Még a bérgyilkos sincs biztonságban

Vas Népe, 2015.05.02.

A király mulat, Valló Péter rendez – ez a világ rendje. A Victor Hugo-­dráma bemutatója előtt váltottunk szót, a színház napsütötte udvarának árnyékos szegletében. Például arról, hogy vannak helyzetek, amikor nincs megoldás.

A prosti, a hittérítő, a tékozló fiú meg a többiek

Nyugat, 2015.05.01.

Mészáros Zsolt a saját perspektívájából láttatja a Weöres Sándor Színház előadásainak részleteit, ahol a nem is olyan diszkrét erotikától kezdve, az uralkodási kényszeren át az árulásig mindent megtalálunk.

Köszönet a kormánynak a píárért

Vas Népe, 2015.05.01.

Délelőtt még a bécsi egyetem finnugor tanszékén tartott előadást a kortárs színházról, Ausztriából egyenesen a Cafe Frei­-be érkezett meg, a Színházszerda után a Weöres Sándor Színházban folytatta a munkát Alföldi Róbert, aki Szombathelyen Makrancos Katát rendez.

Aki utoljára nevet…

Úgytudjuk.hu, 2015.05.01.

A történet mély és sötét, amit átsző a szerelem. Valahol test, az elme és a döntés börtöne is Valló Péter díszlete. Egy nagy futurisztikus fémkalitka, ami rabságban tartja azt, aki oda belép.

„Mi örülünk, ha a király mulat”

Vaskarika, 2015.05.01.

Örökérvényű problémák, erkölcstelen nőhajhászás, kiégett arisztokrácia. Valló Péter rendezésében úgy mulatott a király, ahogy szívből jövően sosem tudna.

A karaktergyilkos Triboulet, avagy Rigoletto drámája a Weöres Sándor Színházban

Frisss.hu, 2015.05.01.

A Valló Péter rendezésében színre vitt A király mulat című Victor Hugo darab egy must see, azaz mindenkinek látni kell előadás a Márkus Emília teremben.

Alfahím, körülvéve kokózó seggnyalókkal és meggyalázott lányokkal. Ismerős világ? - Így mulat a király

Nyugat, 2015.05.01.

Miközben a fél ország azon feszeng vagy csorgatja a nyálát, hogy Éden Nórit szexuális bántalmazás érte-e, aközben a szombathelyi színházban A király mulatban egy hasonló (csak épp vörös) lepedőn, kombinés gyereklányt erőszakol egy hasonló pöcskirály.

A rendező munkája kíméletlen, de szeretetteli

Vaskarika, 2015.04.30.

Megszokott dolog a teltház a Színházszerdán, Alföldi Róbertre azonban az eddigieknél is többen voltak kíváncsiak. Nem csoda, hiszen az 1967-ben született színész neve igazi legenda, s az, hogy a Makrancos Katát Szombathelyen rendezi.

Köszönet a kormánynak a píárért

Vas Népe, 2015.04.29.

Délelőtt még a bécsi egyetem finnugor tanszékén tartott előadást a kortárs színházról, Ausztriából egyenesen a Cafe Frei­-be érkezett meg, a Színházszerda után a Weöres Sándor Színházban folytatta a munkát Alföldi Róbert, aki Szombathelyen Makrancos Katát rendez.

Újabb bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

SZTV, 2015.04.29.

A darab középpontjában I. Ferenc francia király áll, aki mentális zavarban szenved. Az erkölcstelen uralkodó célja, hogy minden nőt meghódítson az országában.

A király mulat: bemutató

Szombathelyi7, 2015.04.29.

Újabb bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház. A király mulat című darab fotóspróbáját kedden tartották. A kétfelvonásos előadást Valló Péter rendezi.

Alföldi Róbert: Kíméletlen vagyok, de nagyon szeretettel teli

Úgytudjuk.hu, 2015.04.29.

Miről beszélgetne egymással két színész? Miről két tehetséges egykori Nemzeti színházas igazgató? Tulajdonképpen mindenről! Alföldi Róbert és Jordán Tamás életében sok a közös, de ami egyértelműen látszik az a kettejük összhangja.

Két Hamlet-show

Nol.hu, 2015.04.28.

A szombathelyi színház 2007-ben Czukor Show címmel nagy sikerű előadást mutatott be. Dömötör Tamás rendezte és írta át mai valóságshow-vá Füst Milán Boldogtalanokjának történetét.

Alföldi Róbert: A színház mindig jelen idejű

Vaskarika, 2015.04.27.

„Aki színházat csinál, az nem nagyon néz vissza. Mindig azzal foglalkozik, ami az adott pillanatban van.” Az év első igazán tavaszi, sőt szinte nyári napján ültünk ki a Weöres Sándor Színház teraszára, ahol Alföldi Róbert és Panka kutyája fogadott minket.

Alföldi Róbert: Ezeknek én nem leszek rosszul, azért sem!

Nyugat, 2015.04.22.

A WSSz teraszára nem is olyan könnyű a kijutás, az üvegajtó itt nem működik, irány a másik bejárat. Valami kócos, szőrös nyakigláb fekete szalad elénk, két éve már találkoztunk, ő Alföldi Róbert kutyája.

Föl is hívom Vidnyánszky Attilát! - Jordán Tamás bojkott helyett párbeszédet akar

Nyugat, 2015.04.17.

A pécsi színházi találkozó körüli szakmai-politikai csetepatékról kérdeztük Jordán Tamást. Aki aggódva figyeli gyermeke sorsát, hiszen kitalálója, szellemi atyja volt a POSzT-nak.

A Weöres Sándor Színház nem száll ki a versenyből, ott lesz Pécsen a Vitéz Mihállyal

Vas Népe, 2015.04.16.

Jordán Tamás igazgató rendkívüli társulati ülésen jelentette be: a Weöres Sándor Színház nem csatlakozik a POSzT­-bojkotthoz: a versenyprogramba beválogatott Vitéz Mihály ­előadás részt vesz és versenyez a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Vegyük komolyan a tréfát: Jordán Tamás újragombolta

Dehír.hu, 2015.04.14.

A Széllel szembe – poénok és poémák című előadás kitalálója Hofi Gézát és Kellér Dezsőt tekinti a műfaj elindítójának hazánkban, de az új hullámról sem feledkezett meg.

A fény energia - Pintér Béla és Társulata a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2015.04.10.

Az, hogy minden titokra fény derül, végtére is vigasztaló, erőt adó. Az úgynevezett kishalak valamennyi rezgése/rezdülése nyomon követhető, ami amúgy persze gyalázat, ember(iség)ellenes bűncselekmény (bár nincs takargatni valónk).

A napsütötte sáv

Ellenfény Online, 2015.04.08.

Eugene O'Neill „legmegrázóbb, legsikeresebb és leginkább életrajzi elemekkel átszőtt" drámája (a jelzők Nánay Istvántól valók) a Hosszú út az éjszakába, amely Szombathelyen főleg Kiss Mari és Trokán Péter kedvéért került színre; de nem csak azért.