Kinyíltak a Weöres Sándor Színház titkos ajtói a színházak éjszakáján

Vas Népe, 2017.09.17.

Különleges inverzvilág tárult azok elé, akik ellátogattak szombat este a Weöres Sándor Színházba. Láttuk a színét és a fonákját.

Kulisszatitkok és Mágikus-koncert

Vaskarika, 2017.09.17.

Színházbejárással, átváltozó színházzal, nyílt próbával, felolvasással és Mágikus-koncerttel ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Weöres Sándor Színház a Színházak éjszakáján.

Végül

Dionüszosz Magazin, 2017.09.16.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Ivanov című előadásának címszereplőjében megpattant valami. Az okokat csak találgathatjuk, mert Anton Csehov homályban hagyta a miérteket.

Ivanov

Kláris, 2017.09.06.

Lukáts Andor kiváló rendezése rendre meghagyja bennünk, nézőkben a kérdőjeleket, mint Csehov is, aki a drámát 1887 szeptemberében-októberében írta, valamivel később még átdolgozta.

Goncsarov után Mihail Ugarov írja újra az ellenállás legfontosabb alakját

Vas Népe, 2017.09.06.

Az emberi élet végső kérdéseivel szeretnék foglalkozni – így fogalmaz Valló Péter, a Weöres Sándor Színház visszajáró rendezője, amikor bevezeti a darabot.

Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait

Színház.hu, 2017.09.04.

A legjobb előadás díját a Szabadkai Népszínház Béres Attila rendezte Amadeus című produkciója nyerte el, a legjobb rendezés díját Mohácsi János kapta A falu rossza című előadásért.

A Városmajori Színházi Szemle díjazottjai

M5, Kulturális Híradó, 2017.09.04.

A Legjobb rendezés díját kapta Mohácsi János A falu rossza című előadásért a Városmajori Színházi Szemle hétfőn tartott ünnepélyes díjkiosztóján.

Karneválszínház „Colonia Savariában”

Art7.hu, 2017.08.30.

A Vízkereszt vagy bánom is én Nádasdy Ádám fordításában tökéletes alapanyag a forróság elől a Megyeháza udvarának árnyékába menekülő tömeg szórakoztatására.

Két zsák rozs

Ellenfény, 2017.08.29.

A nagyszínpadi nyitókép alapján lehetne akár a Meggyeskert is, ülhetne ott, háttal a világnak az utolsó formátumos hasadt lelkű Csehov-hős, Lopahin, amint várakozás és olvasás közben elnyomja az álom.

A minden jön el

Teremtuccse, 2017.08.28.

A Kádár-érában vagyunk. A pincér, az ízig-vérig színjátékos Endrődy Krisztián - amikor italt mér az orosz tisztnek, aki ezúttal történetesen a penge Horváth Ákos -, óvatlan pillanatban, természetesen, hoppá, belefújja taknyát a megszálló pohárkájába, s így szolgálja föl neki a nedűt.

Retro Sexpír

Savaria Történelmi Karnevál oldala, 2017.08.23.

Az idén is Réthly Attila rendezte a Weöres Sándor Színház nyári karneváli darabját, és az idén is sikerült egy olyan színpadi világot a nézők elé varázsolni, amelytől eleve mosolyra fakadnak az ember szemei – főleg 40 felett!

Mennyi pénze van a kisasszonynak?

Vas Népe, 2017.08.23.

Nem tudom, lehet-e zajos egy forgatókönyv, de Szép Ernő 1922-es színművének, a Vőlegénynek az első felvonása úgy szűrődik be már az olvasópróbára is, mintha félrehangolt rádió egymásra csúszó állomásai küzdenének a saját szólamért.

A falu, ahol a rossz már majdnem jó

Szabadteri.blogspot.hu, 2017.08.21.

A színpadon megjelenő összes alak igazi gyöngyszem volt, a zenekar nemkülönben. Számomra mégis Rózsi volt a legizgalmasabb karakter, máshogy beszélt, másféle ruhában járt, és a lényéből áradó „baljóslatot” csak tovább fokozta az állandóan a kezében hordott gereblye.

Szódával kísért magyarság karneválszínház módra

Frisss.hu, 2017.08.18.

Ha valakinek nem lenne egészen világos, mit is jelent a Kádár-korszak béli balatoni strandfíling, annak feltétlenül meg kell nézni az idei karneválszínházi darabot.

Az egész világ benne van

Teremtuccse, 2017.08.18.

És mi mindenre asszociáltat(hat) bennünket Réthly Attila Vízkereszt vagy bánom is én című Shakespeare-rendezése a szombathelyi Megyeháza udvarán, a Weöres Sándor Színház társulatával szövetkezve!

Karneválszínház: bugyikék mentőcsónakkal landolt a Vízkereszt a Kádár-korban

Nyugat, 2017.08.18.

Az idei Karneválszínházban a WSSz társulata Shakespeare vígjátékát halászta elő, a Vízkereszt vagy bánom is én-t. A szerelmi sokszög nem akármilyen tengerparton, hanem a nyolcvanas évek Magyarországán, a késői Kádár-korszak Balaton-parti strandján bonyolódik.

Vízkereszt Liberátusz napján? Nem bántuk! – Shakespeare-komédia a Karneválszínházban

Vaskarika, 2017.08.17.

Aprócska konfliktusok, habkönnyű szerelmi bonyodalmak hálója épül a retro miliőre, rengeteg humorral és nagyon jó dalokkal. S még egy – fontos! – apróság: tud közönségesség és harsányság nélkül nevettetni!

Shakespeare-komédiát állít színpadra a Karneválszínház Szombathelyen

MTI, 2017.08.16.

William Shakespeare legismertebb és színpadon legtöbbször játszott komédiáját, a Vízkeresztet mutatja be sajátos adaptációban augusztus 17-én, csütörtökön a Weöres Sándor Színház, a Savaria Történelmi Karnevál programjához kapcsolódva.

A szerelem független műfaj - Ezt a darabot láthatjuk az idei karneválszínházban

Vas Népe, 2017.08.15.

A Vízkereszt vagy bánom is én 17. század eleji története megelevenedett a '80-as évek Magyarországán, valahol egy kékre festett ladik és egy Weinsberg lakókocsi közötti szocreál-szürreál öbölben.

Szívbevágó keserves, avagy népi mulatság Mohácsi módra

Kulturkrimo.blog.hu, 2017.08.07.

Az egyszemélyes színházi hadsereg nyáron sem áll le, folyamatosan vadászom a színházi élményeket. Legutóbb a Városmajori Színházi Szemle keretében a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatától A falu rosszát láttam.