Olasz szalmakalap a Karneválszínházban: De mi lett a mirtusszal?

Alon, 2014.08.16.

Mese nincs, van valami semmivel össze nem hasonlítható varázsa a szabadtéri színháznak. Én szeretem, az előttem, a mellettem és mögöttem ülők is szeretik.

Ámokfutás a szalmakalapért

Vaskarika, 2013.08.16.

Ha valaki könnyed nyári kikapcsolódásra vágyik, és szeretné mindezt önfeledt nevetéssel fűszerezni, akkor feltétlenül nézze meg a karneválszínház idei darabját, mert Eugene Labiche: Olasz szalmakalap című zenés komédiájában nem fog csalódni.

Indul a karneválszínházi menet

Vas Népe, 2014.08.15.

Belementünk a karneválba. És ehhez nem kell mást tennünk, mint követnünk a nászmenetet, amely szombaton indul el a vőlegény nyomában, és mire megérkezik, kő kövön nem marad.

WSSz Párizs, ahol nem áll meg a nászmenet

Vas Népe, 2014.08.05.

Egészen komoly ma már a nyári színházi szezon a megyeszékhelyen. Traviata, Rómeó és Júlia – Karneválszínház. Ez utóbbi lesz a leghosszabb széria.

Kalapos kalamajka a karneválszínházban

Szombathelyi7, 2014.07.27.

2001 óta színházi előadások egészítik ki a Savaria Történelmi Karnevál programját. Ilyenkor nyáron főleg a könnyed, zenés darabokra van igény, a készítők pedig igyekeznek megfelelni a közönség elvárásainak.

Egy este Tőröcsik Marival, avagy az emberi erő himnusza a WSSz-ben

Vas Népe, 2014.07.27.

Azt hittük, egyszerűen lesz egy kellemes, illedelmes esténk. Megnézzük a Déryné, hol van? Maár Gyula-filmet a WSSz-teraszon, elmerengünk a múlton, és kész. Nem ez történt.

Mindenki a szalmakalapot keresi

SZTV, 2014.07.22.

Mulatságos, nyáresti ámokfutás az idei karneválszínházi produkció: Jordán Tamás és Mertz Tibor csinált kedvet az előadás megtekintéséhez a Műhely kulturális magazin adásában (16.00-tól).

A bohózat nem ártatlan

Vas Népe, 2014.07.22.

A könnyedségért nagyon meg kell dolgozni, mondja Réthly Attila, aki színházrendezőként másodszor tért vissza szülővárosába. Tavaly a Karneválszínházban debütált, az idén ide tért vissza: ő rendezi az Olasz szalmakalap című Eugene Labiche-bohózatot.

Idén: Olasz szalmakalap

SZTV, 2014.07.17.

2001 óta színházi előadások egészítik ki a Savaria Történelmi Karnevál programját. Ilyenkor nyáron főleg a könnyed, szórakoztató, zenés darabokra van igény, a készítők pedig igyekeznek megfelelni a közönség elvárásainak.

Két Trokán, ha találkozik - ritka nyári pillanatok Kőszegen

Vas Népe, 2014.06.30.

Trokán Péter vendégjátékra érkezik, Trokán Nóra a Kőszegi Várszínházban próbál, úgyhogy apa és lánya egy röpke ölelésre összefuthat a Jurisics-vár kapujában.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

Vaskarika, 2014.06.04.

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák és 2016-ban, a jubileumi évben műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Cudar világ

Vas Népe, 2014.06.02.

Nem akarta elengedni a közönség szombaton este a Cudar világ pazarul játszó szereplőit a Weöres Sándor Színház Márkus Emília Termében: ez volt az utolsó előadás.

Tea a forró vasalón

Vas Népe, 2014.06.01.

Nem vagyok író, mondja Bodor Johanna, de ez a történet kiszakadt belőlem. A neves táncos-koreográfus Ceausescu diktatúrájában eszmélt, a felnőtté válás két legkeményebb esztendejét mutatja be a Magvetőnél frissen megjelent kötet: Nem baj, majd megértem.

Hazahúzó

ATV, 2014.05.30.

A Hazahúzó legutóbbi adása a város kulturális életével foglalkozott. Bemutatkozhatott a Weöres Sándor Színház (12.40-től). Nagy Cili és Jordán Tamás beszélt a színházról.

A gyanú árnyéka

7ora7.hu, 2014.05.30.

Kevés kiábrándultabb mű van Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjánál. Minden és mindenki elbukik, még a happy end is tonnányi kérdőjelekkel terhes.

Titokzatos teáskanna

Vas Népe, 2014.05.25.

Dobány Sándor keramikus pályáján a teáskannák hozták el a megvilágosodást: van néhány izgalmas darab a WSSz-tárlaton is. A színház Miért szép?-sorozatában legutóbb a 60 éves keramikusművész volt a főszereplő.

Bánfalvi Eszter Szombathelyre szerződött

Vas Népe, 2014.05.23.

Úgy kenődik föl az ajtóra a Weöres Sándor Színház Zűrzavaros éjszakájában, mintha egy Tom és Jerry-epizód főszereplője volna. De ez itt nem rajzfilm, hanem az élet. Vagyis színház. Bánfalvi Eszter Szombathelyre szerződött, Mohácsi-előadásban debütált.

Bezár-kinyit

7ora7.hu, 2014.05.21.

Frissen, sebtében épült műhely a színtere a Zűrzavaros éjszaka című Caragiale-darabnak Szombathelyen, Khell Zsolt falécekkel rakta tele és forgácshalmokkal szórta fel a színpadot. A nyílászárók például teljesen rendeltetésellenesen működnek.

A temetetlen félhalott

Nol, hu, 2014.05.20.

Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka, Weöres Sándor Színház - A Nemzeti Színházban játszanak ugyanettől a szerzőtől ugyanezzel a címmel egy darabot Szabó K. István megbocsátható rendezésében.

Haza, színház, Haladás: Jordán Tamás meccsre készül

Vas Népe, 2014.05.17.

Jordán Tamásnak nem erőssége az önadminisztráció, de az biztos, hogy nagyjából kétszázötvenszer már elmondta a Szabad ötletek jegyzékét.