Hosszú út az éjszakába: azért gyönyörű, mert emberi

Vaskarika, 2015.01.16.

Trokán Péter, Kiss Mari és Szabó Máté igazi szenvedéllyel beszéltek a szenvedélyről, és mutatták be Eugene O' Neill: Hosszú út az éjszakába című drámáját a Színházszerdán a Cafe Frei-ben.

Jordán Tamás az ATV vendége volt

ATV, 2015.01.15.

Jordán Tamás az ATV Start Plusz műsorának vendége volt: beszélt a 2007-ben alakult színházról, a névadóról, a Weöres Sándor drámapályázatról, a közelgő Vitéz Mihály ősbemutatóról, a Hosszú út az éjszakába januári premierjéről.

Én táncolnék veled...

Prae, 2015.01.15.

Feydeau bohózataival úgy vagyunk, mint az Agatha Christie-krimikből készült filmekkel. Egy jó adaptációt mindig szívesen megnéz az ember, akkor is, ha tudja, hogy ki a „gyilkos” – vagyis ebben az esetben a hunyó a házassági háromszögtörténetekben.

Tragédia­ big mac a kávézóban

Vas Népe, 2015.01.15.

Súlyos premierhez csinált könnyedén kedvet az a beszélgetés, amely a tavaszi szezon első nagyszínpadi bemutatójának két főszereplőjét, Kiss Marit és Trokán Pétert, valamint a Weöres Sándor Színházban az O'Neill­-drámával debütáló fiatal rendezőt, Szabó Mátét ültette egy asztalhoz.

Vitéz Mihály Szombathelyen

Mixonline, 2015.01.15.

Február 6-án mutatja be a Weöres Sándor Színház a Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiát. Székely Csaba ezzel a darabbal nyerte meg a Weöres Sándor drámapályázatot, a díjnyertes művet Béres Attila állítja színre.

Román nemzeti hős és Székely ősbemutató a Weöres színpadán

Nol.hu, 2015.01.13.

Székely Csaba Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiáját mutatják be a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, február 6-án. A színmű a Weöres Sándor drámapályázat díjnyertes alkotása.

O'Neill­-bemutatóval indul a tavaszi szezon

Vas Népe, 2015.01.11.

Starthoz közeledik a tavaszi szezon a Weöres Sándor Színházban: január 30-­án O'Neill­-dráma kel életre a Nagyszínpadon, de a héten a Cafe Frei Színházszerdáján is találkozhatunk az alkotókkal.

Deszkán innen, deszkán túl

Nol, hu, 2015.01.07.

A 2014/2015-ös évad második fele izgalmakat ígér a színpadokon. Két új Székely Csaba-művet mutatnak be még a szezonban: az egyiket, a Vitéz Mihályt Szombathelyen Béres Attila állítja színpadra.

Emma én vagyok ­ Írta Dragomán György, olvasni kötelező

Vas Népe, 2015.01.07.

Jön a felszabadító! Dragomán György 9 év után új regénnyel jelentkezett: a várva várt Máglya a (román) diktatúra összeomlásának pillanatait rögzíti. A marosvásárhelyi születésű szerzővel hamarosan ismét eszmélésének, kamaszkorának városában, Szombathelyen találkozhatunk.

2014 legfontosabb 40 előadása

7ora7.hu, 2014.12.31.

Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, rólunk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni, és hagyja azokat megválaszolni. Mert egyedi.

Új időszámítás kezdődött a szombathelyi színészházaspárnál

Vas Népe, 2014.12.31.

Új időszámítás kezdődött a szombathelyi színészházaspár, Endrődy Krisztián és Alberti Zsófi életében szeptember 29-­én, amikor megszületett Endrődy Mihály. Aki most inkább Misu, és igazi varázsereje van: ha ránézel, nem tudod a szemed levenni róla.

Az örökös pozitív pólus: Vlahovics Edit

Vas Népe, 2014.12.27.

Vlahovics Edit, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítótagja megkapta az Aase-­díjat, amelyet Gobbi Hilda alapított a kiemelkedő teljesítményt nyújtó epizodisták elismerésére.

Szombathelyen karácsonyozik Bálint Éva és Szabó Tibor

Szombathelyi7, 2014.12.25.

Hiányolják a székely szokásokat és a havas tájat, de akárcsak gyermekkorukban, most is igyekeznek a külsőségeket mellőzve, a maga teljességében megélni a karácsonyt.

Új családtaggal ünneplik karácsonyt

Szombathelyi7, 2014.12.24.

Tényleg minden közhely igaz, ennél nagyobb boldogság nincsen – mondja Alberti Zsófi, karján a tízhetes Misivel. Szavak nélkül is tökéletesen megértik egymást, s ha úgy adódik, „varázslepke” is besegít: ringat, nyugtat, énekel, beszél.

Foglyul ejteni a lelket: címlapon Nagy Cili

Prémium magazin, 2014.12.19.

A hagyomány szerint a régi indiánok azért nem engedték magukat fényképezni, mert úgy tartották, minden egyes képmás készítésekor elvész egy kis darabka a lelkükből.

A múltnak kútja

7ora7.hu, 2014.12.18.

A társulat összteljesítményén meglátszik, hogy már negyedik éve dolgoznak együtt Mohácsi Jánossal, összeszoktak egymással, egyre jobban értik és érzik a stílusát.

A hülyéjével zártak

SZTV, 2014.12.17.

Zsúfolásig megtelt időskorúakkal a Weöres Sándor Színház. A kilenc alkalomból álló „Aktív időskor Szombathelyen” programsorozat utolsó állomása volt A hülyéje című darab megtekintése.

Íme az idei Aase-díjasok

Népszava, 2014.12.15.

Átadták az epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: az idén Balogh András, Kovács Marianna, Magasházy István és Vlahovics Edit színművész vehette át a Gobbi Hilda által alapított szakmai elismerést.

Ezüstvasárnap elhozta a csodát a Weöres Sándor Színház

Frisss.hu, 2014.12.15.

A délután legnagyobb izgalommal várt attrakciója a Dóra, a felfedező című ­előadás volt, amely kizárólag Erdélyi Rolika kedvéért készült a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány és a színház együttműködésében.

Versmondó versenyt szerveztek Balogh József emlékére

Frisss.hu, 2014.12.15.

Kilenc versenyzőt díjazott a zsűri a harmadik alkalommal megrendezett Balogh József Versmondó Versenyen. Ovisok, középiskolások verseltek, a Tarisznyások muzsikáltak a költő-tanár emlékére.