Cherchez la femme!

képgaléria

... mert valamirevaló műalkotás nem jöhet létre a háttérben meghúzódó múzsa nélkül. Ebbe a rejtélyes, olykor veszedelmes viszonyrendszerbe adott szórakoztató betekintést a színház és a szimfonikus zenekar művészeinek közös estje.

Derűs bábeli zűrzavar a Krúdy Klubban

Semmi különös nem történt, de ez a spontán Bábel-jelenet annyi derűt szabadít föl, hogy majdnem elszabadulunk, mint a piros léggömbök valami majálison.

Mennyekbe vágtató prolibusz - Fekete Ernő Weöres Sándor-estje

Fenn nyilaló robogás. Lenn ellankadnak a léptek. Ó, mit akartam mondani ezzel? Mit tudom én már! Ködből kelnek a szók, gyorsabban a gondolatoknál; mondatok összeszövődnek, a semmit fogva az űrben.

Szabó Bálint Ákos

már egy hete otthon

Szabó Tibor és Bálint Éva kisfia, Szabó Bálint Ákos január 28-án látta meg a napvilágot, s már egy hete hazamehetett a színészpár otthonába.

Creative Art Trio a Krúdy Klubban

képgaléria

A budapesti formáció fellépésével indult újra a Lamantin Klub Szombathelyen, amely telt ház előtt, új helyszínen látta vendégül a jazz műfaj iránt érdeklődőket.

Bokrétaünnep, a szakma üdvözletével

Hozsánna néked, színház: hétfőn este együtt ünnepelt a színházi szakma és a közönség a frissen átadott Weöres Sándor Színház ismét csordultig megtelt nagytermében.

Színházavató

A magyar kultúra napján ünnepélyesen felavatták a szombathelyi Weöres Sándor Színház felújított épületét - képgaléria és beszámolók az avatásáról.

A Weöres Sándor Színház új épülete

Thália boldog: szombathelyi szentélye és lelkes társulata készen áll a vendégek fogadására.

Az ember tragédiája

Az előadás a finom Madách-i humort megragadva könnyen érthetővé teszi a néhol nehezen érthető filozofikus szöveget. A színészek játéka mentes minden pátosztól, mai eszközökkel fogalmazza meg a mű alapkérdéseit.

2011.01.17.

3D-s modell a színházról

2010.12.14.

Még javában zajlik Az ember tragédiája forgatása - fotók a kulisszák mögül, az operatőrök szemével.

Hetedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Ma a bizánci kép hátterének a munkálatai zajlottak, némi felesleges zajjal, amire a Mester természetesen azonnal reagált, és az így keletkezett feszültség színészi energiává alakult az előadás leendő nézőinek legnagyobb örömére.

2010.12.09.

Lázasan készülünk Az ember tragédiája bemutatójára és a színház új épületének avatására. Közeledik az átadás!

Első forgatási nap - Horváth Ákos bejegyzése

Definíció: a technika ördöge változó méretű és színű tárgy, amely vagy nem működik az elvárásoknak megfelelően, vagy elromlik, vagy egyszerűen nincs ott, ahol lennie kellene, vagy kinyomozhatatlan a működési mechanizmusa, és általában lesből támad.

A kis lord - képgaléria

Közeleg a Weöres Sándor Színház idei évadának első premiere: nézzék meg az előadásról készült fotógalériánkat!

A kis lord - filmforgatás

Jeles András rendező A kis lord című produkcióhoz színházi és filmes eszközöket egyaránt alkalmaz: a forgatáson jártunk, a rumi és a vasszécsenyi kastélyban.

2010.10.20.

Jordán Tamás a sajtó képviselőinek mutatta meg az épülő színházat.

Ki viszi át a Szerelmet

Nagy versmondás Ajkán

A 12 legszebb magyar vers elnevezésű konferencia- és könyvsorozat immár hagyományossá vált Nagy versmondásán, Jordán Tamás vezetésével ezúttal hatszázan szavalták egyszerre Nagy László Ki viszi át a Szerelmet című költeményét Ajkán, a Templomdombon.

Képek A kis lord olvasópróbájáról

bemutató: október 30.

Az idei évad első premierjére készül a társulat: Jeles András rendezésében A kis lord című ifjúsági előadást október 30-án mutatjuk be a közönségnek. Fotósunk az olvasópróbán járt.

Célegyenes: be vagyunk sózva

Színházbejárással nyílt meg az évad

"Ki tudja, hány évad van már mögöttem, mégis úgy érzem most magam, mint az iskolás gyerekek: be vagyok sózva", üdvözölte Jordán Tamás igazgató az évadnyitóra érkező társulatot. Aztán gyorsan három turnusra bontotta a csapatot: irány az Akacs Mihály utca - irány az épülő színház.