A cumitól a szemüvegig

Szóról szóra idényzáró

Kiss Katalin, a világ számos országát cumikkal ellátó vaskeresztesi MAM cég ügyvezető igazgatója, illetve dr. Rácz Péter szemész profeszor, az MTA doktora, nyugalmazott szombathelyi osztályvezető főorvos volt a vendége a Szóról szóra című beszélgetős műsor idényzáró programjának.

Legyőztük az aligátorokat!

a színészek vízilabdában is bizonyítottak

A félig színészválogatott győzelmével ért véget a városi uszodában megrendezett barátságos vízilabda mérkőzés. A WSSZ csapata 11:8-ra verte a Vasi Aligátorok öregfiúit, akiknek ezúton is köszönjük a jó hangulatú meccset. Itt vannak a képek!

Valahogy hirtelen nőttünk nagyra...

suliszínházi előadás Sztehlo Gábor emlékére

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola suliszínháza Németh Gyöngyi rendezésében elevenítette fel a gyermekmentő lelkész, Sztehlo Gábor örömvárosát. Képeink az előadáson készültek.

A jó pálinka segít a bölcsnek a beszédben

A jó pálinka… utóízében, a nyelv tövében és a torokban ott vannak örömeink és nemszeretem érzéseink. - Siker a premieren.

A Mikulás zenélni is tud

A színházba is megérkezett a Mikulás. Hosszú útja után kicsit megpihent, majd a szimfonikus zenészek első „kakaókoncertjén” ő is fújta a kürtöt, ütötte a cintányért, és persze a koncert közben a gyerekek nagy örömére a zsákja is kiürült. Nézze meg galériánkat!

Megtaláltuk Lujzát

egy sárvári és egy rábapatyi lány próbál a társulattal

Valló Péter rendező kiválasztotta azt a két fiatal tehetséget, akik Julika és Liliom lányát játszhatják a januári premieren.

„Ami a leves alá becsúszik…”

A premier hetében vagyunk, egy délutáni próba után a fergeteges kocsma-reality két antihősével: Horváth Ákossal és Bajomi Nagy Györggyel diskuráltunk. Pálinka nélkül, de kedélyesen.

A Zenegér régi-új köntösben

„Azt gondoltam, lesz majd Csigabiga, Micimackó és társaik, de nem így lett. A gyerekek fantáziáját ma már teljesen más izgatja.” – mondta Huzella Péter a színházban tartott zenés gyermekműsora után. Nézze meg galériánkat!

Hivatás és küldetés

paptestvérek a színházban

Számos olyan család ismert a szombathelyi egyházmegyében, ahol két, három, sőt négy fiúgyermek is a papi hivatást választotta a negyvenes és az ötvenes években. A Paptestvérek mottóval jelentkezett Szóról szóra beszélgetős műsorba Burkon László újságíró ezúttal két olyan lelkipásztort hívott meg, akik két-két paptestvérrel büszkélkedhetnek.

Mert a színházról beszélni kell(ett)

összefoglaló a közönségtalálkozóról

A Weöres Sándor Színház a véleményeket erősen megosztó Farm Bt. kapcsán közönségtalálkozót szervezett, alkalmat kínálva arra, hogy a színházat szeretők és a színházat „csinálók” élőben is elmondhassák véleményüket. Nézze meg videónkat!

„Mi a bajod a galambokkal Lajos?”

„Hétfő este a szombathelyi Weöres Sándor Színházban teltház előtt, óriási sikerrel futott a Kötelező olvasmány…” Parti Nagy egész biztosan nem így kezdené. A média bikkfanyelvét ízekre bontaná, aztán maga alkotta dilettáns szó-bravúrokkal írna életet bele…

Mint a kék ég a szárnyas-betéten...

Vasárnap este a színpadon a „SzépRóza-monológok”, hét sors – kacagtatóan szomorkás, realisztikus én-történetek, abszurdba hajló mondatfüzérek – Parti Nagy Lajos tollából, Csákányi Eszterre szabva, Anger Zsolt (rendező) vezényletével.

„Egy szerethető rosszfiú”

"Az egész életem egy vurstli, egy nagy szabadidős program. Olyan, mint egy vidámpark, amiben csak olyan dolgokat teszek, amiket szeretek." - meséli Szabó Győző. Molnár Ferenc drámájában ő játssza Liliomot.

A vasi napilap olvasó próbája

Rendőrök és újságírók együtt jártak színházban

A Thea-tér adott otthont a megyei napilap közönségtalálkozójának. Az újságírók stílszerűen a lap aznapi számával várták a vendégeket, amelynek címoldalán épp a társulat legújabb premierjének olvasópróbájáról írtak.

Beindult Liliom körhintája

premier januárban

Valló Péter rendezésében Molnár Ferenc életművének egyik legsikeresebb színművére, a Liliomra készül a társulat. Nézze meg az olvasópróbán készült képgalériánkat!

A Nevető Ember a Desiré Fesztiválon

Szabadkára mennek a növendékek

Első alkalommal rendezi meg nemzetközi színházi fesztiválját a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, amelyre a WSSZ stúdiósai is meghívást kaptak.

Új életre szövetkeztek 1985-ben

Szóról-szóra: képviselői nosztalgia

Negyed századdal ezelőtt színre lépett közéleti szereplők voltak a vendégei a Thea-tér Szóról szóra - párbeszéd hétfői, sorrendben ötödik programjának.

Jótékonysági felolvasás a Fő téren

A Weöres Sándor Színház társulata egy emberként állt egy veleszületett genetikai betegségben, a cisztás fibrózisban (CF) szenvedő gyermekek mellé. A színészek egymást váltva, egy ilyen betegséggel élő fiú írását olvasták fel Szombathely Fő terén.

Devecsery 60

Még egy születésnap a színházban

Az időmalom című kötet bemutatójával egybekötött verses, zenés műsorral ünnepli 60. születésnapját Devecsery László.

A színház és a zene mindenkié

Szimbolikusan Jordán Tamás és Mérei Tamás első közös fellépésével kezdődött az a sajtótájékoztató, ahol a város két meghatározó intézményének vezetője a színészek és a szimfonikusok közös terveit ismertette.