Amikor a hóhért akasztják: Oroszy Csaba festmény-látomásai a WSSZ-ben

Nyugat, 2015.05.21.

Eseményszámba ment ez az este a WSSz-ben, kint jégeső szivárvánnyal, bent zene, szavak és festéklenyomatok - pillantsanak bele Oroszy Csaba festőművész tárlatába!

Oroszy Csaba dobozol: villanyfényes kiállítás a WSSz-­aulában

Vas Népe, 2015.05.21.

Szúrós szemű, barátságos arcú fiatalember a pultnál. Így emlékszik Jordán Tamás színigazgató Oroszy Csabára azokból a történelem előtti időkből, amikor személyesen még nem ismerték, de rögtön kiszúrták egymást.

A mögöttes tartomány előtt – Oroszy Csaba képillúziói

Frisss.hu, 2015.05.21.

A szupercellás vihar, a jégeső és a frontot követő fejfájásos és szédüléses közérzet ellenére is majd megtelt a Weöres Sándor Színház aulája Oroszy Csaba: Apokrif című kiállítására.

Victor (Hugo) mulat - Valló Péter-rendezés

Teremtuccse, 2015.05.17.

Első Ferenc, francia király mindent, mi gyalázat, elkövethet. Kálmánchelyi Zoltán bravúrosan érzékelteti: a naiv népet/halandókat miképpen lehet sokoldalúan, sokkszerűen, sakk nemzetközi nagymesteri módon is akár orránál fogva vezetni. Még mindig.

Óriási siker Alföldi új darabja Szombathelyen!

Femina, 2015.05.16.

A vidéki színházak premierjéről általában csak a szűk szakma tud, igazán ritka, hogy a helyi újságokon kívül országos lapok is beszámoljanak róla. Úgy tűnik, Alföldi Róbertnek sikerül felkavarnia az állóvizet, és rámutatnia, Budapest határain túl is születhetnek kiváló, mesterien megkomponált előadások.

Alföldi Makrancos Katája

Nyugat, 2015.05.16.

Ne csodálkozzunk, amit szeretünk kicsiben, azt össztársadalmi szinten is megkapjuk. Ha nekünk alfahím kell, aki letaglóz, igába tör, megkapjuk itt is, ott is.

Mert a nő nem ember

Frisss.hu, 2015.05.16.

Kaptunk egy kortárs látleletet, művészi és színészi magasiskolát és egy jó nagy adag igényt arra, hogy ebből több kell Szombathelyen.

Makrancos Alföldi Kata a szombathelyi színházban

Alon, 2015.05.16.

Alföldi Róbert Makrancos Katája úgy feszeget határokat, hogy nem lépi át őket, illetlenségében is illedelmes, keménységében is puha, a mélység fölé hajol, de le már nem ereszkedik, és minket sem biztat ilyesmire.

„A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!”

Vaskarika, 2015.05.15.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása egy férfiak által uralt világot tár elénk, ahol az „erősebb nem" értékrendje határoz meg mindent.

Macsóvilág Magyarországon

Vas Népe, 2015.05.16.

Erőkultusz és kiszolgáltatottság. Fergetegesen szomorú vígjáték a Makrancos Kata: Alföldi Róbert őrületes tempóban vérbő, igazi, kristályos és sokrétegű színházat csinál. Tükör és a kor foglalatja, ahogy Shakespeare kívánta. De azért ő is megkapja a magáét.

A shakespeare-i nők sárba tiprása

Credo Rádió, 2015.05.15.

Újabb Shakespeare művet szán színpadára a Weöres Sándor Színház, méghozzá Alföldi Róbert rendezésében. Most mégis elfelejthetjük a reneszánsz ruhákat, a lantot, a lovakat, helyette motoron gurulunk be a modern Padovába.

Zabolázd meg Katát!

Úgytudjuk.hu, 2015.05.15.

Alföldi Róbert rendezésében tekinthetik meg a nézők a Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadást május 15-től a Weöres Sándor Színház színpadán.

Nem szégyelli magát utólag?!

Nol.hu, 2015.05.15.

Két egykori nemzeti színházi igazgató beszélget a Jordán Tamás vezette szombathelyi színházban. Itt rendez most Makrancos Katát Alföldi Róbert. Régóta ismerik egymást, de két éve lettek barátok.

Makrancos-Magyarország, avagy micsoda ribillió

Teremtuccse, 2015.05.14.

Micsoda ribillió van a mi utcánkban! Honunk állapotának – szinte mindenkori? - ismérvei (ne kerteljünk): zaj, lárma, hangzavar, rumli, zűrzavar, felfordulás, csetepaté, fejetlenség, rendetlenség, káosz, összevisszaság, kavarodás, bolondokháza, kupleráj, anarchia.

Klasszikus Shakespeare-komédiát rendez Szombathelyen Alföldi Róbert

SZTV, 2015.05.13.

A Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című darab egy szabadszellemű hölgy és egy öntudatos ifjú szerelmi civódásáról szól, miközben fontos kérdéseket feszeget.

Gubanc a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.05.12.

Németh Gyöngyi és csapata arra készül, hogy bevigyen minket az erdőbe. Kedden délelőtt izgalmas vállalkozás vette kezdetét a Weöres Sándor Színházban, ahol még nem volt példa TIE-előadás létrehozására. Most lesz.

Muszáj saját magammal lépést tartani!

Vaskarika, 2015.05.12.

Tizenöt évesen nekivágott a nagyvilágnak, sokszor füstölt már a konyhája, ötször próbált bejutni a színművészetire és férfiszerepet is eljátszana. A tavalyi évadtól a Weöres Sándor Színházhoz szerződött.

Misszionárius, nem püspök

Magyar Nemzet Magazin, 2015.05.09.

Feledékeny, közösségépítő, és nem nosztalgiázik. Jordán Tamás színész, rendező Szombathelyen megalapította a Weöres Sándor Színházat, amelyet ma is vezet, elindította rögös útján az új Nemzetit.

Üzenet a pálinkás palackban

Átrium Film-Színház, 2015.05.02.

Mohácsi János kaposvári és pécsi rendezése után 2014-ben a szombathelyi Weöres Sándor Színházban állította színre a darabot, amit telt ház fogadott Budapesten.

Édes és keserű, tűz és víz

Mezei néző, 2015.05.02.

Nagy kíváncsisággal vártam, hogy a szövegmódosításairól híres Mohácsi János mit kezd egy újabb kötött anyaggal, egy újabb operával (az Aida után).