POSzT-téma

SZTV, 2015.06.16.

A Műhely című magazinban Horváth Ákos beszélt az ezévi POSzT-ról, a Vitéz Mihályról, Bajomi Nagy György Básti Lajos-díjáról. A 2015/2016-os évad repertoárjáról is szó esett az adásban (02.18-től).

Tündérmese a szombathelyi WSSz-­évad végén

Vas Népe, 2015.06.15.

A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

A történelem véres revüje

Népszava, 2016.06.13.

Vidéki melegítős suttyóból, harácsoló surmó kereskedőből lesz szeszélyes, öldöklő diktátorrá Székely Csaba Vitéz Mihály című darabjának címszereplője, amit beválogattak a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Bajomi Nagy György kapta a Básti Lajos-díjat

Vas Népe, 2015.06.13.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díját a szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című produkciójában színpadra lépő Bajomi Nagy György kapta.

"Mindig kitermeljük önmagunk ellenségeit"

Színház.hu, 2015.06.12.

A Weöres Sándor Színház Székely Csaba drámájával szerepelt a POSzT-on. A szakmai beszélgetés felkért hozzászólói: Gáspárik Attila és Sándor L. István.

Ütős történelmi parabola

7ora7.hu, 2015.06.10.

Béres Attila rendezése is egyértelművé teszi, hogy Vitéz Mihály története elsősorban nem Vitéz Mihályról mint történeti személyről szól, hanem egy hataloméhes és gátlástalanul törtető politikusról.

A magyar politika túl van a józan ész határain

Origó, 2015.06.08.

Erdélyben két valóság létezik, az egyiket az iskolákban tanítják, a másikból Székely Csaba írt drámát Vitéz Mihály címen.

Nyári könyvmustra és színészkönyvespolc avató

Vaskarika, 2015.06.06.

Június 5-én Alexa Károly irodalomtörténész, az Életünk főszerkesztője nyitotta meg a 86. Ünnepi Könyvhetet Szombathelyen, míg a Weöres Sándor Színház színészei zenés irodalmi műsorral ünnepeltek.

Könyvekről feketén-fehéren

Úgytudjuk.hu, 2015.06.06.

Az évadzáró Színházszerdán Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház és Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója beszélgettek a következő szezon kínálatáról. Sok kiváló darabot láthat majd a közönség.

Olvasni életre­-halálra: párna, fotel és polcavatás

Vas Népe, 2015.06.06.

Élő és rögzített lelkek vonzásába kerültünk pénteken este a Weöres Sándor Színházban, ahol könyvnapot tartottak a Thea-­térben a 86. Ünnepi Könyvhét tiszteletére.

Jordán Tamás: Ilyen POSZT-ra nincs szükség

Origó, 2015.06.05.

Tizenöt éve ő alapította meg a Pécsi Országos Színházi Találkozót, de ma már úgy látja, egy ennyire átpolitizált eseményre nincs szükség.

Ilyen lesz a Weöres Sándor Színház 2015/16-os évada

Vaskarika, 2015.06.04.

A nyári szünet előtti utolsó Színházszerdán Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház 2015/16-os évadjának darabjairól, valamint a karneválszínházi előadásról beszélt a Café Frei-ben.

Új színészek a WSSz-­ben

Vas Népe, 2015.06.03.

Két színésszel bővül a társulat: a jövő évadra Szombathelyre szerződik Görög László és Bányai Kelemen Barna. Czukor Balázs elmegy, Béres Attila főrendező pedig megpályázta a miskolci színház igazgatói székét; ez ügyben döntés még nem született.

Tizenegy bemutató a következő évadban

Alon, 2015.06.03.

Tizenegy bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója egy, a 2015/16-os szezont beharangozó szerdai beszélgetésen.

Benne lehetsz a színházban – ott, ahol a konyhából az elvarázsolt erdőbe vezet az út

Vas Népe, 2015.06.01.

A WSSz először adott teret a drámapedagógiának: a Gubanc című előadás kifejezetten azért készült, hogy aktív részvételre, problémamegoldásra serkentse a gyerekeket, mintát adjon a konfliktusok kezelésre, feloldására.

A nő nem ember

Vasárnapi Hírek, 2015.05.30.

Máris egy ország beszél róla. Vajon a rendező, Alföldi Róbert személye ennyire témaérzékeny, vagy tényleg a darab érdemel ekkora, kisvárosi színházaktól szokatlan rivaldafényt?

Nádasdy Ádám fordításról, nyers húsról és fügefalevélről

Vas Népe, 2015.05.26.

„Sose fogjuk megtudni, mi hangzott el akkoriban a színpadon”, mondja Nádasdy Ádám nyelvész, költő, tanár, műfordító, akit értek meglepetések a Makrancos Kata szombathelyi premierjén.

Mi köti össze Alföldi Róbertet és Jordán Tamást?

RTL, 2015.05.22.

Két éve egy közös munka hozta össze Alföldi Róbertet és Jordán Tamást, és akkor talán még nem is gondolták, hogy a munkakapcsolatból barátság szövődik majd. A közös munkáról ők maguk meséltek.

"Lovam, ökröm, szamaram" - anyád!

Revizor, 2015.05.21.

Amióta nem tudjuk teljes bizonyossággal megmondani, mit is gondolhatott Shakespeare a nők egyenjogúságáról, a Makrancos Katát habkönnyű vígjátéknak, nagy szerepkomédiának szokás játszani, némi jelentőségteljes ki- vagy összekacsintással a végén.

Euro-vízió: Vitéz Mihály

Ellenfény Online, 2015.05.21.

Csak az képes ennyire gátlástalanul, pontosan és szépen megmutatni vagy inkább megteremteni a legcsiricsárébb ízléstelenséget a színpadon, akinek biztos ízlése van.