Lenni! Ez nem kérdés…

Teremtuccse, 2015.04.08.

Czukor Balázs rendező Hamletje a Weöres Sándor Színházban nem könnyíti meg a helyzetünket; abszolút nincs ránk tekintettel (bizonyos szempontból). De talán ez a szerencsénk.

Ilyen a sötét öltönyös, piros tornacipős Hamlet, ha Czukor Balázs rendezi

Nyugat, 2015.04.08.

Halott az erkölcs, csak a hatalom számít, keep smiling boldogság van. Ebben a világban gyötrődik Hamlet, aztán vele mi is. Izgalmas szombathelyi premieren vagyunk túl.

Északi hideg és őrület a szombathelyi színpadon

Alon, 2015.04.08.

Már megszokhattuk, hogyha Czukor Balázs rendez valamit, akkor arra oda kell figyelni. A nevéhez fűződnek például olyan kultikus darabok, mint Az arab éjszaka, de képes a maga képére és hasonlatosságára formálni az operettet is.

Thriller a színpadon

Vaskarika, 2015.04.08.

Ha Shakespeare-ről hallunk, akkor elsősorban a véres királydrámák jutnak eszünkbe, és arra gondolunk, lehet, hogy a maguk korában izgalmasak voltak, de mára már elavultak, hosszú monológjaikkal unalmasak.

Lenni? Nem lenni? Nem csak ez a kérdés...

Úgytudjuk.hu, 2015.04.08.

Amikor először hallottam, hogy Hamletet rendeznek a Weöres Sándor Színházban, naná, hogy a középiskolás idők, Európa Diákkönyvtár-szagú irodalomórái ugrottak be.

Modern Hamlet a színházban

SZTV, 2015.04.07.

Mai színházi nyelvre fordította Czukor Balázs William Shakespeare: Hamlet, a dán királyfi című tragédiáját. A Weöres Sándor Színház legújabb rendezését csak bérleten kívüli előadásokon láthatja a közönség.

Jordán Tamás: Nehezebben megy, mint gondoltam

Vasárnapi Hírek, 2015.04.04.

- Vidéken azt a színházat szeretik, ahol birtokolhatják a színészeket: lássák Kiss Marit a piacon, Trokánt az uszodában. - Jordán Tamás színházalapító igazgatóval a kultúrateremtés lehetőségeiről is beszéltünk.

A király mulat – Színházszerda a Café Frei-ben

Vaskarika, 2015.04.02.

Süssön a nap, süvítsen orkán, hulljon hódara az égből – a Színházszerda népszerűsége a Café Frei-ben töretlen.

"Nem minden színész jó kellékes, igaz, a kellékes sem jó színész"

Nyugat, 2015.03.29.

Új sorozatunkban a Weöres Sándor Színház háttérmunkatársait ismerhetik meg, kicsit közelebbről. Elsőként Jenei Ágit, kellékest. De ki is az a kellékes, aki - Parti Nagy Lajos óta tudjuk - egyáltalán nem mellékes?

Kelemen Zoltán: Akkor is tele lélekkel

Vas Népe, 2015.03.28.

Kelemen Zoltán színész alapító tagja a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak. Még szép: a „mi fiúnk” ő, Szombathelyen született, és a Győri Nemzeti Színházból tért vissza játszani szülővárosába.

A sátán köztünk (bennünk?) van

Teremtuccse, 2015.03.27.

Letaglózottak a tizenévesek. Meg mindenki más is. Merthogy ez igazságtalan(ság). Miért volt szükség erre a befejezésre? Jó, jó, annyi mindenen – szörnyűségen - átment Charity, de végre-valahára tényleg megérdemelné, hogy boldog lehessen.

Kötelességem nem várni a csodát: Kelemen Zoltán kalandvágyból lett színész

Prémium magazin, 2015.03.25.

Egy időben gyakran vonatoztunk együtt a Szombathely-Budapest vonalon. Mindig sajnáltam, amikor Győrben elköszönt, mert olyan jókat beszélgettünk színházról, életről, irodalomról.

„Nem tárgyalok értelmiségiekkel” ­­avagy A király mulat

Vas Népe, 2015.03.24.

Valló Péter rendező olvasatában „a hatalomhoz való dörgölőzés tragikus természete” mutatkozik meg A király mulat című Victor Hugo-drámában, amelynek ősbemutatója anno kiverte a biztosítékot az előkelő párizsi közönség köreiben.

Viagra a nézőknek!

Vaskarika, 2015.03.23.

Frederico Fellini Cabiria éjszakája című filmje alapján a hatvanas években készült Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields Sweet Charity című musicalje a szerelemre vágyó naiv örömlányról.

Föld fölött, kéreg alatt: Sweet Charity

Teremtuccse, 2015.03.22.

Édes, bájos, aranyos, szelíd, jóságos, emberszerető, örök Éva, mit remélsz égi, mulandó s kéregalatti létforgatagban? Mindig, mindenkor tisztán, makulátlanul andalogsz, szaladsz, robogsz, hogy végre valahára megtaláld életed Ádámját, hogy együtt haraphassatok bele a boldogság almájába.

Keserédes Charity

Alon, 2015.03.21.

Szerettem a Kabarét és a Chicagót is korábban, talán az előbbit jobban. A Kabaré és a mostani Sweet Charity is Béres Attila rendezése, bár itt más a történet, de a szereplőgárda és a nagy show-jelenetek ugyanazt a musicalstruktúrát követik.

Egy „mitológikusan hülye picsa” swingelése a szombathelyi éjszakában

Nyugat, 2015.03.21.

Béres Attila nem hazudtolta meg eddigi szombathelyi rendezéseit, a POSzT versenyprogramjába beválasztott Vitéz Mihály után újabb sikerre ítéltetett darabot állított színpadra, egy csillogó szemű prosti, Sweet Charity keserédes meséjét.

Élhetünk-e szerelem nélkül?

Szombathelyi7, 2015.03.20.

Érdemes lesz egy kis aprópénzzel is készülni az előadásra, hogy igazán részesei lehessünk a játéknak. Vajon ez lesz az igaz szerelem? Élhetünk-e szerelem nélkül? Ezt az örök kérdést firtatja a darab.

Miért szép a Café Freiben – kulisszatitkok a házigazdákkal

Vaskarika, 2015.03.19.

Miért szép? a címe a Weöres Sándor színház egyik Thea-tér programjának, melyben a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozásán túl műhelytitkokból, alkímiából és életmorzsákból is csipegethetnek az érdeklődők.

Musical a színházban

SZTV, 2015.03.19.

Federico Fellini Cabiria éjszakái című filmje alapján állította színpadra a Sweet Charity című musicalt a Weöres Sándor Színház. A főhősnő, Charity Masina Valentine egy New York-i lokálban táncol, és nem csak táncol.