A délolasz kispolgárok világába kalauzolja el a nézőt idén a Karneválszínház

SZTV, 2016.08.17.

Eduardo De Filippo „nápolyi komédiái” a kispolgárokról szólnak, melyeknek sikere annak tulajdonítható, hogy a színházi közönség közvetlen élményeit adja vissza, megannyi utalással a nápolyi élet apró jellemzőire. Nincs ez másként a Nem fizetek! című darab esetében sem.

Telitalálatos az idei karneváli színdarab

Frisss.hu, 2016.08.19.

És megértük, ahogy Jordán Tamás Boticelli-mintás surranóban űzi ki az ördögöt Nagy Ciliből. Ilyen volt szerintünk a Nem fizetek! A Savaria Történelmi Karneválra készített vagy hozott darab mindig más, mint amit a Weöres Sándor Színház falai között megszoktunk.

Eláruljuk, mennyire lett nyerő az idei Karneválszínház: a Nem fizetek!

Nyugat, 2016.08.20.

Ilyen undorral nem ettek még színpadon spagettit, mint ebben a nápolyi komédiában. Négymilliót érő szelvény a tét, és az asztalra ragasztják Nagy Cilit. Látható Szombathelyen, a Megyeháza udvarán.

Karneválszínház babonával, pappal, szerelemmel: ez a “Nem fizetek!”

Köz-Hír, 2016.08.19.

A karnevál a szombathelyieknek egyfajta utolsó házi kikapcsolódás – nem sokkal az iskolakezdés előtt még nyugodtan lemehetünk a városba egy szál tógában, sörözhetünk a barátainkkal, színvonalas zenei produkciókat hallgathatunk a színpadokon.

A 2015/16-os évad a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

Színház.net, 2016.07.01.

Szombathelyre menni színházba felér egy szívderítő időutazással. Utoljára a nyolcvanas években, legfeljebb a kilencvenesekben tapasztaltam meg személyesen vidéken azt, amit Szombathelyen.

Villáminterjú Alföldi Róberttel

Színház.hu, 2016.06.18.

"Jó ez a két remek főszereplő, a Katát játszó Bánfalvi Eszter és a Petrucchiót alakító Bányai Kelemen Barna szempontjából is. És nagyszerű a szombathelyi társulat szempontjából is, akikkel öröm volt dolgozni."

Mohácsiék választása telitalálatnak bizonyul

Fehér Elephánt, 2016.06.16.

Először Kaposváron láttunk népszínműből alkotott színházi előadást: Molnár Piroskával a Sári bírót. Akkoriban meglepő volt, hogy lesajnált műfaj is szolgáltathat használható alapanyagot. Jóval a félsikerű Sárga csikó után Mohácsiék választása most telitalálatnak bizonyul.

Évadzáró társulati ülés

Vas Népe, 2016.06.12.

Bitang jó szezont fejeztünk be, alapozta meg Jordán Tamás igazgató a Weöres Sándor Színház évadzáró társulati ülésének hangulatát a nagyszínpad széléhez támaszkodva szombaton este.

Jordán Tamás: a színháznak kötelessége arról beszélni, ami a társadalomban probléma

Nyugat, 2016.06.09.

Szabad-e, kell-e a színháznak politizálnia? Mennyire veszi a lapot a szombathelyi közönség? Ma megkezdődött Pécsen a POSzT, vajon ott lesz Jordán és a társulat? - a WSSz igazgatójával beszélgettünk egy jót.

Színházi könyvnap ­

Vas Népe, 2016.06.09.

A WSSz kiemelkedően jó formában zárja az évadot. Az utolsó napokba még az is belefért, hogy néhány színész összehajoljon és összedobjon egy jó kis Könyvnap-­estet a Thea-­térnek kinevezett stúdióban.

Beszélgetés Alindával

Hír TV, 2016.06.08.

Lehetséges-e, hogy a szombathelyi színház a végállomás? És hova csavargott el ez a gyerek, akinek a neve POSzT? Mekkora űr maradjon utánunk, és volt-e ennek az egész színészetnek értelme?

„Tele vagyok energiával”

mno.hu, 2016.06.08.

2017-ben lejár az igazgatói mandátuma, de újra pályázik a Weöres Sándor Színház vezetésére. A Kossuth- és Jászai-díjas művésszel a Rózsavölgyi Szalonban beszélgettünk, ahol épp új bemutatóra készül.

Alföldi ismét rendez Szombathelyen

7ora7.hu, 2016.06.07.

Alföldi mellett Mohácsi János, Zsótér Sándor, Lukáts Andor és Béres Attila is dolgoznak a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Tűnj jónak, legyél gátlástalan! ­ Állásinterjún a Weöres Sándor Színház igazgatói irodájában

Vas Népe, 2016.06.03.

Nézd, egy cég tárgyalójában vagyunk, nem egy Agatha Christie­-regényben, mondja Carlos, és igaza van. Ez az állásinterjú dermesztőbb, mint egy krimi: tele titokkal, hazugsággal. Ráadásul a WSSz igazgatói irodájában.

Jordán Tamás, a strapabíró direktor

Népszava, 2016.06.03.

Harmadszor is megpályázza a szombathelyi Weöres Sándor Színház direktori székét Jordán Tamás. Azt mondja, bár 73 éves elmúlt, nem érez fáradtságot, hihetetlen, hogy mennyire bírja a strapát.

Jordán Tamás: Én is tudok elmúltnyócévezni

Nol.hu, 2016.05.30.

A Nemzeti egykori igazgatója harmadszor is pályázik a szombathelyi színház élére. Állítja: a színpadon nincs politizálás.

Jó itt önnel, uram! ­ Kelemen Zoltán és Völgyi Attila hétköznapi sanzonjai

Vas Népe, 2016.05.28.

Kelemen Zoltán, a WSSz színésze kicsit olyan nekünk, mint volt egykor, a beláthatatlan régmúltban a közösség számára a sámán, a varázsló, a rapszódosz, az énekmondó. Aki hírt hozott, és aki elmondta, ami van.

A szabadság nem osztható - 2015/2016: Weöres Sándor Színház

Teremtuccse, 2016.05.28.

„Ennyire reménytelen esetek lennénk? Vagyunk. Ennél nincs is már lejjebb. És nekünk, Teremtőnk(!), innen kellene – innen lenne szép – nyerni…” …„Valahogyan nem vagyunk képesek ’rendezni végre közös dolgainkat’ /József Attila: A Dunánál/.

Szívzűrök, (de)generációs monológok 15 erős képben - Kelemen Zolival és Völgyi Attilával

Nyugat, 2016.05.27.

Fél év munka áll mögötte, ahogy az előadó és dalszövegíró Kelemen Zoli (tudják, WSSz alapítótag, színész) fogalmaz, életének egyik legszebb alkotói időszakán vannak túl. Látszik, sugárzik.

Színházszerda: évadzáró

Vaskarika, 2016.05.26.

Jordán Tamás színházigazgató volt a Színházszerda vendége a Café Frei-ben. Kálmánhcelyi Zoltán a színház igazgatásának kulisszatitkairól is érdeklődött.