Pénteken újabb premier: A hülyéje

Vas Népe, 2014.11.26.

Pénteken már megint premier, és már megint Feydeau a Weöres Sándor Színházban, ezúttal a Nagyszínpadon. Ahogy Lucienne szerepében Nagy Cili mondja: kizárólag örömszerzés céljából. Aztán mindenki értse úgy, ahogy akarja. Úgyis félreérti.

A magyar holokauszt színházi áldozatai: kiállítás a WSSz­-ben

Vas Népe, 2014.11.23.

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházba érkezett, a Parasztopera-­premier előtt volt a megnyitó.

Parasztopera Mohácsitól

Szombathelyi7, 2014.11.22.

Olyan visszaköszönős érzés volt. A valahonnan ismerős zakatolása idebenn. Először is a díszlet. Mintha hazamentem volna, vagy majdnem haza, harminc év ugrással visszafelé. Térben és időben gyorsan vitt a színpad.

Odavág a parasztoknak

Nyugat, 2014.11.22.

„Láttam, katarzis…” „Az egész darab überkirály” – két facebookos hozzászólás, az elmúlt két órából, azoktól, akik már látták a Parasztopera szerdai főpróbáját a WSSZ-ben.

Azannyát! - Parasztopera a Weöres Sándor Színházban

Alon, 2014.11.22.

Mohácsi János baltával gyilkol valóságot és pálinkával kísér operát a Márkus Emília teremben. Újszerű és nagyszerű rock-folk énekbeszédet láttam.

Képek a Parasztoperáról

Savaria Fórum, 2014.11.22.

A Savaria Fórum november 22-i címlapján Matusek Attila (Vőlegény) és Bánfalvi Eszter (Tündérke) látható: a Parasztopera bemutatójáról szól a hetilap képgaléria rovata.

Halálpontos diagnózis

Vas Népe, 2014.11.21.

A világ hátborzongató, tárgyilagos és nevetséges abszurditása kerül színre a szombathelyi Weöres Sándor Színházban: a Parasztopera halálpontos diagnózis, tragédia dalban elbeszélve, barokk perspektívában. A többi meg úgyis néma csönd.

A sorsod elől nem menekülhetsz

Vaskarika, 2014.11.21.

Tragédia, szenvedély, vérfertőzés, gyilkosság – úgy gondoljuk, ezek a dolgok mind-mind távol állnak tőlünk. Vagy mégsem? Darvas Benedek-Pintér Béla: Parasztopera című balladisztikus története arra mutat rá, hogy gyarlóságra hajló emberi mivoltunk a végzetet hordozza magában.

Fájdalmas, de szórakoztató

SZTV, 2014.11.19.

- Fájdalmas, de szórakoztató előadás, amely rengeteg érzelmet generál. - nyilatkozta Kiss Mari a Parasztopera keddi fotóspróbája után. (9.51-től). A darab műfaja az opera, újítás a Weöres Sándor Színházban.

(Össz)népi agyfényesítés útilapuval - Weöres Sándor Színház: Parasztopera

Teremtuccse, 2014.11.20.

Őstisztaság, paradicsom, cseresznyéskert; narkotikum-, génmanipuláció-, vegyszermentes vidék; talán már csak a mesékben, a népdalokban létezhet ilyesmi…?

Bejártuk a Weöres Sándor Színházat

Alon, 2014.11.16.

Több száz kellék, több száz jelmez, több száz munkaóra: értünk, a nézőkért. Lépcsőztünk és benéztünk a színpad mögé. Fotókon mutatjuk, hogy néz ki a szombathelyi színház a kulisszák mögött.

Álmok két felvonásban

Vaskarika, 2014.11.09.

A Holokauszt 70. emlékévhez kapcsolódóan az ExperiDance Produkció Radnóti - Álmok két felvonásban című előadását mutatta be november 8-án a Weöres Sándor Színház színpadán.

Pipacsok, szirmok, koszorúk: az ExperiDance Produkció előadása

Vas Népe, 2014.11.09.

Ma 70 éve ölték meg Radnóti Miklóst: tarkólövés, ahogy megírta. Élt 35 évet. Abdán, halála helyszínén ezen a hétvégén Radnóti-emléknapokat rendeztek, volt Jordán Tamás vezényletével nagy versmondás is.

A Bajuszos és a Szakállas: Szerémi Zoltán és Jordán Tamás egy kórteremben

Vas Népe, 2014.10.07.

Tanterem­színházról már hallottunk, felolvasószínházról is. A Weöres Sándor Színház viszont új fogalmat vezetett be: ez a kórteremszínház.

Parasztopera a boncasztalon

Vas Népe, 2014.10.06.

A Cafe Frei és a WSSz közös sorozatában ezúttal a Parasztopera válogatottja állt helyt: műhelytitkok egy felvonásban, sokat sejtető csöndekkel.

A Parasztopera kávéházi verziója

Vaskarika, 2014.11.06.

Mohácsi János rendező, Kovács Márton zenei vezető és koreográfus, Mertz Tibor és Bánfalvi Eszter színművészek beszélgettek a hamarosan sorra kerülő Parasztoperáról a Színházszerda legutóbbi eseményén.

Felolvasószínház

SZTV, 2014.10.31.

A Szakállas és a Bajuszos, avagy Munkácsy és Nietzsche. A festő és a filozófus találkozója fikció. A kamaradarab két főszerepét Jordán Tamás és Szerémi Zoltán alakítja.

Díjat kapott a Zűrzavaros éjszaka

Alon, 2014.10.14.

A nyíregyházi rendezésű Vidor Fesztiválról, azaz a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjéről hozott el két kitüntetést a szombathelyi társulat: a Mohácsi-testvérek Zűrzavaros éjszaka című előadását illették a díjjal.

A Capitano­-díj átadása

Vas Népe, 2014.10.14.

Dr. Puskás Tivadar polgármester kedd este adta át a 2014­-es Vidor Fesztiválon szerzett Capitano-­díjat: a legélőbb színházi szövegért és rendezésért Mohácsi István dramaturg és Mohácsi János rendezőt díjazták, a Zűrzavaros éjszaka című előadásért.

Rock és barokk találkozása: Parasztopera

Vas Népe, 2014.10.13.

Ez már tényleg a színházi nagyüzem: A szelíd teremtés és az Én és a kisöcsém a bemutató után járja a maga bérletes útját, hétfőn pedig újabb próbafolyamat kezdődött meg a WSSz­-ben: megvolt a Parasztopera olvasópróbája.