Fura egy nőszerep vár Jordán Tamásra

Nyugat, 2016.05.24.

Jordán Tamás egy beszélgetős sajtótájékoztatón a WSSZ-ben ma szezont értékelt, és felvillantott pár érdekességet, amiért érdemes lesz szeptembertől újfent színházba járnunk.

Elindult az orosz expressz: gyilkos indulatok a WSSz­-olvasópróbán

Vas Népe, 2016.05.24.

Az események végkifejletére majd csak a következő színházi évadban derül fény, mindenesetre ott voltunk a legújabb Koltai Róbert-­előadás olvasópróbáján a WSSz igazgatói irodájában.

Jelenetek a tetőről és a gyóntatószékből - Rozéfröccsös esti nyüzsgés a WSSz-ben

Nyugat, 2016.05.21.

Színház. Péntek este Szabó Tibor színész köszöntőjével elstartolt az évad utolsó kiállítása, Mészáros Zsolt fotósé. Aztán maradtunk, előadást nézni és klubozni.

Kinyitott a Szombathely Bár: Szabó Tibort imádják a nők

Vas Népe, 2016.05.20.

Szívében bomba van, énekelte végül (plusz a ráadás). Bár ma a bomba sajnos megint önmagát jelenti elsősorban; nem úgy, mint ebben a pesti dalban.

Kutyaharapás Székely Csabával, aki bemutatta nekünk Vitéz Mihályt

Vas Népe, 2016.05.15.

Székely Csaba azt mondja, nem akar tabukat döntögetni, minden történetben és konfliktusban az ember érdekli. Közben meg csak úgy dőlnek a tabuk: nemrég ő mutatta be nekünk a legnagyobb román nemzeti hőst, Vitéz Mihályt – egyáltalán nem hősies szoborpózban.

Kicsi és kopasz Vitéz Mihályt képzelt a drámaíró, aztán Bajomi lett belőle

Nyugat, 2016.05.13.

A felhőszakadás sem tudta kedvünket szegni, hogy meg ne nézzük minden idők egyik legütősebb szombathelyi darabjának szerzőjét. Székely Csaba Jordán Tamással és a színészekkel diskurált tegnap a WSSz-ben.

A színház nem tud nem a valóságról szólni

Vaskarika, 2016.05.13.

Székely Csaba író, drámaíró volt a Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében útjára indított Színházcsinálók című sorozat májusi vendége.

Boldog évadvég és Mohácsi­-randalír ­

Vas Népe, 2016.05.13.

Nagyon elkelt nekünk ez a csodálatos dorbéz és nagyszabású randalír. Mohácsi János most Tóth Ede kb. másfél évszázados népszínművét, A falu rosszát ébresztette föl Csipkerózsika-­álmából a Weöres Sándor Színházban.

Mohácsi Alindánál

Hír TV, 2016.05.11.

Speciális humor, hosszú előadás, dramaturg testvér - ezek a védjegyei Alinda szerint Mohácsi János rendezőnek, aki a tévés műsorvezető vendége volt a kulturális-közéleti beszélgetős műsorban.

Bulvár Kund népének melodikus paródiája

Teremtuccse, 2016.05.09.

Így nézünk mi ki. Totál. Mindeddig – cirka 896 óta (ámbár, hogy annak előtte miképpen vót, ha vót, azt mán ki „tudhassa”?) nem voltunk képesek rendezni saját/közös dolgainkat.

Kis magyar pirosaranyhíd – A falu rossza a Weöres Sándor Színházban

f21.hu, 2016.05.07.

Egy távoli, széles vizeket átölelő piros színű emblematikus építmény, amely a magyarországi faluban a gél szilárdságát ölti magára és nem kívánt kiútként jelenik meg a közösségből az áskálódó szeretet miatt kilökni kívántak számára.

Pálinkagőzös kézfogóból bazi nagy Mohácsi-őrület lett Szombathelyen

Nyugat, 2016.05.06.

Nyakunkon az év utolsó premierje, A falu rossza, amiben minden zsák megtalálja a maga foltját. Szeret vagy nem szeret, ez itt a kérdés! A WSSz főpróbájáról jelentjük.

Magyar táj, a 94 éves Káldy Lajos ecsetjével – és Oroszy kolléga kérdéseivel

Vas Népe, 2016.05.03.

Nem egyszerűen csillogó, hangulatos és informatív összművészeti esemény, hanem valóságos misszió, amit Oroszy Csaba, Kaczmarski Ágnes és Dömötör Katalin művel: filmes művészportré­-sorozatuk komoly ajándék az utókornak.

Csankó Zoltán: A szinkron egy nagy játék, én a mai napig hihetetlenül szeretem!

Nyugat, 2016.05.02.

Amikor a Mandragóra előadásban a színpadon először megszólalt, többen felszisszentek. Igen, nincs néző, akinek le ne esne: ő volt Bobby hangja a Dallasból.

Kiss Mari volt a vendég

MTV, 2016.05.01.

Kiss Marit látta vendégül a MTV Hogy volt?! című magazinműsora. Régi felvételekkel emlékeztek a színésznő pályájára: filmek, előadások kerültek szóba.

A Mandragóra visszanyal Felcsútnak

Nyugat, 2016.04.30.

Akkora meghökkentést azért nem várjanak Duró Győző Mandragóra-átiratától, mint Pintér Bélától, és elhíresült, az alföldi polgármester leszbikus nejére átfaragott Turandotjától.

Mindig a nagyobb kutya...

Teremtuccse, 2016.04.30.

Jó, komikus is lehetne a Mandragóra, ha e tájon egyáltalán az ilyesmik felüt(het)nék a fejüket, hatalmasakat kacaghatnánk is akár, merthogy tudva tudnánk, hogy a fő gonoszok úgyis elnyerik méltó jutalmukat, olyan nem létezhet jogállamban, hogy ne ez történhessék meg.

Fókuszban az akvarell, Madách és Bartók

Frisss.hu, 2016.04.29.

Káldy Lajos volt a főszereplője a csütörtök estének a Weöres Sándor Színházban, ahol a Miért szép? programban újra a képzőművészet, az irodalom és a zene összhangjára komponálták az estét.

A Mandragóra című komédia a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2016.04.29.

A nőkről úgy tartják, két dologért hajlandók bármit elkövetni, fiatalabb korukban azért, hogy ne legyen gyerekük, idősebb korukban pedig azért, hogy legyen gyerekük.

Gyerekcsinálók reneszánsza: vigyázat, építési terület a WS Színházban!

Vas Népe, 2016.04.27.

Építési területté változik a WSSz Márkus Emília Terme a Mandragóra­bemutató kedvéért. A Mandragóra a reneszánsz híres komédiája Niccolo Machiavelli tollából.