Mindig a nagyobb kutya...

Teremtuccse, 2016.04.30.

Jó, komikus is lehetne a Mandragóra, ha e tájon egyáltalán az ilyesmik felüt(het)nék a fejüket, hatalmasakat kacaghatnánk is akár, merthogy tudva tudnánk, hogy a fő gonoszok úgyis elnyerik méltó jutalmukat, olyan nem létezhet jogállamban, hogy ne ez történhessék meg.

Fókuszban az akvarell, Madách és Bartók

Frisss.hu, 2016.04.29.

Káldy Lajos volt a főszereplője a csütörtök estének a Weöres Sándor Színházban, ahol a Miért szép? programban újra a képzőművészet, az irodalom és a zene összhangjára komponálták az estét.

A Mandragóra című komédia a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.04.29.

A nőkről úgy tartják, két dologért hajlandók bármit elkövetni, fiatalabb korukban azért, hogy ne legyen gyerekük, idősebb korukban pedig azért, hogy legyen gyerekük.

Gyerekcsinálók reneszánsza: vigyázat, építési terület a WS Színházban!

Vas Népe, 2016.04.27.

Építési területté változik a WSSz Márkus Emília Terme a Mandragóra­bemutató kedvéért. A Mandragóra a reneszánsz híres komédiája Niccolo Machiavelli tollából.

Premierajánlóban A falu rossza

7ora7.hu, 2016.04.27.

Tóth Ede népszínművét Mohácsi János állítja színpadra Szombathelyen. Ha ez már önmagában nem lenne színházi étvágygerjesztő, a főbb szerepeket olyan színészek alakítják, mint Kenderes Csaba, a friss Gábor Miklós-díjas Bajomi Nagy György vagy Bányai Kelemen Barna.

Szedd be a lepedőket: Liliom­terv, a meg nem valósult plakátok kiállítása

Vas Népe, 2016.04.27.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója köszöntőjében fölidézi a kezdeteket, amikor a frissen megalapított intézmény jeligés pályázatot írt ki logójának­arculatának megtervezésére.

Hamlet a konyhából

7ora7.hu, 2016.04.22.

A szombathelyi színház előadásában csak Bajomi Nagy György lehet Hamlet, senki más. A rendezés ugyanis nem csak a címszereplő kiválasztásában radikális.

A hárpia megszelidítése - az Átrium Film-Színház színpadán

körülöttemavilág, 2016.04.18.

Remélem az Átrium folytatja jó szokását, hogy vendégül lát vidéki, vagy külföldi színházakat. És az biztos, ha Szombathely környékén járok, megnézem, bármit is játsszanak éppen.

Kelemen Zoltán könyvbemutatója

Vaskarika, 2016.04.13.

Intim karcolatok, szelíd, keserédes közép-európai rezgések - így jellemezhetőek Kelemen Zoltán április 12-én megjelent Középkorom című kötetének versei.

Nála jobban senki nem játszott Shakespeare-t

Origó/MTI, 2016.04.12.

Bajomi Nagy György kapta az idén a Gábor Miklós-díjat a Weöres Sándor Színház előadásában nyújtott Hamlet-alakításáért. A drámát Czukor Balázs rendezésében 2015. április 7-én mutatta be a szombathelyi teátrum.

„Lenni vagy nem lenni, hát ez az, bazmeg”

Nol.hu, 2016.04.12.

Hétfő este a fővárosi közönség is láthatta a szombathelyi Weöres Sándor Színház Czukor Balázs rendezte Hamlet-előadását. A címszerepet alakító Bajomi Nagy György a budapesti vendégjátékot követően vehette át a Gábor Miklós-díjat.

Hétköznapok sanzonjai

Alon, 2016.04.11.

Hétköznapok sanzonjai címmel mutatkozott be a nagyközönségnek Kelemen Zoltán és Völgyi Attila kettőse szombat este, a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán.

Színházcsinálók: Térey János volt a vendég

Vaskarika, 2016.04.06.

Hogyan lesz az irodalomból színház? A Színházcsinálók című beszélgetéssorozat többek között erre a kérdésre keresi a választ színésznek, színházi rendezőnek és magának az írónak az aspektusából.

Steko: fotográfus az imbolygó időben

Vas Népe, 2016.04.05.

Stekovics Gáspár Képpel írott színház címmel színészportrékból összeállított szépséges albumának szereplői közül is többen ott voltak a Krúdy Klubban hétfőn este. Ez volt a szombathelyi bemutató.

Amikor a képek beszélnek a szavak helyett

Úgytudjuk.hu, 2016.04.05.

A könyvbemutatót nagy érdeklődés mellett dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili és Trokán Péter színművészek mutatták be a közönségnek.

Színészkedéstől nirvánáig

Nyugat, 2016.03.29.

Belestünk az Offside és a Tűzvonalban sztárjának otthonába. Aki nem mellesleg a szombathelyi WSSZ társulatának egyik vezető színésze: így él Bajomi Nagy György Szombathelyen.

Teltházas jazzünnep

Alon, 2016.03.24.

Szerdán este igazi jazz-ünnep volt a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, ahol telt ház fogadta a két fellépő formációt. A magyar jazz ünnepén elsőként a Trio Picanto szórakoztatta a közönséget.

Terror ellen: talán a művészet (is)

Teremtuccse, 2016.03.23.

Mindenütt nő. Ez (volt) az est címe a Weöres Sándor Színházban. A dátumot nem fogja elfelejteni soha Európa: 2016. március 22. Reggel /újabb/ terrortámadás érte a civilizációt – Brüsszelben, kontinensünk fővárosában.

Megtermékenyítési ügy: a szoftverfejlesztő mérnök esete a mucsai maffiózó fiatal feleségével egy magyar kisvárosban

Vas Népe, 2016.03.23.

Hogy a cél mennyiben szentesíti az eszközt, azt Machiavellinél jobban senki nem tudja. Bár lehet, hogy a firenzei hatalmi harcoktól kicsit eltávolodva, a száműzetésben neki is támadtak kételyei, és ezért született meg a Mandragóra.

Nők nélkül lehetetlen – egy est a nőkről versben, dalban, prózában a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.03.22.

Akár akarjuk, akár nem, a nő mindenütt ott van. Különösen igaz ez a művészetekre. A Weöres Sándor Színészei versben, dalban és prózában ismertettek meg a női nem szépségével , a nők rejtett és nem egészen rejtett vágyaival.