Vasárnap: Szókratész védőbeszéde

Jordán Tamás és Horváth Ákos előadása

Április 26-án, vasárnap 17 órakor Platón: Szókratész védőbeszédét adja elő Jordán Tamás (Szókratész) és Horváth Ákos (Melétosz). Kötelező olvasmány élőben.

Szezonnyitó a büki golfpályán

A Weöres Sándor Színház csapata is jelen volt hétvégén a 18. szezonnyitó eseményen a büki golfpályán. A színészek, a ház dolgozói tanulták az alapütést, utaztak a népszerű golfautóval, barátkoztak a média munkatársaival.

A Hemo 2010-ben

A legújabb fejlemény: a kormány nemrégiben engedélyezte, hogy Szombathely a korábban a kőszínház építésére kapott állami pénzt a HEMO színházzá alakítására fordítsa.

"Szeretek kipróbálni dolgokat!"

Interjú Bálint Évával

„Szerintem nem az a fontos, hogy Erdélyben vagy itt Magyarországon játszol, hanem az, hogy jó színháznál legyen az ember, és jó dolgokat csináljon – meséli Bálint Éva, aki Gergyószentmiklósról jött a társulathoz.

Feldmár András szerint szeretni kell

- Negyven éve beszélgetek emberekkel, általában négyszemközt, és az a tapasztalatom, hogy legtöbbször azért jönnek el hozzám, mert nem tudják, mit akarnak. – árulta el Feldmár András.

Pavelkovits lemondott, Jordán az új elnök

Évi rendes közgyűlését tartotta múlt pénteken a Szombathelyi Színházbarátok Egyesülete. Az ülésen Pavelkovits László alapító-elnök lemondott tisztségéről, a tagok egyhangúlag Jordán Tamást választották meg új elnöknek.

Adoma Molnár Piroskával

Április 23-án 21.30 órától Molnár Piroska, Jordán Tamás, Koltai Róbert és Trokán Péter adomázgat a színfalak mögötti világról. A Thea-tér programjára ingyenes a belépés.

Feldmár András szombaton a színházban

„Szabadság, szerelem” címmel Feldmár András tart előadást április 18-án, szombaton 16 órakor a színházban. A programra korlátozott számban kaphatóak jegyek. A belépődíj 500 forint.

A középmezőnyben zárt a csapat

A színház idén benevezett a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságra. A III. osztályban szereplő bordó-fehér mezes együttes főként hobbi labdarúgókból áll.

"Egyszer csak jól érzi magát az ember”

Interjú Szerémi Zoltánnal

"Él bennem ez a kettősség: én most színész vagyok vagy zenész? Ezzel jól elbolondozom az életemet." - a héten Szerémi Zoltánnal beszélgettünk.

A 9700 képregényben

A jól sikerült színházalapító előadás, a 9700 képregényben jelent meg a közelmúltban. A szellemes szöveget használta fel Németh Győző, aki képekben rajzolta meg az egyes jeleneteket.

Átmeneti szezon 2010-ben

Jordán Tamás igazgató társulati ülésen jelentette be, hogy a jövő évad második felét előreláthatólag átmeneti helyen tölti a színház. Akkor kezdődik a HEMO felújítása.

Czapkó Antal Marian Cozmát játssza

Szíven szúrt ország munkacímmel forgat filmet a Cozma-gyilkosságról Kálomista Gábor producer. A február 8-án meggyilkolt Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott volt kézilabdázóját Czapkó Antal játssza.

Siker a Cseresznyéskert premierjén

Sikerrel mutatta be a századforduló idején játszódó darabot a Weöres Sándor Színház társulata. „Csehov nagyon nagy erőpróba, de úgy néz ki, hogy győztünk.” – értékelt a premier után Jordán Tamás rendező.

„Szép és gyötrő szakma ez egyszerre…”

Interjú Németh Judittal

Zenészcsaládból származik, muzsikusnak készült. Aztán a veszprémi színházban egy nagyszabású hangverseny előtt elmondott egy verset… - Németh Judittal beszélgettünk.

Tigrismintás rokokó ruhaköltemény

Dőry Virág színésznő, jelmeztervező munkáiból nyílt fotókiállítás az aulában. A Cseresznyéskert ruháit is a Jászai Mari-díjas alkotó tervezte. A tárlat április 30-ig látható.

Teltház a Cseresznyéskert főpróbáján

Április 3-án Csehov Cseresznyéskertjét láthatja közönség. A nyilvános főpróbán teltház előtt játszott a társulat, az előadást siker fogadta. A századforduló idején játszódó darab ma is aktuális.

A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze

Tóth Ildikó, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja, Jászai-díjas színművész március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetést vehette át kiemelkedő, emlékezetes művészi munkássága elismeréseként a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

„Pá, kis aranyom pá…”

„Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém” - Rejtő, Heltai, Karinthy jeleneteit, Zerkovitz és Eisemann legismertebb dalait kaphatta a közönség egy jó vacsora mellé a Cabaret A’la Carte előadásán. Fotóink a főpróbán és a premieren készültek.

"Most itt vagyok, és ez a lényeg"

Interjú Péter Katával

A színház büféjéből egy titkos ajtón át a volt élelmiszerraktár zegzugos világába csöppenünk. „Szerelmes Balázs” Évájának, Péter Katának birodalmába, egy parányi szobába.