Díjakat nyertek A falu rossza színészei

SZTV, 2017.06.19.

A Pécsi Országos Színházi Találkozóról több díjat is elhoztak a Weöres Sándor Színház társulatának tagjai. Mohácsi István és Mohácsi János vitte színre Szombathelyen A falu rossza című előadást, amit beválogattak a POSZT versenyprogramjába.

Szombathelyi sikerek a POSzT-on - Íme a 17. POSzT díjazottjai

Vaskarika, 2017.06.17.

Két díjat is kapott a Weöres Sándor Színház POSzT-ra meghívást kapott darabja, A falu rossza. A 'Legjobb 30 év alatti női színész' díját Sodró Eliza, a 'Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díjat' pedig Szerémi Zoltán kapta.

Újabb WSSZ-siker: több díjat is bezsebelt a szombathelyi színház a POSzT-on

Nyugat, 2017.06.17.

Videón is megmutatjuk, mennyire szerette A falu rosszát a pécsi közönség, de lehozzuk a díjazottak teljes listáját is. „Legjobb 30 év alatti női színész ”díját a tavalyi évadban még Szombathelyen játszó Sodró Eliza kapta."

Két díjat is bezsebelt a Weöres Sándor Színház a POSZT-on

Frisss.hu, 2017.06.06.

A Weöres Sándor Színház két újabb díjjal gazdagodott a XVII. Pécsi Országos Színházi Találkozón: Sodró Elizát és Szerémi Zoltánt is díjazta a szakmai zsűri.

A pénz karneválja

Revizor, 2017.06.08.

Nem mindennapi helyzetben született a szombathelyi bemutató. Két igazgatói pályázat között, amikor izzott a feszültség az új pályázat kiírása (vagyis Jordán Tamás kinevezésének elmaradása) miatt.

Így jutunk el az aktáig - Tartuffe

Revizor, 2017.06.09.

A szombathelyi bemutatónak az ötödik felvonás a veleje, itt mutatkozik meg teljes fényében Béres Attila rendező interpretációja, amelynek kulcsmondataként alighanem az elferdített mondást, a Sic itur ad acta sort jelölhetjük meg.

Kergetőző képmutatók

Fidelio, 2017.06.05.

Béres Attila szombathelyi Tartuffe-rendezése tartózkodik a túlzottan merész asszociációktól, Alföldi Róbert ugyanitt rendezett Volpone-ja azonban nem kizárt, hogy piszkálja a helybéli finnyásabb hivatalnokokat.

Alföldi Róbert és Jordán Tamás derékig gázolnak a mocsokba

Index, 2017.05.30.

Alföldi Róbert szombathelyi rendezésében bárki eladná az anyját is a gazdagságért, egy olyan világban, ahol semmi nem fontosabb a pénznél, és a nőket a lábuknál fogva vonszolják más ágyába.

Fotó-szintézis - A ’17-es zoom: Mészáros Zsolt fotótárlata a színházaulában

Vaskarika, 2017.05.29.

Május 29-én fotótárlat nyílt a színházaulában, amin Mészáros Zsolt, a színház fotósa foglalta egységbe 17 képen keresztül a '17-es évadot. A kiállítást Benkő Sándor, MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter nyitotta meg.

Egy Volpone-szakáll, egy pályázó, tíz év és sok terv

Vas Népe, 2017.05.29.

Volpone-szakállban érkezik Jordán Tamás igazgató a Weöres Sándor Színház évadzáró sajtótájékoztatójára. Néhány napja telt le a határidő: egyedüliként indult a WSSZ igazgatói posztjára másodszor is kiírt önkormányzati pályázaton.

Nagy volt az érdeklődés a WSSz programján

Vas Népe, 2017.05.27.

Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban működik a TÉR-ERŐ. NEM ILLEMKÓDEX. De mi az a színházi nevelés? Most ne arra gondoljunk, hogy erre hivatott szakemberek megtanítják a legfiatalabbaknak a színházi illemkódexet!

Évadzáró a Weöres Sándor Színházban

Szombathelyi7, 2017.05.26.

A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas előadásokkal készül, az idei karneválszínház egy Shakespeare klasszikus modern átiratával kínál könnyed kikapcsolódást a nézőknek.

Jubileumi színházi évad következik

SZTV, 2017.05.26.

A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas előadásokkal készül: a színpadi művek mellett lesz kortárs drámafesztivál, nemzetközi együttműködések, fiatalok színházra nevelése, de a hátrányos helyzetűek támogatása is szerepel a teátrum közeljövőjének tervei között.

Változatlan társulat, karneválszínház és nyolc bemutató

Alon, 2017.05.26.

Nyolc bemutatót hirdet meg bérleteseinek a következő évadban a Weöres Sándor Színház, a kínálatban színmű, dráma, bohózat, komédia, és egy rockopera is szerepel - közölte évadzáró és a következő év repertoárját ismertető sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Amit a kalauz összekuszál, Jordán Tamás rendbe teszi – Évadzáró sajtótájékoztatót tartott a Weöres Sándor Színház

Vaskarika, 2017.05.26.

Évadzáró sajtótájékoztatót tartott a Weöres Sándor Színház csütörtökön a még tartó évad összesítésének és a következő évad bemutatásának jegyében.

Jordán Tamás: "Botrány kizárva, ennél tisztább helyzet nem lehet, egy pályázó van, kiszivárogtatás nincs"

Nyugat, 2017.05.25.

Mindezt egy mai sajtótájékoztatón nyilatkozta, ahol persze szóba került az új évad mellett a nyári Karneválszínház is, amelyben Bezerédi Zoltán is játszik.

Változatlan társulat, karneválszínház és nyolc bemutató

MTI, 2017.05.25.

Jordán Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: nem volt könnyű összeállítani a műsortervet és szerződtetni a színészeket, de szavai szerint segített, hogy igazgatói kinevezését végül egy évvel meghosszabbították, az új pályázaton pedig egyedüli jelöltként indul, így bízik a folytatásban.

Kisfilmmel is jelentkezik a szombathelyi társulat

Színház.org, 2017.05.25.

Fogyatékkal élőkkel közös darabbal és transzatlanti színházi projekttel is várja közönségét a Weöres Sándor Színház. Jordán Tamás megtartotta évad végi sajtótájékoztatóját, amelyen többek között ezekről a témákról is szó esett.

Pénz beszél, mindenki más ugat

Art7.hu, 2017.05.25.

Alföldi kezei között Ben Jonson komédiája ugyan komédia marad, de úgy tud beszélni igazán aljas emberi tulajdonságokról, hogy közben a jókedvünket sem veszítjük el.

Színházi nevelési programhét a színházban

SZTV, 2017.05.24.

A "Delete" című ifjúsági előadással kezdődött Szombathelyen a színházi nevelési programhét. A Weöres Sándor Színház a Reményik Suliszínházzal közösen olyan darabokat állít színpadra, amelyek a gyerekeket foglalkoztató problémákat dolgozzák fel színházi eszközökkel.