Teltház a Spiró-esten

Teltház volt azon az összejövetelen, amelyre csütörtökön este invitálta a színház a kultúrakedvelőket: Spiró György Feleségverseny című regényéről mesélt a Thea-tér új, Kötelező olvasmányok című programján.

Megérkezett Szabados Izabella

3090 grammal, 55 cm-el jött világra szeptember 27-én, vasárnap délután 13.56 perckor Szabados Izabella, Szabados Misi kislánya. Az édesanya, Verbőczy Réka csaknem 36 órát vajúdott: pénteken este kezdődtek a tízperces fájások.

Ezüstérmes Lao-Ce marhája

Kínai-magyar fúziós étel készült

Kínai-magyar fúziós ételt készített a Weöres Sándor Színház csapata a hagyományos médiafőzésen szombaton a skanzenben. A Döme irányításával főző brigád első alkalommal vett részt a viadalon, rögtön a második helyen végeztek.

Szép szereplés tizenegyesrúgásban

Történelmi pillanat tanúi lehettek a szurkolók szombaton este a Haladás-Diósgyőr mérkőzés szünetében: a Weöres Sándor színház focistái a Viktória FC Szombathely női labdarúgóival barátságos tizenegyesrúgó versenyen mérték össze erejüket.

Az Anconairól és más zenés szerelmekről

Beszélgetés Béres Attilával

"Azt szeretnénk, ha a bemutató után a szombathelyi polgárok azt kérdezgessék: Láttad az Anconait? Mert muszáj megnézni… Humoros, szerethető darabra készülünk." – meséli a rendező, Béres Attila.

Ástak, öntöztek a színészek

Tujákat ültettek szerdán a színészek a Paragvári iskolában. Az intézmény udvarának felújítása már nyáron elkezdődött. A rekonstrukcióban a diákok, szülők, és most a társulat tagjai is részt vettek.

Afrika az összekötő kapocs

Siker az első Szóról szóra beszélgetésen

Kondor Imre hivatásos, Afrika-vadászt és Görbe László katolikus papot látta vendégül Burkon László, a Vas Népe újságírója a Thea-tér hétfőn kezdődött, új beszélgetős programsorozatán. A két személyt Afrika köti össze. Erről szólnak képeink.

Döme a mindenes

Interjú Dömötör Tamással

Döme mindenes: a TV Paprika extravagáns szakácsaként ismertük meg. Készített dogmafilmet, az első kelet-európait, a Premiert. Stúdiószínházat szervezett Szombathelyen, a Kamara Savariát. Most a Farm Bt-re készül…

Szeptember 21-én: Szóról szóra

A belépés díjtalan

Burkon László újságíró arra vállalkozott, hogy szokványosnak semmiképpen nem nevezhető beszélgetésre hívjon helyi kötődésű személyiségeket a Weöres Sándor Színházba. A programsorozat 21-én 19 órakor kezdődik.

Vaskeresztesi és cáki a színház bora

Vaskeresztesi és cáki termelő bora nyerte el a Weöres Sándor Színház bora címet. A nedűket első körben szakmai zsűri értékelte, majd a második fordulóba továbbjutott borokat a színház saját bizottsága díjazta.

Ha Zoli, akkor uristen@menny.hu

Interjú Kálmánchelyi Zoltánnal

Fényképezés előtt, az Anconai szerelmesek próbájának szünetében, fejben már a Színésztársalgóra készülve, egy kakaó társaságában kaptuk mikrofonvégre a filmes-színészt.

A színház saját bora

Szerdán borverseny

Borversenyt hirdet a Weöres Sándor Színház. Vas megyei bortermelők kereskedelmi forgalomban lévő, palackozott borai vehetnek részt a megmérettetésen. A győztes nedű kapja a Weöres Sándor Színház Bora 2009. címet.

9700 az új évadban is

Aki az első évadban elmulasztotta megnézni a Weöres Sándor Színház nyitó darabját, a 9700-at, most még megteheti: szeptember 18-án és 19-én 19 órakor ismét játssza a társulat a szórakoztató, zenés darabot.

Bajomiról szól a második adás

Keddenként Színésztársalgó

Szeptember 15-én elkezdődött a Színésztársalgó. A színház saját gyártású műsora keddenként 19.25 órakor látható a Szombathelyi Televízióban. A második adásban bemutatjuk Bajomi Nagy Györgyöt. Galéria a cikkben!

Stúdiósok premier előtt

Victor Hugo: A nevető ember

Október 15-én Victor Hugo: A nevető ember című darabját mutatják be a színinövendékek. A regényből Jeles András írt színművet. A film- és színházi rendező ezúttal a színház stúdiósaival dolgozik. A munka már tavasszal elkezdődött.

Szabados Misi díjat kapott

A legkomikusabb tragikus figura

A legkomikusabb tragikus figuráért járó Brighella-díjat Szabados Mihály kapta a nyíregyházi Vidor Fesztiválon. A Weöres Sándor Színház társulata a Czukor Showt mutatta be két alkalommal a művészeti seregszemlén, amely szombaton a díjátadó gálával ért véget.

A Tűzvonalban Kovalikja a Farm BT főgonosza

Az új tag, Bajomi Nagy György

Kedveli a humort, színpadon és magánéletben is. A Farm BT főgonoszaként is azt szeretné: „ha a nézők nevetnének rajtam, de közben meg is rökönyödnének, egyszerre sírnának és kacagnának…”

Ifjúsági bérlet várja a diákokat

Október 15-ig kapható

A Weöres Sándor Színház az új évadban is várja a diákokat. A repertoárban a 9700, az Anconai szerelmesek, a Liliom, az Ungaresca Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátéka kapott helyet. Láss csudát! címmel beavatás is lesz a színház világába.

Nézők a színházról

Találomra kiválasztott bérletes nézőket látott vendégül csütörtökön Jordán Tamás a klubban. Öt színházlátogató mondta el véleményét egy kellemes, kávézós beszélgetés alkalmával az első évadról, a színházról, a társulatról.

Meglepő lesz a Farm Bt.

Elkezdődött a próbafolyamat

Kedden elkezdődött az Farm Bt. próbafolyamata. A színészek Dömötör Tamás rendezővel először azt beszélték meg, hogy a három lehetséges változat közül melyiket állítják színpadra.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.