Székely, román két jó barát: Vitéz Mihály tündöklése a Weöres Sándor Színházban

Vas Népe, 2015.02.08.

Székely Csaba drámaíró a szerencsejátékos és az üzletember lélektanából vezeti le főszereplője, a legnagyobb román nemzeti hős, Vitéz Mihály figuráját.

10 + pár érv, amiért felelőtlenség lenne kihagyni ezt a Vitéz Mihályt

Nyugat, 2015.02.07.

Az első és legnyomósabb érv, amiért sürgősen jegyet kell foglalni: ez egy kamaradarab, kevés nézővel és még kevesebb szabad hellyel, hónapokra garantált teltházzal. És lefogadom: kultikus lesz.

Székely Csaba - ősbemutató Szombathelyen

7ora7.hu, 2015.02.05.

Székely Csaba díjnyertes drámáját, a Vitéz Mihályt mutatja be február 6-án a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Az előadást Béres Attila rendezi, a címszerepben Bajomi Nagy Györgyöt láthatja a közönség.

Vitéz Mihály – Ősbemutató a Weöres Sándor Színházban

Art News, 2015.02.05.

A drámapályázatot a szombathelyi Weöres Sándor Színház névadója születésének 100. évfordulójára hirdette meg. A kiíró elvárása volt, hogy a beadandó művek Weöres Sándor: Testamentum című írásának szellemében szülessenek.

A pokol mélységes bugyraiban – Béres Attila volt a Színházszerda vendége a Cafe Freiben

Vaskarika, 2015.02.05.

Február 6-án a Márkus Emília teremben kerül sor Székely Csaba: Vitéz Mihály című drámájának ősbemutatójára. A 2013-ban meghirdetett drámapályázat díjnyertes művét Béres Attila rendezi. A főrendezővel Horváth Ákos beszélgetett a Café Frei színpadán.

Vitéz Mihály "janihuszárkodása" a Weöres Sándor Színházban

Teremtuccse, 2015.02.05.

Zűrzavaros időket élünk Európában, a kontinens közép-keleti régióiban meg főleg. Ki ne tudná? Jó, jó: vannak néhány százan-ezren, akiknek fenékig tejföl, mások – milliók – megnyomoríttatása árán viribülhetnek.

Jordán Tamás meglepődött a pályázat eredményén

Válasz.hu, 2015.02.04.

Február 6-án, pénteken mutatják be Szombathelyen Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiáját, mely a tavaly, Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára kiírt drámapályázat díjnyertes műve lett.

Ősbemutató: a Weöres Sándor Színház drámapályázat győztese

Prae, 2015.02.04.

Székely Csaba Vitéz Mihály című komikus történelmi drámáját, a Weöres Sándor születésének centenáriuma alkalmából kiírt drámapályázat fődíjas alkotásának ősbemutatóját tartja pénteken este a Weöres Sándor Színház társulata.

A Weöres Sándor-drámapályázat győztes darabjának ősbemutatója

MTI, 2015.02.04.

Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi drámáját, a Weöres Sándor születésének centenáriuma alkalmából kiírt drámapályázat fődíjas alkotásának ősbemutatóját tartja pénteken a Weöres Sándor Színház társulata.

Vitéz Mihály a Weöres Sándor Színházban

SZTV, 2015.02.03.

Béres Attila rendezi a Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára meghirdetett drámapályázat nyertes művét. A komikus történelmi tragédia a 17. századi Erdélyben játszódik, de egyúttal a groteszk határát súroló kórkép is a máról.

Hosszú út az éjszakába: Szabó Máté rendező arról, hogy mindannyiunk életében működnek éles mítoszok

Vas Népe, 2015.01.31.

Van a lényében, a halkszavúságában valami „miskinherceges”, figyelmétől és tekintetétől megváltozik a tér: Szabó Máté rendezővel a Hosszút út az éjszakába ­előadás főpróbahetében beszélgettünk.

Drogos anya, zsugori apa, alkoholista fiúk és egy hosszú út az éjszakába

Nyugat, 2015.01.31.

Az est híre: miközben a szombathelyi társulat jó része a tavalyi Weöres-pályázat nyertes darabját, a Vitéz Mihályt próbálja, aközben O'Neill - lélekfacsaró drámájával elstartolt a WSSz idei szezonja.

Utazás a szombathelyi éjszakába

Alon, 2015.01.31.

A Weöres Sándor Színház új bemutatója keményen szembesít. A Szent György és a sárkány óta tudom biztosan, hogy a fajsúlyosabb darabok előtt érdemes tájékozódni, mert megtérül.

Ki a felelős a saját boldogtalanságáért? – Hosszú út az éjszakába

Vaskarika, 2015.01.30.

Egy hosszú nap, és romokban hever az élet. Vagy mégsem elég ehhez egyetlen nap? Milyen előzmények vezetnek egy valaha nagy reményekkel bíró család széthullásához? Megszabadulhatunk-e valaha is a múltunktól?

Otthon, édes otthon - Hosszú út az éjszakába

Teremtuccse, 2015.01.30.

„Egy ideig olyan boldog voltam.” Igen, drága Mary, ezt (csaknem) valamennyien többnyire múlt időben, szóval későn szoktuk fölismerni. Pedig… A csuda vigye el, a legtöbbször nincs is pedig. Meg mi lett volna ha…

Torkunkra forr

Revizor, 2015.01.27.

Én nagyon sokat röhögtem már a Parasztoperán. A Pintér Béláék elrajzolt, parodisztikus elhajlásokkal teli előadásán épp úgy, mint a Mohácsi rendezte kaposvári vizsgán, aztán a pécsi, szalmabálákkal kibélelt produkción. Szombathelyen alig sikerült elmosolyodnom.

Minden Freiben dől el – Sziszi és Zoli a Café Freiben

Vaskarika, 2015.01.22.

Milyen az üveglap mögé zárt pillanat? Ki lehet szabadulni belőle? Népbetegség lett a depresszió, de vajon hogyan viseli el ezt a nép, vagyis Sziszi?

A Máglya mágiája: „Olyan, mint a rózsa – minden szirom megvan, csak nem mindjárt a helyén”

Vas Népe, 2015.01.18.

Volt egy szabad, sűrű esténk a WS Színház klubjában, mert ezúttal a stúdióba nem fért volna be az első januári Kötelező olvasmány, a friss-ropogós Máglya közönsége. A világszerte legnépszerűbb kortárs magyar írót, Dragomán Györgyöt vártuk.

Dragomán György a szombathelyi színházban: a mélység szabadsága

Alon, 2015.01.17.

Király Gábor kapus mellett valószínűleg ő a legismertebb szombathelyi kötődésű híresség. Az irodalomszeretők köszönik szépen, megvannak, és ha helyzet van, zsúfolásig megtöltik a Krúdy Klubot.

Vaslábosban kovászos kenyeret - Dragomán György receptjei élethez és regényíráshoz

Nyugat, 2015.01.17.

A Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmány sorozatán pénteken este Dragomán György legújabb regénye, a Máglya, és egy kedves-mosolygós-boldog író volt terítéken.