Döme a mindenes

Interjú Dömötör Tamással

Döme mindenes: a TV Paprika extravagáns szakácsaként ismertük meg. Készített dogmafilmet, az első kelet-európait, a Premiert. Stúdiószínházat szervezett Szombathelyen, a Kamara Savariát. Most a Farm Bt-re készül…

Szeptember 21-én: Szóról szóra

A belépés díjtalan

Burkon László újságíró arra vállalkozott, hogy szokványosnak semmiképpen nem nevezhető beszélgetésre hívjon helyi kötődésű személyiségeket a Weöres Sándor Színházba. A programsorozat 21-én 19 órakor kezdődik.

Vaskeresztesi és cáki a színház bora

Vaskeresztesi és cáki termelő bora nyerte el a Weöres Sándor Színház bora címet. A nedűket első körben szakmai zsűri értékelte, majd a második fordulóba továbbjutott borokat a színház saját bizottsága díjazta.

Ha Zoli, akkor uristen@menny.hu

Interjú Kálmánchelyi Zoltánnal

Fényképezés előtt, az Anconai szerelmesek próbájának szünetében, fejben már a Színésztársalgóra készülve, egy kakaó társaságában kaptuk mikrofonvégre a filmes-színészt.

A színház saját bora

Szerdán borverseny

Borversenyt hirdet a Weöres Sándor Színház. Vas megyei bortermelők kereskedelmi forgalomban lévő, palackozott borai vehetnek részt a megmérettetésen. A győztes nedű kapja a Weöres Sándor Színház Bora 2009. címet.

9700 az új évadban is

Aki az első évadban elmulasztotta megnézni a Weöres Sándor Színház nyitó darabját, a 9700-at, most még megteheti: szeptember 18-án és 19-én 19 órakor ismét játssza a társulat a szórakoztató, zenés darabot.

Bajomiról szól a második adás

Keddenként Színésztársalgó

Szeptember 15-én elkezdődött a Színésztársalgó. A színház saját gyártású műsora keddenként 19.25 órakor látható a Szombathelyi Televízióban. A második adásban bemutatjuk Bajomi Nagy Györgyöt. Galéria a cikkben!

Stúdiósok premier előtt

Victor Hugo: A nevető ember

Október 15-én Victor Hugo: A nevető ember című darabját mutatják be a színinövendékek. A regényből Jeles András írt színművet. A film- és színházi rendező ezúttal a színház stúdiósaival dolgozik. A munka már tavasszal elkezdődött.

Szabados Misi díjat kapott

A legkomikusabb tragikus figura

A legkomikusabb tragikus figuráért járó Brighella-díjat Szabados Mihály kapta a nyíregyházi Vidor Fesztiválon. A Weöres Sándor Színház társulata a Czukor Showt mutatta be két alkalommal a művészeti seregszemlén, amely szombaton a díjátadó gálával ért véget.

A Tűzvonalban Kovalikja a Farm BT főgonosza

Az új tag, Bajomi Nagy György

Kedveli a humort, színpadon és magánéletben is. A Farm BT főgonoszaként is azt szeretné: „ha a nézők nevetnének rajtam, de közben meg is rökönyödnének, egyszerre sírnának és kacagnának…”

Ifjúsági bérlet várja a diákokat

Október 15-ig kapható

A Weöres Sándor Színház az új évadban is várja a diákokat. A repertoárban a 9700, az Anconai szerelmesek, a Liliom, az Ungaresca Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátéka kapott helyet. Láss csudát! címmel beavatás is lesz a színház világába.

Nézők a színházról

Találomra kiválasztott bérletes nézőket látott vendégül csütörtökön Jordán Tamás a klubban. Öt színházlátogató mondta el véleményét egy kellemes, kávézós beszélgetés alkalmával az első évadról, a színházról, a társulatról.

Meglepő lesz a Farm Bt.

Elkezdődött a próbafolyamat

Kedden elkezdődött az Farm Bt. próbafolyamata. A színészek Dömötör Tamás rendezővel először azt beszélték meg, hogy a három lehetséges változat közül melyiket állítják színpadra.

Czukor Show a VIDOR Fesztiválon

"Ilyen jól talán még sohasem sikerült"

A nyíregyházi VIdámság és Derű ORszágos Fesztiválján szerepelt a Weöres Sándor Színház társulata: augusztus 30-án a Czukor Showt mutatták be Czukor Balázsék.

Osztályteremszínház a stúdiósoktól

A Weöres Sándor Színház stúdiósai közül néhányan most Shakespeare-rel kerültek közeli kapcsolatba: Ugrai István vezetésével a Rómeó és Júliát szedték szét - és rakják össze újra.

"Sorsdöntő év következik"

Évadnyitó társulati ülés

Sorsdöntő év következik. - mondta Jordán Tamás igazgató a Weöres Sándor Színház második évadnyitó társulati ülésén hétfő délután, az átalakítás előtt álló HEMO-ban.

Küzdelem az Oladi Hétfő ellen

Ezúttal kikaptak a bordó-fehérek

Barátságos felkészülési mérkőzéssel indította sportprogramját az új szezonban a Weöres Sándor Színház társulata. A bordó-fehér csapat hétfőn az Oladi Hétfő ellen lépett pályára.

Anconai szerelmesek: elkezdődött

Alighogy véget ért a karneválszínházi előadás (Moliére: Scapin furfangjai), a társulat újabb darabra készül: kedden az olvasópróbával elkezdődött az Anconai szerelmesek munkafolyamata.

Tógában, énekkel

Még az eső sem szegte kedvét Savaria népének: a fáklyás felvonuláson többszázan álltak sorfalat a menet résztvevőinek, többek között a Weöres Sándor Színház színészeinek, növendékeinek.

Teltház Scapin premierjén

Kedd este a hamiskás mediterrán édenben, citrom és narancsfák árnyékában Scapin, az agyafúrt szolga cselszövést cselszövésre halmozott: lóvá tette zsugori uramékat, bogozgatta balgácska legények szerelmi szálait, nagyszájú leányzók és udvartartásuk útjait igazgatta.