A mi Liliomunk - A főpróba után

A kültelki amorózó megbukott az angyali seregek előtt, de megannyi asszony és lány szívét dobogtatta meg: színpadon és azon túl... Teltház és vastaps fogadta Molnár Ferenc Liliomát Szombathelyen.

Akinek a színházcsinálás szenvedély

"Jó érzés a rendezőnek, ha nem kell szakmabeli kompromisszumokat kötnie.”- meséli Valló Péter, a Liliom rendezője, a Radnóti Színház művészeti vezetője.

Liliom: közeleg a premier

bemutató: január 15. 19 óra

Január 15-én mutatja be legújabb előadását a Weöres Sándor Színház társulata. Molnár Ferenc külvárosi legendáját (Egy csirkefogó élete és halála) Valló Péter rendezésében láthatja a közönség. Nézze meg a próbán készült képeket!

Nem vártunk holnapig

A Társulat Verebes Istvánnal magára szabta a ’66-os Táncdalfesztivált, szőröstül-bőröstül újraértelmezte a kádárista könnyűzenét. Retro-színház ez, sok humorral és parányi nosztalgiával. Ütős összeállítás, pezsgőre lazító. Egyet kívánhatunk: Boldog új színházat és évadot!

Zenés Mikulás után Zenés Advent

a második kakaókoncert

A hangszereket és a komolyzenét népszerűsítő sorozat második előadásán a Nibla Quartett adott játékos ünnepi koncertet. Nézze meg galériánkat!

Láss csudát: próbafolyamattól az előadásig

Elárultuk a titkokat

Az ifjúsági bérlet keretében számos fiatal pillanthatott és pillantott is be a színház műhelytitkaiba, s látott "csudát" a nagyteremben. A társulat Jordán Tamás vezényletével, Siló Sándor és Gyöngyösi Tamás közreműködésével vezette be a fiatalokat a színház varázslatos és sokszínű világába, hol a színpadon, hol a színpadra kivetített képen keresztül.

Ajándék színházjegyek a Rotary Clubtól

Több száz színházjegyre váltható ajándékutalványt adományozott szombathelyi középiskolásoknak a Rotary Club.

A cumitól a szemüvegig

Szóról szóra idényzáró

Kiss Katalin, a világ számos országát cumikkal ellátó vaskeresztesi MAM cég ügyvezető igazgatója, illetve dr. Rácz Péter szemész profeszor, az MTA doktora, nyugalmazott szombathelyi osztályvezető főorvos volt a vendége a Szóról szóra című beszélgetős műsor idényzáró programjának.

Legyőztük az aligátorokat!

a színészek vízilabdában is bizonyítottak

A félig színészválogatott győzelmével ért véget a városi uszodában megrendezett barátságos vízilabda mérkőzés. A WSSZ csapata 11:8-ra verte a Vasi Aligátorok öregfiúit, akiknek ezúton is köszönjük a jó hangulatú meccset. Itt vannak a képek!

Valahogy hirtelen nőttünk nagyra...

suliszínházi előadás Sztehlo Gábor emlékére

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola suliszínháza Németh Gyöngyi rendezésében elevenítette fel a gyermekmentő lelkész, Sztehlo Gábor örömvárosát. Képeink az előadáson készültek.

A jó pálinka segít a bölcsnek a beszédben

A jó pálinka… utóízében, a nyelv tövében és a torokban ott vannak örömeink és nemszeretem érzéseink. - Siker a premieren.

A Mikulás zenélni is tud

A színházba is megérkezett a Mikulás. Hosszú útja után kicsit megpihent, majd a szimfonikus zenészek első „kakaókoncertjén” ő is fújta a kürtöt, ütötte a cintányért, és persze a koncert közben a gyerekek nagy örömére a zsákja is kiürült. Nézze meg galériánkat!

Megtaláltuk Lujzát

egy sárvári és egy rábapatyi lány próbál a társulattal

Valló Péter rendező kiválasztotta azt a két fiatal tehetséget, akik Julika és Liliom lányát játszhatják a januári premieren.

„Ami a leves alá becsúszik…”

A premier hetében vagyunk, egy délutáni próba után a fergeteges kocsma-reality két antihősével: Horváth Ákossal és Bajomi Nagy Györggyel diskuráltunk. Pálinka nélkül, de kedélyesen.

A Zenegér régi-új köntösben

„Azt gondoltam, lesz majd Csigabiga, Micimackó és társaik, de nem így lett. A gyerekek fantáziáját ma már teljesen más izgatja.” – mondta Huzella Péter a színházban tartott zenés gyermekműsora után. Nézze meg galériánkat!

Hivatás és küldetés

paptestvérek a színházban

Számos olyan család ismert a szombathelyi egyházmegyében, ahol két, három, sőt négy fiúgyermek is a papi hivatást választotta a negyvenes és az ötvenes években. A Paptestvérek mottóval jelentkezett Szóról szóra beszélgetős műsorba Burkon László újságíró ezúttal két olyan lelkipásztort hívott meg, akik két-két paptestvérrel büszkélkedhetnek.

Mert a színházról beszélni kell(ett)

összefoglaló a közönségtalálkozóról

A Weöres Sándor Színház a véleményeket erősen megosztó Farm Bt. kapcsán közönségtalálkozót szervezett, alkalmat kínálva arra, hogy a színházat szeretők és a színházat „csinálók” élőben is elmondhassák véleményüket. Nézze meg videónkat!

„Mi a bajod a galambokkal Lajos?”

„Hétfő este a szombathelyi Weöres Sándor Színházban teltház előtt, óriási sikerrel futott a Kötelező olvasmány…” Parti Nagy egész biztosan nem így kezdené. A média bikkfanyelvét ízekre bontaná, aztán maga alkotta dilettáns szó-bravúrokkal írna életet bele…

Mint a kék ég a szárnyas-betéten...

Vasárnap este a színpadon a „SzépRóza-monológok”, hét sors – kacagtatóan szomorkás, realisztikus én-történetek, abszurdba hajló mondatfüzérek – Parti Nagy Lajos tollából, Csákányi Eszterre szabva, Anger Zsolt (rendező) vezényletével.

„Egy szerethető rosszfiú”

"Az egész életem egy vurstli, egy nagy szabadidős program. Olyan, mint egy vidámpark, amiben csak olyan dolgokat teszek, amiket szeretek." - meséli Szabó Győző. Molnár Ferenc drámájában ő játssza Liliomot.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.