Lenni? Nem lenni? Nem csak ez a kérdés...

Úgytudjuk.hu, 2015.04.08.

Amikor először hallottam, hogy Hamletet rendeznek a Weöres Sándor Színházban, naná, hogy a középiskolás idők, Európa Diákkönyvtár-szagú irodalomórái ugrottak be.

Modern Hamlet a színházban

SZTV, 2015.04.07.

Mai színházi nyelvre fordította Czukor Balázs William Shakespeare: Hamlet, a dán királyfi című tragédiáját. A Weöres Sándor Színház legújabb rendezését csak bérleten kívüli előadásokon láthatja a közönség.

Jordán Tamás: Nehezebben megy, mint gondoltam

Vasárnapi Hírek, 2015.04.04.

- Vidéken azt a színházat szeretik, ahol birtokolhatják a színészeket: lássák Kiss Marit a piacon, Trokánt az uszodában. - Jordán Tamás színházalapító igazgatóval a kultúrateremtés lehetőségeiről is beszéltünk.

A király mulat – Színházszerda a Café Frei-ben

Vaskarika, 2015.04.02.

Süssön a nap, süvítsen orkán, hulljon hódara az égből – a Színházszerda népszerűsége a Café Frei-ben töretlen.

"Nem minden színész jó kellékes, igaz, a kellékes sem jó színész"

Nyugat, 2015.03.29.

Új sorozatunkban a Weöres Sándor Színház háttérmunkatársait ismerhetik meg, kicsit közelebbről. Elsőként Jenei Ágit, kellékest. De ki is az a kellékes, aki - Parti Nagy Lajos óta tudjuk - egyáltalán nem mellékes?

Kelemen Zoltán: Akkor is tele lélekkel

Vas Népe, 2015.03.28.

Kelemen Zoltán színész alapító tagja a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak. Még szép: a „mi fiúnk” ő, Szombathelyen született, és a Győri Nemzeti Színházból tért vissza játszani szülővárosába.

A sátán köztünk (bennünk?) van

Teremtuccse, 2015.03.27.

Letaglózottak a tizenévesek. Meg mindenki más is. Merthogy ez igazságtalan(ság). Miért volt szükség erre a befejezésre? Jó, jó, annyi mindenen – szörnyűségen - átment Charity, de végre-valahára tényleg megérdemelné, hogy boldog lehessen.

Kötelességem nem várni a csodát: Kelemen Zoltán kalandvágyból lett színész

Prémium magazin, 2015.03.25.

Egy időben gyakran vonatoztunk együtt a Szombathely-Budapest vonalon. Mindig sajnáltam, amikor Győrben elköszönt, mert olyan jókat beszélgettünk színházról, életről, irodalomról.

„Nem tárgyalok értelmiségiekkel” ­­avagy A király mulat

Vas Népe, 2015.03.24.

Valló Péter rendező olvasatában „a hatalomhoz való dörgölőzés tragikus természete” mutatkozik meg A király mulat című Victor Hugo-drámában, amelynek ősbemutatója anno kiverte a biztosítékot az előkelő párizsi közönség köreiben.

Viagra a nézőknek!

Vaskarika, 2015.03.23.

Frederico Fellini Cabiria éjszakája című filmje alapján a hatvanas években készült Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields Sweet Charity című musicalje a szerelemre vágyó naiv örömlányról.

Föld fölött, kéreg alatt: Sweet Charity

Teremtuccse, 2015.03.22.

Édes, bájos, aranyos, szelíd, jóságos, emberszerető, örök Éva, mit remélsz égi, mulandó s kéregalatti létforgatagban? Mindig, mindenkor tisztán, makulátlanul andalogsz, szaladsz, robogsz, hogy végre valahára megtaláld életed Ádámját, hogy együtt haraphassatok bele a boldogság almájába.

Keserédes Charity

Alon, 2015.03.21.

Szerettem a Kabarét és a Chicagót is korábban, talán az előbbit jobban. A Kabaré és a mostani Sweet Charity is Béres Attila rendezése, bár itt más a történet, de a szereplőgárda és a nagy show-jelenetek ugyanazt a musicalstruktúrát követik.

Egy „mitológikusan hülye picsa” swingelése a szombathelyi éjszakában

Nyugat, 2015.03.21.

Béres Attila nem hazudtolta meg eddigi szombathelyi rendezéseit, a POSzT versenyprogramjába beválasztott Vitéz Mihály után újabb sikerre ítéltetett darabot állított színpadra, egy csillogó szemű prosti, Sweet Charity keserédes meséjét.

Élhetünk-e szerelem nélkül?

Szombathelyi7, 2015.03.20.

Érdemes lesz egy kis aprópénzzel is készülni az előadásra, hogy igazán részesei lehessünk a játéknak. Vajon ez lesz az igaz szerelem? Élhetünk-e szerelem nélkül? Ezt az örök kérdést firtatja a darab.

Miért szép a Café Freiben – kulisszatitkok a házigazdákkal

Vaskarika, 2015.03.19.

Miért szép? a címe a Weöres Sándor színház egyik Thea-tér programjának, melyben a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozásán túl műhelytitkokból, alkímiából és életmorzsákból is csipegethetnek az érdeklődők.

Musical a színházban

SZTV, 2015.03.19.

Federico Fellini Cabiria éjszakái című filmje alapján állította színpadra a Sweet Charity című musicalt a Weöres Sándor Színház. A főhősnő, Charity Masina Valentine egy New York-i lokálban táncol, és nem csak táncol.

Készül a Hamlet Szombathelyen

Terasz.hu, 2015.03.19.

A Weöres Sándor Színház, Márkus Emília teremében 2015. április 07. kedd, 19 órakor bemutatják William Shakespeare Hamlet című tragédiáját Nádasdy Ádám fordítása alapján.

Túl hosszú út az éjszakáig

7ora7.hu, 2015.03.19.

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az” – így kezdi egy másik klasszikus, Tolsztoj az Anna Kareninát.

Állandó robbanásveszély: Alföldi Róbert a WS Színházban rendez

Vas Népe, 2015.03.19.

Alföldi Róbert nem törekszik arra, hogy aktualizálja, főleg átpolitizálja a Makrancos Katát. Vicces, elkeserítő, dühítő, néha meg fájdalmasan szép lesz a korai Shakespeare-vígjáték.

Kihirdették a szombathelyi Szent Márton-drámapályázat eredményét

7ora7.hu, 2015.03.11.

Kihirdették a szombathelyi önkormányzat által kiírt nyílt drámapályázat eredményét, amellyel az 1700 éve a városban született Szent Mártonnak kívántak emléket állítani. A 48 beérkezett alkotásból ötöt díjazott a zsűri.