Mindent Éváról a Műhelyben

SZTV, 2015.08.25.

A karneválszínházi darabról, Mary Orr: Mindent Éváról című előadásáról készített a Szombathelyi TV bejátszást a fotós próbán. Megszólal Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Pelsőczy Réka (17.00-tól).

Kooperett a Műhelyben

SZTV, 2015.08.25.

Szinetár Dóra és Dolhai Attila volt a vendége az első alkalommal megrendezett Kooperettnek. A zenés est házigazdájaként Jordán Tamás dalra is fakadt a Megyeháza közönsége előtt (31.11-től).

"Nem lehet elcserélni semmivel": babát vár Csonka Szilvia

Vas Népe, 2015.08.25.

Egy darabig biztosan pihen a híres fehér robogó: babát vár Csonka Szilvia, a Weöres Sándor Színház vezetőszínésznője, aki kezdettől tagja a WSSz társulatának ­ és azt mondja, hosszú távon is Szombathelyen képzeli el az életét.

Mikor lehet autogramot kérni a művésznőtől?

Vas Népe, 2015.08.23.

A WSSz­-korszakban az idén először nem szombathelyi színészeket látunk a Megyeháza udvarán, bár íratlan karneválszínházi szabály volt mindig, hogy legyen az előadásban vendégművész, lehetőleg húzónév.

Megy a Hamlet

Vas Népe, 2015.08.21.

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet­-előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. Pénteken még próbált a társulat az Akacs 7-­ben, a vendégjáték augusztus 23-­án 19 órakor kezdődik a svéd járási székhely színházában.

Mindörökké Masni

Vas Népe, 2015.08.20.

A nézőtér még üres, a színpad már készen áll, hogy mindent megtudjunk Éváról. Csak előbb néhány dolgot a karneválszínházi bemutató rendezőjéről, Pelsőczy Rékáról. Aki szintén színész: biztonság árad a hangjából, az egész lényéből.

Hair(nádi): értünk lázadnak, nem ellenünk - Orlai produkciók

Teremtuccse, 2015.08.18.

Van-e merszünk szembenézni azzal, hány és hányféle vetülete lehet annak, hogy e planétán kalandozunk (megint)?

Ilyen profi lett Hernádi Judittal az idei Karneválszínház

Nyugat, 2015.08.16.

Dívának lenni nem könnyű. Miként dolgozzuk fel a karrier csúcsára érve, hogy „most múlik pontosan”? Hogy alig lubickoltunk a sztárságban, máris jönnek a ráncok, és egyre nehezebb begombolni a fűzőt?

Éváról mindent vagy semmit

Frisss.hu, 2015.08.15.

Az idei Karneválszínház nem pont olyan volt, mint amilyeneket megszokott a közönség. A történetet amúgy korábban már filmvászonra vitték, az 50-es években készült már egy fekete-fehér mozi, ami aztán hat Oscar-díjat nyert.

Nők a négyzeten: Mindent Éváról a Megyeháza udvarán

Vas Népe, 2015.08.12.

Van még ember, aki azt hiszi, hogy a színház a világ közepe, csodálkozik el a darabbéli rendező, legalábbis úgy tesz, mintha elcsodálkozna. Mert ki ne tudná, hogy a színház a világ közepe

Hernádi Judit a Karneválszínház fő attrakciója

SZTV, 2015.08.11.

Jordán Tamás és Orlai Tibor producer a karneválszínházi előadásról és a Kooperettről beszélgetett Tanai Ibolya műsorvezetővel. Jordán Tamás a Hamlet svédországi vendégszereplését is megemlítette (02.22-től).

Mindig érkeznek fiatalabbak - interjú Pelsőczy Rékával

Színház.hu, 2015.08.04.

Nehezebb feldolgoznia az idő múlását egy nőnek, ha színésznő? Erre a kérdésre egyértelmű igen a válasz a Mindent Éváról című darabban. Az Orlai Produkciós Iroda augusztus 15-én a Karneválszínházban, majd szeptember 11-én a Belvárosi Színházban mutatja be az előadást.

Több kategóriában is versenyben van a kritikusok díjáért a Vitéz Mihály

Vas Népe, 2015.08.04.

A Színházi Kritikusok Céhe közzétette az idei kritikusdíj­-várományosok listáját, a 2014/15­-ös évad teljesítményei alapján. A jelöltekről is szavazás dönt, a várományosok között több kategóriában is ott van a szombathelyi Vitéz Mihály.

„Itt román vagyok, ott meg bozgor”

Magyar Narancs, 2015.07.16.

„Barnikám, mindegy, mit csinálsz a színpadon, az már jó” – mondták a Kaszás Attila-, Színikritikusok és POSZT-díjas marosvásárhelyi színésznek, aki úgy érezte, ha tényleg ennyi, akkor neki vége.

Hamlet hazamegy

Vas Népe, 2015.07.08.

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet-­előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. A Hamlet­-társulat augusztus végén lép föl a svéd járási székhely színházában.

Hernádi Judit lesz az idei Karneválszínház fő attrakciója

Frisss.hu, 2015.06.30.

A Weöres Sándor Színház honlapján botlottunk abba az információba, hogy az idei Karneválszínházban - Mary Orr: Mindent Éváról című darabja - az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka lesz látható.

POSzT-téma

SZTV, 2015.06.16.

A Műhely című magazinban Horváth Ákos beszélt az ezévi POSzT-ról, a Vitéz Mihályról, Bajomi Nagy György Básti Lajos-díjáról. A 2015/2016-os évad repertoárjáról is szó esett az adásban (02.18-től).

Tündérmese a szombathelyi WSSz-­évad végén

Vas Népe, 2015.06.15.

A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

A történelem véres revüje

Népszava, 2016.06.13.

Vidéki melegítős suttyóból, harácsoló surmó kereskedőből lesz szeszélyes, öldöklő diktátorrá Székely Csaba Vitéz Mihály című darabjának címszereplője, amit beválogattak a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Bajomi Nagy György kapta a Básti Lajos-díjat

Vas Népe, 2015.06.13.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díját a szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című produkciójában színpadra lépő Bajomi Nagy György kapta.