Versmondó versenyt szerveztek Balogh József emlékére

Frisss.hu, 2014.12.15.

Kilenc versenyzőt díjazott a zsűri a harmadik alkalommal megrendezett Balogh József Versmondó Versenyen. Ovisok, középiskolások verseltek, a Tarisznyások muzsikáltak a költő-tanár emlékére.

Csodák márpedig vannak

Szombathelyi7, 2014.12.15.

Az ezüstvasárnapra időzített adventi délutánon sok színes programmal várta a színház a közönséget. Volt kulisszajárás, közös éneklés, kézműves foglalkozás, filmvetítés és persze elegáns, édes WSSz­-bonbon, mindjárt a bejáratnál, a színházba csábítás kedvéért.

Balogh József emlékére szóltak a versek

Vas Népe, 2014.12.15.

A Balogh József Öröksége Alapítvány harmadszor rendezett versmondó versenyt középiskolások részvételével a szombathelyi költő és pedagógus emlékezetére a WS Színházban.

Hú, ez igazi csoda volt! ­ A WSSz színészei Erdélyi Rolikának játszottak

Vas Népe, 2014.12.14.

Erdélyi Rolika nagy álma teljesült vasárnap délután a Weöres Sándor Színházban: a kisfiú kedvenc mesehőseivel találkozhatott. Mert igenis vannak csodák.

Lovasi András, (Kis)csillagosok-katonák

Teremtuccse, 2014.12.14.

Honnan veszik „ezek” a bátorságot, hogy belevágják a képünkbe: lányom/fiam az eddig (amúgy alig) használatos kobakodat, szívedet minden tartozékoddal – az egész kisstílű, nyamvadt, silány, katasztrofális életeddel – együtt hajítsd ki csak szépen az univerzum szemétdombjára...

Jól szólt a Kiscsillag előadás

Nyugat, 2014.12.14.

Annyira jól állt a teátrális közeg a koncertnek, hogy alig akartam kijönni a végén. Ha azt mondom, hogy Kiscsillag koncert volt szombaton este a Weöres Sándor Színházban, akkor az csak részben helyes.

Hol, merre van a boldogságunk? – Kiscsillag a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika, 2014.12.14.

A Kiscsillag szövetkezett Németh Jucival és Császári Gergővel egy ülős koncertre, ahol megtudhattuk hogyan készül a brazil szappanopera Lovasi módra, hogyan lesz Jim Morrisonból Krisztus, és talán azt is, miért táncol tűkön az a fránya boldogság.

Szubjektív színházi gondolatfoszlányok

Győri Szalon, 2014.12.12.

Néhány évente adódik csak egy-egy olyan katartikus színházi este, amely után felsóhajthatunk, hogy igen, ezért érdemes színházba járni! Pintér Béla Parasztopera című művének előadása a Weöres Sándor Színházban pont egy ilyen pillanat.

Szent Márton-bemutató a Weöres Sándor Színházban

Szent Kvirin Szalézi Plébánia és Rendház oldala, 2014.12.09.

A Weöres Sándor Színház gondozásában, színészeinek előadásában közel 45 perces ismeretterjesztő produkció készült Szent Márton életéről fiatalok számára.

Puszik Szent Mártonnak

Vas Népe, 2014.12.09.

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal szeretné közelebb hozni a középiskolásokhoz a 2016-­ban 1700 éves Szent Márton alakját. Kedden megtartották az első rész bemutatóját.

Amikor a bábos Boráros szubjektumot csinál az objektumból, fölszisszen a nézőtér

Vas Népe, 2014.12.07.

Nem túlzás, hogy több színháztörténeti pillanattal is megajándékozta a közönséget a Miért szép? ­sorozat Boráros Szilárd ­epizódja szombaton este a WSSz-­ben. Szép volt.

Felajzottság az olvasópróbán: Vitéz Mihályt elkapja a gépszíj

Vas Népe, 2014.12.06.

„Minden adva van ahhoz, hogy egy nagyszabású ősbemutató jöjjön létre”, adja meg a Székely Csaba­ olvasópróba alaphangját Jordán Tamás, aki szokásos igazgatói útravalójához azt is hozzáteszi, hogy a Vitéz Mihályt tartja az évad legfontosabb előadásának.

Már csak Sziszi tudja elrontani - Telefondoktor a Színházszerdán

Vaskarika, 2014.12.04.

A Telefondoktor című "monoburleszkről" a főszereplővel Vass Szilárddal, a rendezővel Szabó Tiborral és a szerző Szabó Borbálával beszélgetett a házigazda Kálmánchelyi Zoltán (mellesleg a plakát grafikusa) a legutóbbi Színházszerdán.

Szex és más semmi, ez kell a megcsalásra készülő Hülyéjének

Nyugat, 2014.11.29.

Újabb szombathelyi premier a nyakunkon, ezúttal egy habkönnyű Feydeau-darab, a Hülyéje (lánykori nevén „A balek”) van soron.

Mohácsi-perspektíva

Ellenfény Online, 2014.11.28.

Mohácsi János harmadik Parasztopera-rendezése látványvilágában úgy teremt egészen konkrét „történelmi" kontextust a történethez, hogy a rituális időtlenség felé is megnyitja az előadást: itt és most barokk perspektívába helyezi a perspektívátlanságot.

Ki csal meg kit? – A hülyéje

Vaskarika, 2014.11.28.

Szerelem, hűség, megcsalás, hazugság, félreértés és önfeledt nevetés 150 percen keresztül – ezt kínálja Geroges Feydeau darabja a Weöres Sándor Színházban.

Bukásból is lehet okulni - A hülyéje

Teremtuccse, 2014.11.28.

(Nem) szégyen a bukás, de hasznos… Miért ne vallhatná be olykor-olykor - a néző is, hogy a hiba az ő készülékében volt/van? Ő sül(t) fel. Elvégre nagyon is halandó, esendő. És nincs értelme sumákolni.

Pénteken újabb premier: A hülyéje

Vas Népe, 2014.11.26.

Pénteken már megint premier, és már megint Feydeau a Weöres Sándor Színházban, ezúttal a Nagyszínpadon. Ahogy Lucienne szerepében Nagy Cili mondja: kizárólag örömszerzés céljából. Aztán mindenki értse úgy, ahogy akarja. Úgyis félreérti.

A magyar holokauszt színházi áldozatai: kiállítás a WSSz­-ben

Vas Népe, 2014.11.23.

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházba érkezett, a Parasztopera-­premier előtt volt a megnyitó.

Parasztopera Mohácsitól

Szombathelyi7, 2014.11.22.

Olyan visszaköszönős érzés volt. A valahonnan ismerős zakatolása idebenn. Először is a díszlet. Mintha hazamentem volna, vagy majdnem haza, harminc év ugrással visszafelé. Térben és időben gyorsan vitt a színpad.