Nincs két egyforma előadás – Ölbei Lívia Czukor Balázs Hamletjéről beszélgetett

Vaskarika, 2016.02.25.

A Fazekas Mihály ifjúsági bérlet előadása után a rendező és a színészek most az ifjabb generációt szólították meg, és várták közönségtalálkozóra. A beszélgetést Ölbei Lívia újságíró, színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezette.

"Ezt még senkinek se meséltem el"

Vas Népe, 2016.02.19.

Bálint András napszürke fényt kért, somlóit rendelt a Krúdy Klubban, aztán szemérmes­-személyes vallomást tett a Weöres Sándor Színház kamaratermében. Heltai naplója című új önálló estjével járt itt.

Heltai Jenő/Bálint András létinjekciója

Teremtuccse, 2016.02.19.

„Tudd meg: szabad csak az, kinek / Ajkát hazugság nem fertőzi meg, / Aki üres jelszókat nem visít, / Nem áltat, nem ígér, nem hamisít” – adta e tiszta/pontos definíciót nekünk Heltai Jenő (1871-1957), aki a Weöres Sándor Színházban „járt” csütörtökön este.

Csocsó: a szombathelyi focisták megverték a színészeket

Vas Népe, 2016.02.17.

Régóta készültek egy közös délutánra a szombathelyi színészek és a Haladás focistái. Remek hangulatban, Koltai Róbert telefonos közreműködésével tartottak csocsóbajnokságot. Lesz folytatás.

Az ördög és a fésű nem alszik

Vas Népe, 2016.02.15.

Robert Thomas Agatha Christie­ típusú, a végére kicsit megcsavarintott bűnügyi komédiája szintén fölkínálja magát a lélektani pepecselésnek – aminek azonban nemcsak egyszerűen fittyet hány, hanem egyenesen ellene is dolgozik a WSSz Nyolc nő ­bemutatója.

Uram! Egy hölgy várja a hal(l)ban ­ Egy totál reménytelen kiállítás

Vas Népe, 2016.02.15.

A Nyolc nő című bűnügyi komédiához (amelynek főszereplője egy láthatatlan férfi) bevezetésképpen nem árt a kimeríthetetlen nő­férfi kapcsolatot újra szemügyre venni.

Egy hét, két bemutató

Savaria Fórum, 2016.02.13.

Lukáts Andor azt mondta a tévében (ATV), hogy érdemes lenne jobban odafigyelni a vidéki színházakra, különösen (a miskolci mellett) a szombathelyire.

Nyolc indok a Nyolc nő mellett

Frisss.hu, 2016.02.13.

A Weöres Sándor Színház legújabb darabja egy vérbeli krimi, ami alatt végig azon morfondírozik a néző: de ki lehet a gyilkos? Nyolc okot mondunk arra, miért is érdemes megnézni a Nyolc nőt.

Sóvárgunk, gyötrődünk, keresünk…

Vaskarika, 2016.02.13.

A szerelem az emberi természet orvosa, mely visszavarázsolja az embereket hajdani állapotukba; a kettőből újra eggyé forraszt. Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állított ki nőről és férfiról az aulában.

Nagyseggű viperák, sápadt penészvirágok

Nyugat, 2016.02.13.

8 borzalom nő + 1 férfihalál - Lesújtó egy képet kapunk a nőkről. Ez egy ilyen férfiszemüveg. - Vélemény a szombathelyi színház legújabb nagytermi premierjéről.

Nyolc nő - oktett /ok s tett/ a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.02.12.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik saját magán. Hát, még másokon; akik szintén elég sok energiát feccölnek bele abba (fecsérelnek el azzal?), hogy a látszat/uk/, azaz a megjelenési formájuk eltakarja a létlényegüket.

A gyilkos köztünk van

Vaskarika, 2016.02.12.

Elhagyatott kastély, hulla késsel a hátában, titkok, megmagyarázhatatlan események, nyolc nő összezárva – mindenki gyanús –, és mindenekelőtt fergeteges humor: ez Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája a Weöres Sándor Színházban.

RögtönÖzzön!

Úgytudjuk.hu, 2016.02.11.

Szombathely egyik kávézójában szerdánként lehetőségünk van kizökkenni a hétköznapok monotonitásából, átrepülni egy másik világba. Ez a világ az improvizációs színészeté volt.

Suttogások és sikolyok: nyolc gyanús nő, avagy a galád család színre lép

Vas Népe, 2016.02.10.

Az első sikoly a nézőé: amikor meglátja ezeket az elképesztő lányokat, asszonyokat – jelmez: Bujdosó Nóra, smink és maszk: Takács Katalin –, biztos, hogy reflexből sikoltani támad kedve.

A Nyolc nő bemutatójára készülnek

SZTV, 2016.02.09.

Robert Thomas francia kortárs szerző műve szórakoztat és egyben elgondolkodtat: kiderül, mennyire kétségbeeshet az ember, ha zsákutcába kerül az élete és magára marad.

Mind összezárva az égő pajtában

Vas Népe, 2016.02.07.

A kortárs lengyel szerző, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk Történelem XIV órában című darabjából fölkavaró, fejbe kólintó előadást rendezett Lukáts Andor: arról, hogy a „múltunk mind össze van torlódva”.

Utálom a XX. századot, avagy A mi osztályunk

f21.hu, 2016.02.07.

A Weöres Sándor Színházban immár szokás, hogy a könnyebb, sokszor zenés, darabok mellet mindig van műsoron pár olyan előadás, ami igazán üt. Sőt, keményen gyomorszájon vág.

Tanóra az embertelenségről

Frisss.hu, 2016.02.06.

A Weöres Sándor Színház idei első darabja, A mi osztályunk kegyetlen és igaz történet. Nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet Lukáts Andor rendező.

A mi osztályunk - a mi emberiségünk

Teremtuccse, 2016.02.06.

Lukáts Andor olyan erős, ütős, kemény, egységes létművet komponált, amelyet, akinek, ha megadatik, hogy részesévé váljék: nem felejt el, amíg él.

Elevenen megégettek 1600 embert, aztán beköltöztek otthonaikba. De miért?

Nyugat, 2016.02.06.

Egymás szomszédai voltak: "A mi osztályunk". Megrázó premier a szombathelyi színházban. Megráz és felébreszt. Aztán talán jobban értjük és értékeljük azt, amiben épp vagyunk.