Elbaltázott életek

Ellenfény Online, 2016.03.08.

Ez itt a mindennapi létezés elviselhetetlen, bohózati könnyűsége: Ványa bá, avagy elbaltázott életek a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

Szent Márton-emlékév: ősbemutató

SZTV, 2016.03.08.

A Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című előadásról szólt a stúdióbeszélgetés a Szombathelyi TV Műhely című adásában: Kenderes Csaba színész, Móri Csaba rendezőasszisztens és Barták Balázs dramaturg volt a vendég (17.50-től).

Márton az egyszerű úton

Nol.hu, 2016.03.09.

Autonóm színházat valószínűleg csak autonóm alkotók tudnak teremteni. Például Jordán Tamás színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

Emberség a törvények felett - Szent Mártonról kicsit másként

Vaskarika, 2016.03.06.

Létezik-e vajon emberség ott, ahol a törvény és az előírások szava felülír mindent? Örökérvényű erkölcsi dilemmát feszeget Szombath András: Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámája.

Így játszik Jordán Tamás Szent Mártont, egy szüzességét vesztett egyházban

Nyugat, 2016.03.06.

Új kortárs darab született Szombathelyen, az egyház első koncepciós peréről, ahol a vádlók közt volt Szent Márton is. A „Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást”-ról, a főpróbáról jelentjük.

Járt­-e Szent Márton az Akacs Mihály utcában?

Vas Népe, 2016.03.05.

Szent Márton csodát tett, na: itt jár szülővárosában, Szombathelyen. Az Akacs Mihály utca környékén érdemes keresni – meg a Szivárvány havasán.

Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást - dráma Szent Mártonról

Savaria Fórum, 2016.03.05.

Szombath András: Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást című drámája nyerte meg azt a drámapályázatot, amelyet Szombathely önkormányzata hirdetett a Szent Márton Emlékévre.

Szent Márton már a színpadon is

Frisss.hu, 2016.03.05.

Évek óta készül Szombathely a Szent Márton-évre, minden egyes fontosabb sajtótájékoztatón, eseményen, megemlékezésen elhangzott, 1700 éve Savariában született a tours-i püspök.

Köpönyeg és palást; meg a (mai) mindenség - a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2016.03.05.

Köpönyeg és palást. Számomra makulátlanságot sugall e fogalomtrió. Egyszerűséget. Tisztaságot. Igazságot. Méltók így együtt Szent Márton/Martinus püspökhöz.

A gyilkos köztünk van

f21.hu, 2016.03.04.

Mi történik, ha nyolc nőt összezárunk egy házba, ahonnan nem tudnak kijutni? A válasz egyszerű: veszekedés, dráma, kiabálás, titkolózás… lehet ezt fokozni? Igen, amennyiben egy halott is szerepel a történetben.

Jordán Tamás: „A színház az a hely, ahol beszélünk egymással”

7ora7.hu, 2016.03.03.

A Színházcsinálók rovatunkat talán nem is lehetne másvalakivel kezdeni, mint azzal az emberrel, aki sok nagy színháztörténetben szerepelt, és most is egy ilyen történet részese Szombathelyen.

Szent Mártonról szóló dráma ősbemutatójával tiszteleg a Weöres Sándor Színház

MTI, 2016.02.29.

Ősbemutatóval tisz­te­leg Szent Márton szü­le­té­sé­nek 1700. év­for­du­ló­ján a szom­bat­he­lyi Weöres Sándor Színház: Szombath András Szivárvány ha­va­sán - Köpönyeg és pa­lást cí­mű drá­má­ját szom­ba­ton es­te mu­tat­ja be a tár­su­lat.

A dán kamarathriller

7ora7.hu, 2016.02.27.

A Színházi Kritikusok Céhe szervezésében közönségtalálkozó követte a Weöres Sándor Színház februári 24-i Hamlet-előadását. Czukor Balázs minden értelemben szellemdús rendezéséről Ölbei Lívia kritikus, a Vas Népe kulturális újságírója kérdezte az előadás díszletében ülő alkotókat és a nézőket.

M. Kapornaki Rita volt a Színházszerda vendége

Vaskarika, 2016.02.27.

M. Kapornaki Rita a rendezőasszisztenst a cirkuszi artisták világából a tartó emberhez hasonlítja, vagyis az előadó páros vagy csoport azon tagjához, akinek vállán, karjain, fején, ... a többiek előadják a világszámot.

Nem csak lengyel történet

Nol.hu, 2016.02.26.

Az olyan darabok elől, amilyen A mi osztályunk is, a politika, a történelem ellopja a show-t. A tartalom fontossága, izgalma feledteti a színházat. A néző politikai meggyőződése, történelmi ismeretei és emlékezete szerint ítél.

Bajomi Nagy György: „A cinikus humort kedvelem, de magamon is tudok nevetni”

7ora7.hu, 2016.02.26.

Bajomi Nagy György harmadjára szerepel a Thália Humorfesztiválon. Ennek apropóján kérdeztük szerepeiről és a színpadi humor működéséről. Mesélt eddigi élete legjobb szerepéről is.

Nincs két egyforma előadás – Ölbei Lívia Czukor Balázs Hamletjéről beszélgetett

Vaskarika, 2016.02.25.

A Fazekas Mihály ifjúsági bérlet előadása után a rendező és a színészek most az ifjabb generációt szólították meg, és várták közönségtalálkozóra. A beszélgetést Ölbei Lívia újságíró, színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezette.

"Ezt még senkinek se meséltem el"

Vas Népe, 2016.02.19.

Bálint András napszürke fényt kért, somlóit rendelt a Krúdy Klubban, aztán szemérmes­-személyes vallomást tett a Weöres Sándor Színház kamaratermében. Heltai naplója című új önálló estjével járt itt.

Heltai Jenő/Bálint András létinjekciója

Teremtuccse, 2016.02.19.

„Tudd meg: szabad csak az, kinek / Ajkát hazugság nem fertőzi meg, / Aki üres jelszókat nem visít, / Nem áltat, nem ígér, nem hamisít” – adta e tiszta/pontos definíciót nekünk Heltai Jenő (1871-1957), aki a Weöres Sándor Színházban „járt” csütörtökön este.

Csocsó: a szombathelyi focisták megverték a színészeket

Vas Népe, 2016.02.17.

Régóta készültek egy közös délutánra a szombathelyi színészek és a Haladás focistái. Remek hangulatban, Koltai Róbert telefonos közreműködésével tartottak csocsóbajnokságot. Lesz folytatás.