Nagy Cili duplázott

Nyugat, 2014.10.04.

Ő kapta 2014-ben a WSSz Holdbeli Csónakos-díját és az Opel különdíját. A szombathelyi színház egyik leszerethetőbb és legizgalmasabb színésznője, Nagy Cili tegnap megérdemelten vehette át a szakma és a közönség díjait.

Koltai Róbert mesélt

Credo Rádió, 2014.10.04.

Koltai Róbert rendezőt és színészt látta vendégül Perlaki Nóra főszerkesztő a Credo Rádió beszélgetős műsorában. Többek között szó esett az Én és a kisöcsém próbafolyamatáról. Az adás itt meghallgatható.

Nagy Cilié a Holdbeli csónakos-díj

Színház.hu, 2014.10.03.

Október 3-án az Én és a kisöcsém bemutatója után került sor a Holdbeli csónakos-díj és az Opel-különdíj átadására a Weöres Sándor Színház nagytermében.

Immáron hétéves a Weöres Sándor Színház

Vas Népe, 2014.10.03.

­Hetedik születésnapját ünnepelte pénteken este a Weöres Sándor Színház. Díjakat is átadtak. Bevezetőként Szín-tárlat címmel kiállítás nyílt az aulában, az elmúlt hét év legjobb pillanatairól. Aztán az Én és a kisöcsém című operettőrületre ülhetett be a közönség.

Operettőrület és szerelem

Vaskarika, 2014.10.03.

Van, aki szereti, van, aki nem; kevés olyan ember akad, aki ne hallott volna operettet. Az ismerős dallamokat szívesen hallgatjuk újra, pláne egy vidám történet keretében.

Én és a kisöcsém egy buszon bumlizunk

Teremtuccse, 2014.10.03.

A rendező – aki Félix-papi is – Koltai Róbert, Kató/kisöcsém/komika Edvi Henrietta (jé, már!) színművészeti egyetemista, aki máris (hogy röpül az idő!) átvehetné a diplomáját.

Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció

Vas Népe, 2014.10.03.

"Ez egy operett, itt minden hiteles." ­ - mondta Koltai Róbert a WSSz­olvasópróbán; és lám, igaza volt. Az Én és a kisöcsémben nem érvényes a gravitáció.

A pörgettyű nem állhat meg

Ellenfény, 2014.10.02.

Dosztojevszkijt színre vinni mindig kockázatos és heroikus vállalkozás, nagyot vállalt a Weöres Sándor Színház is, amikor Ivo Krobot átiratában és rendezésében bemutatta A szelíd teremtést.

Mohácsi-canovaccio

Magyar Teátrum Online, 2014.10.01.

Díjakat hozott a Weöres Sándor Színháznak a 2012-es POSZT-on, a Mohácsi János alkotógárdájával való szövetkezés. Talán a Szentivánéji álom sikerén felbuzdulva, egy Caragiale-komédia erejéig most újraélesztették a kapcsolatot.

Dosztojevszkij: A szelíd teremtés

Nyugat, 2014.09.27.

A szombathelyi színház első őszi premierjével a mélyre szántott, Ivo Krobot megrendezte a nyolcvanas évek modern színházát, Dosztojevszkijből, kutya nehéz két szereppel: Szabó Tiborral és Csonka Szilvivel. Ilyennek láttuk mi A szelíd teremtést.

Lélekmorzsák az asztalon - A szelíd teremtés

Alon, 2014.09.27.

Az erkölcsi kísérletezés magasiskolája a darab. Erős kezdés a szombathelyi színházban. Nem tagadom, nagyon vártam már ezt az Ivo Krobot rendezte Dosztojevszkij-darabot.

A szelíd teremtésről

Credo Rádió, 2014.09.26.

A szelíd teremtés a maga egyszerű előadásával nem narrátorral és látványos színpadi kellékekkel, sokkal inkább erős szimbólumokkal operál.

Elmebetegek randevúja

Vaskarika, 2014.09.25.

Nagy Cili kérdezte Koltai Róbertet a legutóbbi Színházszerda beszélgetésén a Cafe Frei-ben. A Weöres Sándor Színházban ő rendezi Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém című előadását.

A szelíd teremtés próbáján

Szombathelyi7, 2014.09.24.

Az előadás két színész szívbemarkolóan őszinte játékára épít. A rendező kevés díszlettel és eszközzel dolgozik. Ez a színészektől is más munkamódszert kívánt a próbák során.

Orosz világ a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.09.24.

Magasról indítja a Weöres Sándor Színház az évadot: pénteken este 7-kor kezdődik A szelíd teremtés premierje a Márkus Emília Teremben. Dosztojevszkij elbeszéléséből Ivo Krobot rendezett előadást.

Koncert: Ocho Macho Szívfonik

Credo Rádió, 2014.09.17.

A szinte minden szombathelyi számára ismerős és szeretett Ocho Macho-számok új hangzásvilága meghagyta a fiatalos, pörgős koncert élményét, dús, izgalmas hangzást adott.

Évadelőzetes a Műhelyben

SZTV, 2014.09.16.

Jordán Tamás az évad előadásairól, az új társulati tagokról, a kaposvári színi növendékekről, az új főrendezőről, Béres Attiláról, a színház legújabb díjairól, a Szent Márton drámapályázatról beszélt a Műhelyben (27.15).

Vendég: Jordán Tamás

Bóta Café, 2014.09.17.

Bóta Café: szerda esténként jelentkező portréműsor, amely főleg ismert művészeket, tudósokat, közéleti embereket mutat be. Ezúttal Jordán Tamással beszélgetett a műsorvezető Bóta Gábor, újságíró.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Nyugat, 2014.09.17.

A jelenlegi tagok döntenek majd arról, kit választanak maguk mellé a Nemzet Színészeinek aranycsapatába. A szombathelyi színházból Jordán mellett Trokán Péter neve is felmerült.

Jordán Tamás is esélyes a Nemzet Színésze címre

Vas Népe, 2014.09.16.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója is esélyes a Nemzet színésze címre - Sztankay István és Avar István halálával két hely megüresedett.