Egressy Zoltán megírta a 9700 folytatását

Vas Népe, 2014.10.07.

Egressy Zoltán most vadonatúj, nagy visszhangot kiváltó regényével érkezett a WS Színházba, ahol már több sikeres bemutatója volt. Sőt: talán lesz is?

Holdbeli csónakosok klubja

Vas Népe, 2014.10.04.

Mintha most lett volna, hogy a szombathelyi közgyűlés egyhangúlag, egyetlen tartózkodás és ellenszavazat nélkül rábólintott a színházalapításra, pedig ennek már hét éve.

Holdbeli csónakos-díj 2014

Vaskarika, 2014.10.04.

Október 3-án az Én és a kisöcsém bemutatója után került sor a Holdbeli csónakos-díj és az Opel-különdíj átadására a Weöres Sándor Színház nagytermében.

Koltai Róbert megrendezte, Én és a kisöcsém megnézte

Nyugat, 2014.10.04.

Közepesre sikeredett operettet láttunk, de a közönség így is szerette. A világ így kerek, a vidéki újságírónak sem tetszhet minden. Kritika következik a csütörtöki főpróbáról.

Nagy Cili duplázott

Nyugat, 2014.10.04.

Ő kapta 2014-ben a WSSz Holdbeli Csónakos-díját és az Opel különdíját. A szombathelyi színház egyik leszerethetőbb és legizgalmasabb színésznője, Nagy Cili tegnap megérdemelten vehette át a szakma és a közönség díjait.

Koltai Róbert mesélt

Credo Rádió, 2014.10.04.

Koltai Róbert rendezőt és színészt látta vendégül Perlaki Nóra főszerkesztő a Credo Rádió beszélgetős műsorában. Többek között szó esett az Én és a kisöcsém próbafolyamatáról. Az adás itt meghallgatható.

Nagy Cilié a Holdbeli csónakos-díj

Színház.hu, 2014.10.03.

Október 3-án az Én és a kisöcsém bemutatója után került sor a Holdbeli csónakos-díj és az Opel-különdíj átadására a Weöres Sándor Színház nagytermében.

Immáron hétéves a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2014.10.03.

­Hetedik születésnapját ünnepelte pénteken este a Weöres Sándor Színház. Díjakat is átadtak. Bevezetőként Szín-tárlat címmel kiállítás nyílt az aulában, az elmúlt hét év legjobb pillanatairól. Aztán az Én és a kisöcsém című operettőrületre ülhetett be a közönség.

Operettőrület és szerelem

Vaskarika, 2014.10.03.

Van, aki szereti, van, aki nem; kevés olyan ember akad, aki ne hallott volna operettet. Az ismerős dallamokat szívesen hallgatjuk újra, pláne egy vidám történet keretében.

Én és a kisöcsém egy buszon bumlizunk

Teremtuccse, 2014.10.03.

A rendező – aki Félix-papi is – Koltai Róbert, Kató/kisöcsém/komika Edvi Henrietta (jé, már!) színművészeti egyetemista, aki máris (hogy röpül az idő!) átvehetné a diplomáját.

Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció

Vas Népe, 2014.10.03.

"Ez egy operett, itt minden hiteles." ­ - mondta Koltai Róbert a WSSz­olvasópróbán; és lám, igaza volt. Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció.

A pörgettyű nem állhat meg

Ellenfény, 2014.10.02.

Dosztojevszkijt színre vinni mindig kockázatos és heroikus vállalkozás, nagyot vállalt a Weöres Sándor Színház is, amikor Ivo Krobot átiratában és rendezésében bemutatta A szelíd teremtést.

Mohácsi-canovaccio

Magyar Teátrum Online, 2014.10.01.

Díjakat hozott a Weöres Sándor Színháznak a 2012-es POSZT-on, a Mohácsi János alkotógárdájával való szövetkezés. Talán a Szentivánéji álom sikerén felbuzdulva, egy Caragiale-komédia erejéig most újraélesztették a kapcsolatot.

Dosztojevszkij: A szelíd teremtés

Nyugat, 2014.09.27.

A szombathelyi színház első őszi premierjével a mélyre szántott, Ivo Krobot megrendezte a nyolcvanas évek modern színházát, Dosztojevszkijből, kutya nehéz két szereppel: Szabó Tiborral és Csonka Szilvivel. Ilyennek láttuk mi A szelíd teremtést.

Lélekmorzsák az asztalon - A szelíd teremtés

Alon, 2014.09.27.

Az erkölcsi kísérletezés magasiskolája a darab. Erős kezdés a szombathelyi színházban. Nem tagadom, nagyon vártam már ezt az Ivo Krobot rendezte Dosztojevszkij-darabot.

A szelíd teremtésről

Credo Rádió, 2014.09.26.

A szelíd teremtés a maga egyszerű előadásával nem narrátorral és látványos színpadi kellékekkel, sokkal inkább erős szimbólumokkal operál.

Elmebetegek randevúja

Vaskarika, 2014.09.25.

Nagy Cili kérdezte Koltai Róbertet a legutóbbi Színházszerda beszélgetésén a Cafe Frei-ben. A Weöres Sándor Színházban ő rendezi Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című előadását.

A szelíd teremtés próbáján

Szombathelyi7, 2014.09.24.

Az előadás két színész szívbemarkolóan őszinte játékára épít. A rendező kevés díszlettel és eszközzel dolgozik. Ez a színészektől is más munkamódszert kívánt a próbák során.

Orosz világ a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.09.24.

Magasról indítja a Weöres Sándor Színház az évadot: pénteken este 7-kor kezdődik A szelíd teremtés premierje a Márkus Emília Teremben. Dosztojevszkij elbeszéléséből Ivo Krobot rendezett előadást.

Koncert: Ocho Macho Szívfonik

Credo Rádió, 2014.09.17.

A szinte minden szombathelyi számára ismerős és szeretett Ocho Macho-számok új hangzásvilága meghagyta a fiatalos, pörgős koncert élményét, dús, izgalmas hangzást adott.