Mire megvénülünk…

Egressy Zoltánnal búcsúzott a régi Hemo

Az író Egressyről kiderült Lévai Balázzsal együtt mindketten olyan irodalmárok, akikből, hiába vágytak rá, nem lett buszsofőr. Jordán Tamás viszont gyerekkorában inkább a villamosok ütközőjén szeretett utazni.

"Inkább érzem magam szereplőnek, mint kívülálló fotósnak."

már csak pár napig látható Mészáros Zsolt kiállítása

Fényképek a Weöres Sándor Színházból - nemrég ezzel az egyszerű címmel, ám annál nagyszerűbb tartalommal nyílt meg Mészáros Zsolt kiállítása. Aki nem csak itt kíváncsi a képekre, még pár napig megtekintheti azokat a színház aulájában.

Kibeszéletlen rocktörténelem

Szóról szóra két legendás zenésszel

Világos üzenettel nyitott Vida Ferenc: „Annak a népnek, amelynek nincs kultúrája, nem lesz történelme”. Zárásként pedig Benkő László Petróleumlámpájának fényénél azon gondolkodhatott el a közönség, mennyi minden kibeszéletlen a magyar rocktörténelem elmúlt negyven évéből.

Új kisfiú A Nevető Emberben

Grünwald Dávid veszi át a szerepet

A szereplőválogatáson megjelent 15 jelentkező közül Jeles András rendező végül a 9 éves Grünwald Dávidot találta a legalkalmasabbnak arra, hogy átvegye Baráth Feritől a gyermek Gwynplaine szerepét A Nevető Emberben.

Nicsak, ki beszélt!

Jelenetek a szinkronszínészek titkos életéből

Tudják, milyen egy szinkronstúdióban spanyol kurtizánként tettetni, hogy épp a féllábú Tom Cruise-zal van viharos szerelmi légyottunk? ... és – ezen az estén Németh Juci szinkron-sztorija csak hab volt a tortán.

Ma vetítik a Czukor Show-t a filmszemlén

A 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjában ma 17.30-kor kezdődik a Czukor Show című nagyjátékfilm premierje a Palace MOM Park 1-es termében.

Tőlünk visszakapja, amit nekünk ad!

Ajánlja fel adója egy százalékát, és viszontlátja pénzét: a díszletben, a kellékben, a műszaki felszerelésben, a színész mosolyában!

Ismer(h)ős hangok

Beavató szinkronszínház Stohl Andrással, Hollósi Frigyessel és más ismerős hangokkal

Miként keveredhet Thomas a gőzmozdony, vagy a Szex és New York Carrie -je Johnny Depp-pel és Meryl Streeppel egy asztalhoz? – a választ keresse kedd este a szombathelyi ideiglenes szinkron-színházban.

A kisördög esete az ovisokkal

a Pancimanci sikere

Hatalmas sikerrel játsszák növendékeink a Pancimanci című mesejátékot. Fotósunk a Losonc utcai Óvodában járt.

Legkésőbb decemberre kész a Csodapalota

Hol játszik addig a társulat? Milyen színházi bemutatókra számíthatunk az MMIK-ban? Milyen lesz az új szombathelyi színház? – Vázoljuk a terveket, és azt is, mi vár a társulatra az átépítés időszakában.

Újra Revüzió!

február 26. és 27., 19 óra

Februárban a közönség segítségével ismét újraértékeljük az 1966/67 –es táncdalfesztiválban versenyző dalokat. Önfeledt szórakozást kínálunk Önöknek, a bátrabbakat pedig a zsűribe várjuk!

Még egyszer hátulról

bemutató március 19-én, már az MMIK-ban

Márciusban az elmúlt negyedszázad talán legbravúrosabb és egyben legsikeresebb bohózatát mutatja be Jordán Tamás rendezésében a Weöres Sándor Színház társulata. Képeink az olvasópróbán készültek.

A hajléktalanmentő és Oké atya

Szóról szóra idénynyitó

"Haladjunk szóról szóra, legyenek részesei ezentúl is kéthetente a színházi beszélgetéseknek" – buzdította a Thea-tér közönségét hétfőn este Burkon László újságíró a Szóról szóra című program idénynyitóján.

Pancimanci: mesejáték ovisoknak

A Weöres Sándor Színház növendékei a Pancimanci című magyar népmeséből maguk készítettek mesejátékot, amit április végéig 12 szombathelyi óvodába visznek el.

Merlin szakmákat varázsolt

A mutatvány sikerült. Hétfőn a premieren „Merlin” gyümölcse beérett: a mesteri technikai megoldások, a fiatalosan új formanyelv a premier közönségét is levette a lábáról.

Így készült: Szakmák Színháza

fotók a kulisszák mögül

Érdekes megoldással kapcsolja össze Jordán Tamás rendező a filmvásznat a valós színpadi térrel a Szakmák Színháza előadásában. A filmrészletek nyersanyagát öt napon át forgatta a stáb, s végül 12 órányi nyersanyag került a vágó asztalára. Íme néhány fotó a forgatásról.

Weöres Sándor emlékére

A Magyar Kultúra Napja és egyben Weöres Sándor halálának évfordulója alkalmából színházunk névadójára azzal a hangfelvétellel emlékezünk, amelyen a költő saját versét szavalja.

Mikszáthi mesélőkedv a színházban

Grecsó Krisztián volt a kötelező

„Jeles, ámbár ifjú.” – Így köszönti Lévai Balázs. Szó mi szó, lehengerlő adomázó. Színes történeteiből kirajzolódik a regény- és „megélhetési tárcaíróvá” lett alföldi parasztgyerek nem mindennapi históriája.

Színigazgatók voltak a WSSZ vendégei

Szombathelyen tartotta aktuális gyűlését a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete.

Szakmák Színháza

országos az érdeklődés

Jordán Tamás ötletéből és rendezésében a kétkezi szakmák népszerűsítése áll a Weöres Sándor Színház rendhagyó előadásának középpontjában. A WSSZ és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös kezdeményezésére már Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is felfigyelt.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.