Andrással, Hollósi Frigyessel és más ismerős hangokkal

Miként keveredhet Thomas a gőzmozdony, vagy a Szex és New York Carrie -je Johnny Depp-pel és Meryl Streeppel egy asztalhoz? – a választ keresse kedd este a szombathelyi ideiglenes szinkron-színházban.

A kisördög esete az ovisokkal

a Pancimanci sikere

Hatalmas sikerrel játsszák növendékeink a Pancimanci című mesejátékot. Fotósunk a Losonc utcai Óvodában járt.

Legkésőbb decemberre kész a Csodapalota

Hol játszik addig a társulat? Milyen színházi bemutatókra számíthatunk az MMIK-ban? Milyen lesz az új szombathelyi színház? – Vázoljuk a terveket, és azt is, mi vár a társulatra az átépítés időszakában.

Újra Revüzió!

február 26. és 27., 19 óra

Februárban a közönség segítségével ismét újraértékeljük az 1966/67 –es táncdalfesztiválban versenyző dalokat. Önfeledt szórakozást kínálunk Önöknek, a bátrabbakat pedig a zsűribe várjuk!

Még egyszer hátulról

bemutató március 19-én, már az MMIK-ban

Márciusban az elmúlt negyedszázad talán legbravúrosabb és egyben legsikeresebb bohózatát mutatja be Jordán Tamás rendezésében a Weöres Sándor Színház társulata. Képeink az olvasópróbán készültek.

A hajléktalanmentő és Oké atya

Szóról szóra idénynyitó

"Haladjunk szóról szóra, legyenek részesei ezentúl is kéthetente a színházi beszélgetéseknek" – buzdította a Thea-tér közönségét hétfőn este Burkon László újságíró a Szóról szóra című program idénynyitóján.

Pancimanci: mesejáték ovisoknak

A Weöres Sándor Színház növendékei a Pancimanci című magyar népmeséből maguk készítettek mesejátékot, amit április végéig 12 szombathelyi óvodába visznek el.

Merlin szakmákat varázsolt

A mutatvány sikerült. Hétfőn a premieren „Merlin” gyümölcse beérett: a mesteri technikai megoldások, a fiatalosan új formanyelv a premier közönségét is levette a lábáról.

Így készült: Szakmák Színháza

fotók a kulisszák mögül

Érdekes megoldással kapcsolja össze Jordán Tamás rendező a filmvásznat a valós színpadi térrel a Szakmák Színháza előadásában. A filmrészletek nyersanyagát öt napon át forgatta a stáb, s végül 12 órányi nyersanyag került a vágó asztalára. Íme néhány fotó a forgatásról.

Weöres Sándor emlékére

A Magyar Kultúra Napja és egyben Weöres Sándor halálának évfordulója alkalmából színházunk névadójára azzal a hangfelvétellel emlékezünk, amelyen a költő saját versét szavalja.

Mikszáthi mesélőkedv a színházban

Grecsó Krisztián volt a kötelező

„Jeles, ámbár ifjú.” – Így köszönti Lévai Balázs. Szó mi szó, lehengerlő adomázó. Színes történeteiből kirajzolódik a regény- és „megélhetési tárcaíróvá” lett alföldi parasztgyerek nem mindennapi históriája.

Színigazgatók voltak a WSSZ vendégei

Szombathelyen tartotta aktuális gyűlését a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete.

Szakmák Színháza

országos az érdeklődés

Jordán Tamás ötletéből és rendezésében a kétkezi szakmák népszerűsítése áll a Weöres Sándor Színház rendhagyó előadásának középpontjában. A WSSZ és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös kezdeményezésére már Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is felfigyelt.

A mi Liliomunk - A főpróba után

A kültelki amorózó megbukott az angyali seregek előtt, de megannyi asszony és lány szívét dobogtatta meg: színpadon és azon túl... Teltház és vastaps fogadta Molnár Ferenc Liliomát Szombathelyen.

Akinek a színházcsinálás szenvedély

"Jó érzés a rendezőnek, ha nem kell szakmabeli kompromisszumokat kötnie.”- meséli Valló Péter, a Liliom rendezője, a Radnóti Színház művészeti vezetője.

Liliom: közeleg a premier

bemutató: január 15. 19 óra

Január 15-én mutatja be legújabb előadását a Weöres Sándor Színház társulata. Molnár Ferenc külvárosi legendáját (Egy csirkefogó élete és halála) Valló Péter rendezésében láthatja a közönség. Nézze meg a próbán készült képeket!

Nem vártunk holnapig

A Társulat Verebes Istvánnal magára szabta a ’66-os Táncdalfesztivált, szőröstül-bőröstül újraértelmezte a kádárista könnyűzenét. Retro-színház ez, sok humorral és parányi nosztalgiával. Ütős összeállítás, pezsgőre lazító. Egyet kívánhatunk: Boldog új színházat és évadot!

Zenés Mikulás után Zenés Advent

a második kakaókoncert

A hangszereket és a komolyzenét népszerűsítő sorozat második előadásán a Nibla Quartett adott játékos ünnepi koncertet. Nézze meg galériánkat!

Láss csudát: próbafolyamattól az előadásig

Elárultuk a titkokat

Az ifjúsági bérlet keretében számos fiatal pillanthatott és pillantott is be a színház műhelytitkaiba, s látott "csudát" a nagyteremben. A társulat Jordán Tamás vezényletével, Siló Sándor és Gyöngyösi Tamás közreműködésével vezette be a fiatalokat a színház varázslatos és sokszínű világába, hol a színpadon, hol a színpadra kivetített képen keresztül.

Ajándék színházjegyek a Rotary Clubtól

Több száz színházjegyre váltható ajándékutalványt adományozott szombathelyi középiskolásoknak a Rotary Club.