Alföldi világító keresztje - Volpone

RTL, 2017.05.18.

Világító kereszt és műszőrös kulcstartó. Mi mindenre képes az ember a pénzért - ezt mutatja be a Volpone című előadás, amit a szombathelyi Weöres Sándor Színházban mutattak be.

„Jó nekem” - Molière: Tartuffe

Art7.hu, 2017.05.16.

A szombathelyi Weöres Sándor Színházban a Béres Attila rendezte és Parti Nagy Lajos által átírt változat a jelenben is képes kényelmetlenséget okozni: valóban nevetséges az, akit látunk?

Alföldi rendezte Volpone a WSSZ színpadán

Szombathelyi7, 2017.05.16.

Múlt héten mutatta be a Weöres Sándor Színház Ben Jonson: Volpone című komédiáját. A közönség a címszerepben Jordán Tamást láthatja, aki egy minden hájjal megkent kétes származású gazfickót alakít.

Volpone Szombathelyen, Alföldi Róbert rendezésében

SZTV, 2017.05.15.

A darab pénzéhségnek állít görbe tükröt, de olyan társadalmi problémákat is feszeget, mint a családon belüli erőszak. A közönség a címszerepben Jordán Tamást láthatja, aki egy minden hájjal megkent kétes származású gazfickót alakít.

Pénzemberek karneválja

Frisss.hu, 2017.05.13.

Lehet Alföldi Róbertet szeretni, és lehet nem szeretni, de egy garantált, a nézőt egy darabja sem hagyja hidegen, tény pedig továbbá az, hogy korunk egyik legzseniálisabb alkotója, amit mesterien prezentált most is a szombathelyi teátrumban.

Premierek a színházban

Savaria Fórum, 2017.05.13.

Előző héten Molière: Tartuffe-je Béres Attila rendezésében, ezúttal Ben Jonson: Volpone-ja Alföldi Róbert rendezésében került színpadra a Weöres Sándor Színházban.

Rossz az, aki rosszra gondol! Hihetetlen izgalmas, ahogy Alföldi ezzel direktbe játszik

Nyugat, 2017.05.13.

A Volpone is ügyes és okos komédia lett, kristálytiszta szerkezettel, többrétegű mondanivalóval, üresjáratok nélkül, erős színpadi jelenléttel, jól funkcionáló minimalista színpadképpel és jelmezvilággal.

Volpone megbukott, de ki jöhetne utána?

Teremtuccse, 2017.05.13.

Briliáns a csapat. Jordán Tamás Volponéja gennyláda. A jeles, közkedvelt direktor-művész annyi, de annyi színből keveri ki ezt a mocsadékot!

A rókabőr méretezése

Vaskarika, 2017.05.13.

A Makrancos Kata – avagy a hárpia megzabolázása után egy Shakespeare-kortárs, Ben Jonson darabja következik a porondon Alföldi Róbert rendezésében.

Ben Jonson - Volpone

Tollal.hu, 2017.05.13.

Az aranyak hamis csillogása minden korban és minden társadalmi rétegben egyaránt elvakít. Nem kivétel ez alól Volpone sem, aki „kemény munkával" rúgja az utolsókat, elhitetve teljes környezetével közelgő halálát.

Az Alföldi-rendezés fotóspróbája

Vaskarika, 2017.05.12.

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája. Az előadást Alföldi Róbert rendezi. Premier: május 12.

Pénzt vagy életet a nagyszínpadon

Vas Népe, 2017.05.12.

A Volpone-előadás rendezője Alföldi Róbert, címszereplője Jordán Tamás. Jutalomjáték a javából, 16 éven felülieknek! Egyvégtében végigszánkázunk Volpone hátborzongató történetén.

Alföldi Róbert Volponét rendez Szombathelyen

Színház.hu, 2017.05.11.

Alföldi Róbert a Makrancos hölgy után – amit Makrancos Kata avagy a nő megzabolázása címmel rendezett meg - újabb reneszánsz komédiát állít a szombathelyi Weöres Sándor Színház színpadára.

Alföldi és Oroszy: tárlatnyitó stílusgyakorlatok

Vas Népe, 2017.05.08.

Nem mindennapi kiállítást láthat a közönség a WSSZ aulájában május 28-áig. Kár, hogy Alföldi Róbert és Oroszy Csaba tárlatnyitó köszöntőjét már csak hozzá lehet képzelni a dr. Merics Imre világraszóló gyűjteményéből válogatott bemutatóhoz.

Ilyen ez a mára hangolt Tartuffe

Frisss.hu, 2017.05.06.

Mikor a full arany díszletben a full arany asztalon megcsillant a kokó, aztán koccantak a piásüvegek sejthettük, hogy nem egy hagyományos Tartuffe-darab kerekedik ki ebből, de Parti Nagy Lajostól valahogy ezt várja az ember.

Tartuffe: Erre varrjanak gombot, kedves szombathelyi képviselők!

Nyugat, 2016.05.06.

Ezt a darabot már annak idején is betiltották, mert kifigurázta a vallási fanatizmust, helyesebben az emberi szűklátókörűséget, a hiszékenységet, a kiszolgáltatottságot és a butaságot.

Jámborságból lenyúlom a vagyonod. Meg a feleséged

Vaskarika, 2017.05.06.

Tartuffe - ez a szó mára a képmutatás szimbólumává vált. Álszentek mindig is éltek közöttünk, a leleplezésük nem kellemes feladat. Molière nagy botrányt kavaró darabját Parti Nagy Lajos átiratával, Béres Attila rendezésében a Weöres Sándor Színházban láthatjuk.

Tartuffe, a képmutató

Teremtuccse, 2017.05.06.

Te jó ég, (m)ennyire félre lehet vezetni százezreket, milliókat! Lassan, komótosan – mesterien - csepegtetve beléjük a sátánmérget, míg jól átitatódnak, s aztán már gyerekjáték bábukként kicselezni őket.

Tartuffe a Weöres Sándor Színház színpadán

Szombathelyi7, 2017.05.05.

Az emberi hiszékenységet és butaságot kigúnyoló nagy klasszikust, Moliére Tartuffe-jét viszi színre Béres Attila rendezésében a Weöres Sándor Színház. Egy több száz éves színmű mai felfogásban születik újjá.

Tartuffe - igazságot tesznek a végén

M5, 2017.05.05.

Emberi hiszékenységet és butaságot kigúnyoló előadás látható a szombathelyi Weöres Sándor Színház színpadán: Molière klasszikusát, Béres Attila rendező gondolta újra. (08.30-tól)