Versek és sakkfigurák

Egy vers József Attilától, majd egy másik Petri Györgytől - ez volt a sorrend a Thea-tér szerda esti programján a klubban.

„Én alkatilag ősmagányos vagyok”

Interjú Vlahovics Edittel

Frissen festett falak, kényelmes garzon, dübörög a mosógép. – Első benyomások egy Gyöngyös-parti színészotthonból. Vendéglátóm Vlahovics Edit, a Weöres Sándor Társulatának tagja, a 9700 Mimije frissen főzött kávéval és valami extra finom sárgarépás almalével kínál. Indulhat a beszélgetés…

Elsa, rumba, koktél

Forró hangulatú táncprogramon vehettek részt azok, akik szombaton este a Weöres Sándor Színház Thea-tér rendezvényét választották: Elsa Valle és a Rumba Caliente latin muzsikával szórakoztatott...

Fergeteges Westend-buli

Péntek éjjel a Westend Blues zenéjére rophatták a vendégek a Thea-tér programján. Sokan az együttes miatt érkeztek, többen a 9700 előadása után látogattak el a klubba...

Emlékezzünk Weöres Sándorra

”Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” A Magyar Kultúra Napján Weöres Sándorra is emlékezünk, hiszen 20 éve, 1989. január 22-én hunyt el városunk szülötte, költő, író, műfordító, színházunk névadója.

Az egész város a próbatermem

Interjú Czukor Balázzsal

Még hallani sem lehetett a városban a színházalapításról, de Czukor Balázs már több főszerepet is játszott a Kamara Saváriában. Láthattuk őt a Hazugban és a Czukor-showban. Most magáról mesél: zenélésről és rendezésekről, ami miatt Szombathelyre jött…

Piroch mattot kapott Jordántól

Szerda este Piroch Gábor mutatta be Kaszkadőrnek születtem című könyvét a Weöres Sándor Színház Thea-tér rendezvényén a klubban. A beszélgetés előtt barátságos sakkpartin csapott össze a színházigazgató és a világhírű magyar kaszkadőr: Jordán Tamás győzedelmeskedett.

Civil-thea-tér: vendégünk a Szombathelyi Kötélugró Klub

13 éve, hogy útjára indult a szombathelyi kötélugró lányok első generációja, azóta több világ- és Európa-bajnokságon is diadalmaskodtak.

Invito – avagy Boccaccio itt kísért!

A Homo Ludens Zenés Színpad előadása látható 14-én, szombaton este 19 órától a Weöres Sándor Színházban. A belépés ingyenes!

Aki mások helyett zuhan

Piroch Gábor lesz a Weöres Sándor Színház vendége szerda este. A világhírű kaszkadőr Kaszkadőrnek születtem című könyvét mutatja be a Thea-tér következő programján. Kezdés este 18 órakor.

„Így készült, így láttuk”

Ma a 9700 című zenés időutazás, azaz a Weöres Sándor Színház első előadása a témája az este 18 órakor kezdődő beszélgetésnek. Az „Így készült, így láttuk” elnevezésű programon levéltárosok, történészek, és az alkotók avatják be az érdeklődőket a darab születésébe.

Gengszterek a Thea-térben

Két hétpróbás bűnöző, Bonnie és Clyde, azaz Kapócs Zsóka és Kamarás Iván szórakoztatta a közönséget hétfőn este a Weöres Sándor Színház Thea-tér programján. Teltház fogadta őket.

Ma este: Bonnie és Clyde

Ma este 19 órától a Bonnie és Clyde című genszterrománcot láthatják az érdeklődők a Weöres Sándor Színházban. Nyílt színi fosztogatás tangóban, bankrablás cha-cha-chában, múzeumi lopás bluesban...

Elindult a Thea-tér

Vasárnap délután a Weöres Sándor Színház arculatára kiírt pályamunkákból nyílt kiállítás a HEMO aulájában. Ezzel a rendezvénnyel kezdődött el ünnepélyesen a Thea-tér programsorozat.

Óriási siker a premieren

"Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk, remélem, sok örömünk lesz egymásban." – kezdte köszöntőjét Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház első előadása után tartott rövid ceremónián az aulában.

„Kételkedünk és bizakodunk egyszerre”

Pénteken este debütál Szombathely hivatalos színházi társulata. A színészek kissé fáradtak, hiszen közel három hónapja ezen a darabon dolgoznak, csaknem egy hete tart a főpróba-hét, amely a premierrel ér véget. Bizakodóak, és izgalommal várják az első találkozást a közönséggel.

Beszélgetés Kiss Mari színésznővel

„Ez a fajta színházi munka és létezés hiányzott az életemből...” – Mosolyog, sugárzik, belülről is. Öröm hallgatni. Először a próbáról faggatom, aztán belemelegszünk a beszélgetésbe, és a mindennapokba.

Színésztársalgó minden kedden!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház magazinműsora minden kedden 19.25-kor jelentkezik a Szombathelyi Televízióban. A műsor rovataiból megismerhetjük a színház művészeinek kevésbé ismert oldalát is.

Nézze meg a 9700 jelmezes próbáit!

Hajrájához érkeztek a színház első darabjának előkészületei. Szombat este óta jelmezben próbálnak a színészek. A 9700 című darabot január 16-án, pénteken láthatja először a közönség.

„Jordán bevette Szombathelyt”

A királyi televízió Nap-kelte című magazinjában vendégeskedett csütörtökön délelőtt a társulat. Lakat T. Károly közel 40 percig beszélgetett a színészekkel.