Csúcsra járt a Színházak éjszakája a WSSz-­ben, ahova beszöktettek egy igazi menyasszonyt is

Vas Népe, 2016.09.18.

A Színházak Éjszakája rendszerint olyan programokkal csábítja a közönséget, amelyekre a hétköznapokon (amikor egyszerűen csak működik a színház) nincs lehetőség. A színház titkaihoz sokan szeretnének hozzáférni.

Conchita Wurst, szelfi Jordán Tamással és egy menyasszony

Alon, 2016.09.18.

Volt itt minden: átváltozó színház, fény- és hangtechnikai bemutató, kiállítás a színház munkatársainak alkotásaiból, válogatás díszlet-, és jelmeztervekből, Szabó Tibor és zenekarának fellépése, a színész együttes koncertje és nyílt próba.

Ványa bá kapta a díjat

Kultúra.hu, 2016.09.15.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója Réthly Attila rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján.

Ványa bá: két új díj

SZTV, 2016.09.13.

Hartai Petra a Szombathelyi Televízióban beszélt a színház két új díjáról: a Ványa bá kapta a legjobb előadásért járó elismerést, valamint Hartai Petrát Szonya alakításáért a legígéretesebb pályakezdő színésznő különdíjjal jutalmazta a zsűri a Vidéki Színházak Fesztiválján. (18.06-tól)

Szombathelyi lett a legjobb előadás

Színház.hu, 2016.09.13.

A Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Ullmann Mónika, Varga Zoltán, Hartai Petra színművész, a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház is elismerést kapott.

A szombathelyi Ványa bá lett a legjobb vidéki produkció

7ora7.hu, 2016.09.13.

Réthly Attila rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen ezen kívül még öt díjat osztottak ki.

Győzött Szonya és a Ványa bá: hasít a szombathelyi színház

Vas Népe, 2016.09.13.

A Ványa bá kapta a legjobb előadásért járó elismerést, valamint Hartai Petrát Szonya alakításáért a legígéretesebb pályakezdő színésznő különdíjjal jutalmazta a zsűri a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet a Thália Színház rendezett szeptember 5-­e és 11­e között, adta hírül a Weöres Sándor Színház.

Vidéki Színházak Fesziválja 2016 - Ványa bá

izaszinhazbanjart.hu, 2016.09.10.

A szombathelyiek előadása kiölt Csehov darabjából mindent, amitől Csehovot imádom. Legfőképpen a pátosztól csöpögő nagy orosz lelket, s azt az érzést, bármi történik már, ebbe tuti bele fogunk dögleni.

Zakatol, mint a szív: újabb nagy utazás Koltai Róberttel

Vas Népe, 2016.09.08.

Nem, ez nem az Anna a férje nyakán, szerzője sem Anton Csehov, hanem alapjában véve Lev Tolsztoj. Tolsztoj Kreutzer-­szonátáját gondolta tovább és írta át színdarabbá B. Török Fruzsina, kifejezetten Koltai Róbert számára.

A kérdést föl kell tenni

Revizor, 2016.09.06.

Sokan emlékeznek a Székely Csaba írta és Sebestyén Aba rendezte marosvásárhelyi Bányavakságra, amit többször játszottak nálunk is. A tört magyarsággal beszélő román rendőr figuráját Bányai Kelemen Barna játszotta.

A Városmajori Szemle díjazottjai

Ellenfény Online, 2016.09.03.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadás közönségdíjas lett, Bánfalvi Eszter megkapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést a a Városmajori Színházi Szemlén.

Kiosztottuk a Városmajori Színházi Szemle díjait

Szabadtér.hu, 2016.09.02.

A Tartuffe a legjobb előadás, díjat kapott Bánfalvi Eszter, Ullmann Mónika, Danis Lídia, Megyeri Zoltán, Mezei Zoltán, Faragó Béla és Kardos M. Róbert is.

Megpusztulnak, annyira szerelmesek – Ahogy tetszik, avagy Horgas Ádám drasztikusan belenyúl Shakespeare­-be

Vas Népe, 2016.08.30.

Az ovációra Szombathelyen is minden esély megvan: Ahogy tetszik ­ vagy majdnem belegebednek a szerelembe. De szerencsére csak majdnem. Úgyhogy „menthetetlen a boldog végkifejlet", a Shakespeare­függő Horgas Ádám rendezésében.

Friss nápolyi szelet - Weöres Sándor (Karnevál)Színház: Nem fizetek!

Teremtuccse, 2016.08.29.

Olykor-olykor meghülyülünk. Akkor is, amikor nincs pénzünk, s akkor is, amikor – legalábbis úgy hisszük – van. Gyarlók vagyunk meg gyanakvók. Emberek.

Nem fizetek!

Nol.hu, 2016.08.25.

A múlt hónapban Joao Bethencourt, Budapesten született brazil szerző Telitalálat című lottóbohózatát láthattuk Szentendrén, most meg Szombathelyen Dario Fo Nem fizetek! című olasz történetét ugyancsak egy lottónyeremény okozta bonyodalmakról.

Karneválszínházi felhőnézegetés

Vas Népe, 2016.20.20.

Körülbelül ilyen sors várt volna Jelenára meg Ványára, ha mégis beteljesül a szerelem, úgyhogy Csehov nem véletlenül távolítja el még id?ben a professzorékat az orosz birtokról. Réthly Attila, a WSSz csodálatos Ványa bá-­el?adásának rendez?je a Karneválszínházban most nápolyi házaspárt csinált Nagy Cilib?l és Mertz Tiborból.

A délolasz kispolgárok világába kalauzolja el a nézőt idén a Karneválszínház

SZTV, 2016.08.17.

Eduardo De Filippo „nápolyi komédiái” a kispolgárokról szólnak, melyeknek sikere annak tulajdonítható, hogy a színházi közönség közvetlen élményeit adja vissza, megannyi utalással a nápolyi élet apró jellemzőire. Nincs ez másként a Nem fizetek! című darab esetében sem.

Telitalálatos az idei karneváli színdarab

Frisss.hu, 2016.08.19.

És megértük, ahogy Jordán Tamás Boticelli-mintás surranóban űzi ki az ördögöt Nagy Ciliből. Ilyen volt szerintünk a Nem fizetek! A Savaria Történelmi Karneválra készített vagy hozott darab mindig más, mint amit a Weöres Sándor Színház falai között megszoktunk.

Eláruljuk, mennyire lett nyerő az idei Karneválszínház: a Nem fizetek!

Nyugat, 2016.08.20.

Ilyen undorral nem ettek még színpadon spagettit, mint ebben a nápolyi komédiában. Négymilliót érő szelvény a tét, és az asztalra ragasztják Nagy Cilit. Látható Szombathelyen, a Megyeháza udvarán.

Karneválszínház babonával, pappal, szerelemmel: ez a “Nem fizetek!”

Köz-Hír, 2016.08.19.

A karnevál a szombathelyieknek egyfajta utolsó házi kikapcsolódás – nem sokkal az iskolakezdés előtt még nyugodtan lemehetünk a városba egy szál tógában, sörözhetünk a barátainkkal, színvonalas zenei produkciókat hallgathatunk a színpadokon.